Etusivu PalvelutMyö liikutaa – ulkona -kampanja innostaa liikkumaan ja tarjoaa vinkkejä
Ajankohtaista
3.5.2021 15.36

Myö liikutaa – ulkona -kampanja innostaa liikkumaan ja tarjoaa vinkkejä

Lappeenrannan liikuntatoimen hyvän mielen liikuntakampanja Myö liikutaa – ulkona liikuttaa asukkaita toukokuun ajan 3.5.–30.5.2021.

Pyöräily_myöliikutaulkona.jpgLiikuntatoimi haluaa kannustaa kuntalaisia lisäämään ulkona liikkumista. Tarkoitus on myös lisätä tietoisuutta erilaista tavoista liikkua ulkona sekä ulkona liikkumisen virkistävistä ja elvyttävistä vaikutuksista hyvinvointiin.

– Fyysinen ja sosiaalinen aktiivisuus lisääntyy, mieli virkistyy, unen laatu paranee ja stressi vähenee, kampanjasta vastaava liikunnanohjaaja Hanna Putkonen luettelee ulkoliikunnan hyvinvointivaikutuksia.

Ulkona liikkuminen on terveysturvallista, sillä turvavälit muihin ihmisiin on helpompi pitää kuin sisätiloissa. Lähestyvä kesä ja lämpenevät ilmat mahdollistavat monenlaisen liikkumisen ulkona.

– Ulkona liikumme huomaamattamme reippaammin. Tärkeintä on löytää itselle sopivin ja mukavin tapa liikkua, Putkonen jatkaa.

Somekampanja ja suorituskalenteri

Liikuntatoimen some-kanavilla (Facebookissa ja Instagramissa) jaetaan toukokuun ajan ulkoliikuntavinkkejä.

Kampanjan puitteissa osallistujia kannustetaan myös julkaisemaan kuvia ja videoita omasta ulkona liikkumisestaan merkinnällä #myöliikutaaulkona.

– Jaamme innostavat, kekseliäät ja hauskat liikuntakuvat ja -videot kanavillamme, Putkonen kertoo.

Muistathan Instagramissa, että tilisi on oltava julkinen, jotta liikuntatoimi voi nähdä julkaisemasi kuvat ja videot ja tarvittaessa jakaa niitä eteenpäin.

Liikuntatoimen sivuilta löytyy myös kalenteri, johon voi merkitä omat liikuntakertansa ja seurata näin omaa liikunta-aktiivisuuttaan. Kaikki liikkuminen lasketaan: työ-, päiväkoti- ja koulumatkat, kauppareissut ja vapaa-ajan askareet.

– Haasta perheesi, ystäväsi tai työkaverisi mukaan ulkoilemaan ja nauttikaa liikkumisen riemusta, joko yhdessä tai yksin. Liikuntakampanjaan voivat osallistua kaikenikäiset kuntalaiset, Putkonen kiteyttää.

Lisätiedot
Hanna Putkonen
Liikunnanohjaaja
040-4819399
hanna.putkonen@lappeenranta.fi