Etusivu PalvelutNuorten omat hengailukatokset ovat valmistuneet Lauritsalassa – katosten sisäseiniin maalataan graffiteja syksyllä
Ajankohtaista
23.6.2020 11.00

Nuorten omat hengailukatokset ovat valmistuneet Lauritsalassa – katosten sisäseiniin maalataan graffiteja syksyllä

Lauritsalaan on tänä keväänä rakennettu nuorille tarkoitetut hengailukatokset. Katosten suojissa nuoret voivat viettää aikaa keskenään säästä riippumatta.

Nuorten hengailukatokset Lauritsalassa_kuvaaja Minttu Kokko Lpr kaupunki_452x302.jpgKatosten rakentamisen taustalla on lappeenrantalaisten nuorten tunne siitä, ettei Lauritsalan kaupunginosassa oikein ole ollut heille sopivaa ajanviettopaikkaa ulkona.

– Idea katoksista saatiin nuorilta, ja he ovat alusta asti olleet mukana suunnittelemassa ja rakentamassa niitä, kertoo Riitta Mikkonen Lappeenrannan nuorisotoimesta.

Rakennusprojekti rahoitettiin osittain Lappeenrannan kaupungin katu- ja ympäristötoimen sekä kaupungin nuorisotoimen budjetista ja osittain Nuorten Akatemian Mahis-tuella. Katoksia rakentamassa oli 15 nuorta ja kolme nuorisotoimen ohjaajaa. Myös katosten kunnossapidosta, eli esimerkiksi siivoamisesta, huolehtivat nuoret itse yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa.

Katosten ilmeen piristämiseksi on Mikkosen mukaan suunnitteilla jo jatkoprojekti nuorille.

– Kun katosten seinät oli saatu paikalleen, huomasimme, että paikkahan on ihan loistava graffiteja varten. Sisäseinien graffitimaalausprojekti onkin tarkoitus aloittaa nuorten kanssa tulevana syksynä.

Lisätietoja:
Riitta Mikkonen
Lappeenrannan nuorisotoimi
riitta.mikkonen@lappeenranta.fi
puh. 040 147 9967

Kuva: Nuorten hengailukatokset Lauritsalassa_kuvaaja Minttu Kokko Lpr kaupunki