Etusivu PalvelutNuorten tarvetta etsivän nuorisotyöntekijän tuki- ja ohjauspalveluille kartoitetaan IsoKristiinassa 17.10.–30.11.
Ajankohtaista
10.10.2018 11:50

Nuorten tarvetta etsivän nuorisotyöntekijän tuki- ja ohjauspalveluille kartoitetaan IsoKristiinassa 17.10.–30.11.

Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi kartoittaa kauppakeskus IsoKristiinassa käyvien nuorten tarvetta etsivän nuorisotyöntekijän tuki- ja ohjauspalveluille. Etsivä nuorisotyöntekijä jalkautuu kauppakeskukseen kyselemään nuorten ajatuksia 17.10.–30.11., pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Krisse1_301x402.pngOhjaamokoordinaattori Jenna Ahlbergin mukaan kyselyyn saatujen vastausten pohjalta on tarkoitus tehdä mallinnus kauppakeskuksessa toimivalle etsivälle nuorisotyölle.

– Keräämme nuorten kokemuksia ja ajatuksia etsivän nuorisotyön tarpeesta, lähestyttävyydestä ja helppoudesta kauppakeskuksen ympäristössä.
– Kysely toteutetaan opiskelijatyönä osana tuotekehitystyön erityisammattitutkintoa. Tarkoituksena on palvelumuotoilun keinoin luonnostella ehdotuksia palvelupoluiksi kauppakeskuksessa tapahtuvaan etsivään nuorisotyöhön.

Kyselyyn vastataan haastattelun yhteydessä sähköisesti ja täysin anonyymisti. Nuorisotoimi halusi toteuttaa kartoituksen jalkautumalla, jotta juuri kauppakeskuksessa aikaansa viettävät nuoret voidaan tavata kasvotusten.

– IsoKristiinan tiedetään olevan se kauppakeskus, jossa nuoret aikaansa viettävät. Se on yksi Lappeenrannan vilkkaimmista paikoista, jossa tällöin myös nuoret tapaavat toisiaan ja viettävät vapaa-aikaansa, Ahlberg sanoo.

Etsivän nuorisotyön tavoitteena on tukea ja ohjata alle 29-vuotiaita nuoria heidän elämänlaatunsa parantamiseksi. Nuori saa neuvontaa, mikäli tulevaisuuden suunnitelmat ovat epäselvät, nuori on vailla toimeentuloa, työtä tai opiskelupaikkaa. Neuvontaa saa myös jos on yksinäinen tai muuten vaan suunta on vielä kadoksissa.


Lisätietoja:


Ohjaamokoordinaattori, Jenna Ahlberg
0400 796 035, jenna.ahlberg(a)lappeenranta.fi

Etsivä nuorisotyöntekijä, Jonna Huttunen
puh. 040 173 2783, jonna.huttunen(a)lappeenranta.fi

Ohjaaja Minna Manninen
puh. 040 570 3056, minna.manninen(a)lappeenranta.fi