Etusivu PalvelutOopperan juhlaa tuo laulukilpailun voittajat 50-vuotisjuhlakauden merkeissä estradille toivotuin oopperahelmin
Ajankohtaista
15.11.2019 10.00

Oopperan juhlaa tuo laulukilpailun voittajat 50-vuotisjuhlakauden merkeissä estradille toivotuin oopperahelmin

Saimaa Sinfoniettan Oopperan juhlaa konsertti perjantaina 15.11.2019 klo 19 Lappeenranta-salissa.

Saimaa Sinfoniettaa johtaa kapellimestari Vytautas Lukočius, joka sai alku syksystä Saimaa ilmiö- tunnustuksen. Konsertin solistina laulavat Lappeenrannan laulukilpailun voittaneet oopperalaulajat sopraano Johanna Rusanen ja baritoni Aarne Pelkonen.

Orkesteri_Oopperan_taikaa693x390.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konsertissa kuullaan tunnetuimpia ooppera-aarioita Giuseppe Verdiltä, Giacomo Puccinilta, Eric Korngoldilta, W.A. Mozartilta, Pjotr Tshaikovskilta, Antonin Dvořákilta, Gaetano Donizettilta ja Richard Wagnerilta. Aarioiden joukossa ovat mm. Rusalkan aaria kuulle, Wolframin aaria, Jevgeni Oneginin ja Leonoran aaria, Musettan valssi sekä Don Giovannin aaria.

Konsertin päättää Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 2 D-duuri op. 43. Teoksen synty ns. etelän keväässä, Välimeren rannalla Rapallossa, on ollut säveltäjälle suuri inspiraation lähde. Sibeliuksen perhe matkasi helmikuun lopulla 1901 Italiaan. Teos sai lopullisen muotonsa vuoden loppuun mennessä Suomessa. Ensiesityksensä toinen sinfonia sai sävellyskonsertissa 8.3.1902 Helsingissä säveltäjän itsensä johtamana. Kun ensimmäinen sinfonia nojasi vahvasti mytologiaan ja sen ilmaisussa Pohjolan erämaat ja tummat varjot puhuivat omaa kieltään, toisessa sinfoniassa puolestaan siirrytään kohden individualismia ja eurooppalaisuutta.

Dramaattinen sopraano Johanna Rusanen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Berliinissä ja Wienissä.
Johanna Rusanen on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1995 ja Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun 1996. Vuonna 1997 hän vastaanotti Martti Talvela -stipendin, ja vuosiksi 1998–2000 hänelle myönnettiin stipendi Berliinin Deutsche Operiin. Johanna Rusanen palkittiin Karita Mattila -palkinnolla vuonna 2001.

Vuosien 2017–2018 roolitöihin ovat kuuluneet muun muassa Louchen rooli Turun Logomossa maailmanensi-iltansa saaneessa Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola -oopperassa, Ida Lankisen ja Kitty Linderin roolit Kantelisen Mannerheim-oopperassa Ilmajoen Musiikkijuhlilla, Sallisen Kullervo-oopperan äidin rooli Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Iiro Rantalan Pikaparantola-oopperan naispäärooli Sopraano.

Baritoni Aarne Pelkonen on nuoren polven menestyneimpiä ja kysytyimpiä oopperalaulajia Suomessa. Aarne muistetaan erityisesti vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen ja
vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Kaudella 2018/19 hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa laulaen pääroolin Jaakko Kuusiston oopperassa “Jää”.
Kaudella 2017-2018 Aarnen näyttämörooleihin sisältyivät mm. Kreivi Robinson Cimarosan oopperassa “Il matrimonio segreto”, Freddy Loewen musikaalissa “My fair lady” sekä Kalle Lankinen Tuomas Kantelisen Mannerheim-oopperassa. Kausina 2015- 2017 Aarne kuului Oldenburgin oopperan solistikuntaan, jossa hänen roolejaan olivat mm. Figaro Mozartin Figaron häissä, Donner Wagnerin Reininkullassa ja Pallante Händelin Agrippinassa. Aarne on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla, Berliinissä prof. Thomas Quasthoffin luokalla sekä useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Thomas Hampson ja Barbara Bonney.

Vytautas Lukočius on valmistunut sekä Vilnan konservatoriosta pianistina ja kapellimestarina että Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta, jossa hänen opettajanaan on ollut mm. akateemikko Jorma Panula. Hän on opiskellut myös Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa. Vuonna 2006 Lukocius voitti 3. kansainvälisen Jorma Panula –kapellimestarikilpailun ja vuonna 2009 Eduard Matta-kapellimestarikilpailun Meksikossa.

Lukočius on johtanut lähes kaikkia maamme ammattiorkestereita sekä toiminut Liettuan valtiollisen sinfoniaorkesterin ja Klaijpeidan teatterin kapellimestarina.  Lukočius aloittaa Lappeenrannan kaupunginorkesterin päävierailijana vuoden 2020 alusta.


Taiteilijatapaaminen Lappeenranta-salin lämpiössä 15.11. klo 18.30, mukana Johanna Rusanen, Aarne Pelkonen ja Vytautas Lukočius.

Lisätietoja:
Milko Vesalainen, intendentti

Saimaa Sinfonietta - Oopperan taikaa
Pe 15.11. Lappeenranta-sali klo 19
Yhteistyössä Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesteri
Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Johanna Rusanen, sopraano ja Aarne Pelkonen, baritoni

Ohjelma:
Oopperaa Puccinista Korngoldiin Mozartista Verdiin
Jean Sibelius: Sinfonia nro 2 D-duuri op. 43

Liput: 30 € / 21 €

AO tunnus CMYK_50x50.jpg
S-Etukortilla 3 € alennus
Opiskelijat 6,50 €
Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi konserttiin

Ennakkomyynti:
Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
Avoinna ma – pe klo 9 - 17
puh. 05 616 2220
Konsertti-iltana tuntia ennen konserttia

Lippu.fi_nro_musta-2018_250_rajattu.jpg
Liput myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-Kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

Myyntipisteet Lappeenrannassa:

K-Citymarket, Toikansuontie 4