Etusivu PalvelutOsallistu kaupunkipuulinjauksen valmisteluun – asukaskysely avoinna 31.7. saakka
Ajankohtaista
28.6.2021 9.10

Osallistu kaupunkipuulinjauksen valmisteluun – asukaskysely avoinna 31.7. saakka

Lappeenrannan kaupunki laatii parhaillaan kaupunkipuulinjausta, jonka tavoitteena on lisätä yleisesti puutietoutta, kertoa puiden tuottamista hyödyistä ja syistä, miksi kaupunkiympäristön puita tulee suojella sekä varmistaa niiden mahdollisimman pitkä elinkaari.

Pieniä kukkivia kirsikkapuita.Kaupunginpuutarhuri Laura Ratilaisen mukaan linjauksessa tarkastelualueena ovat kaikki rakennetut ympäristöt Lappeenrannassa, Joutsenossa, Rauhassa, Nuijamaalla ja Ylämaalla.

– Kaupunkipuulinjaus sisältää rakennetun ympäristön puiden huomioimiseen liittyvien tavoitteiden ja toimintatapojen määrittämisen. Lisäksi työn yhteydessä laaditaan ohjekortit, joissa määritellään tarkemmin, kuinka kaupunkipuita jatkossa huomioidaan suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon ja lupakäsittelyn näkökulmista.

– Kaupunkipuulinjaus tulee toimimaan uutena työvälineenä kaupunkimme monelle eri toimijalle sekä myös hyvänä tietopakettina rakentajille ja asukkaille.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua kaupunkipuulinjauksen valmisteluun. Kaupunkipuita koskevaan kyselyyn voi vastata 31.7. mennessä sähköisesti verkkopalvelussa.

Ratilainen kannustaa asukkaita osallistumaan kyselyyn, jossa kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä siitä, missä kasvaa juuri heidän mielestään tärkeimpiä kaupunkipuita.

– Kyselyssä selvitetään myös mitkä ovat paikkakunnan historian ja kaupunkikuvankin kannalta merkittävimmät puut ja mihin pitäisi istuttaa lisää uusia puita. Kyselyn kautta voi myös lähettää meille kuvia itselleen merkityksellisimmistä kaupunkipuista.

Kaupunkipuulinjauksen määrittelyä tehdään yhteistyössä kaupungin eri palvelujen kesken. Asukkaiden vastauksien avulla kaupunki saa myös tärkeää tietoa kaupunkipuulinjauksen laatimista varten, ja asukkaiden vastauksista tehdään yhteenveto linjauksen yhteyteen.

Lappeenrannan kaupunkipuulinjauksen on määrä valmistua marraskuun 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Tuotantopäällikkö Sanni Simonen
puh 040 158 2832, sanni.simonen(at)lappeenranta.fi

Kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen
puh 040 653 0935, laura.ratilainen(at)lappeenranta.fi

Osallistu asukaskyselyyn verkossa 31.7. mennessä:  https://new.maptionnaire.com/q/6jkd3j9ns7ja