Etusivu Osallistu ja vaikutaOsallistu kaupunkisuunnittelun "Kaavoittajan kahvihetkeen" ja tule keskustelemaan ja kysymään itseäsi askarruttavista asioista
Ajankohtaista
19.3.2021 12.39

Osallistu kaupunkisuunnittelun "Kaavoittajan kahvihetkeen" ja tule keskustelemaan ja kysymään itseäsi askarruttavista asioista

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjestää torstaina 25.3. klo 16-17 kaikille avoimen tilaisuuden, jonne on mahdollista tulla keskustelemaan itseään kiinnostavista kaupunkisuunnitteluun liittyvistä ajankohtaisista asioista yhdessä suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuus järjestetään etätilaisuutena Microsoftin Teams -sovelluksen kautta, jonne on mahdollista kirjautua selaimen kautta lataamatta ohjelmaa omalle koneelle.

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä odottaa avointa yleisötilaisuutta mielenkiinnolla ja innolla.

- Halusimme järjestää tilaisuuden, jonne asukkaat voisivat tulla keskustelemaan heitä kiinnostavista kaupunkisuunnitteluun ja kaavoitukseen liittyvistä asioista. Kaupunki on meidän yhteistä elinympäristöämme ja keskustelun kautta voimme saada erilaisia näkökulmia siihen, Pimiä sanoo.

Vapaamuotoisessa tilaisuudessa ei ole mitään ennakkoon valmisteltua esitystä tai teemaa, vaan kaupunkisuunnittelun edustajat ovat vapaasti tavoitettavissa vastaamassa asukkaiden esittämiin kysymyksiin. Tilaisuuden tarkoituksena tehdä kaupunkisuunnittelua tutuksi ja lisätä asukkaiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elinympäristöönsä.

- Tilaisuudessa voi kysyä vaikkapa omaan tonttiin ja rakennusoikeuksiin liittyviä kysymyksiä, kuin pohtia vaikkapa kaupungin kehittämiseen liittyvissä laajempia asiakokonaisuuksia, Pimiä kertoo.

Kaupunkisuunnittelun edustajien tavoittaminen vapaamuotoisessa tilaisuudessa on myös osa Lappeenrannan kaupungin osallisuus- ja vuorovaikutusohjelmaa ja sen toteuttamistoimenpiteitä.

- Osallisuus- ja vuorovaikutusohjelmaa laadittaessa asukkailta tuli toive aidon kohtaamisen mahdollistamisesta eri ikäisten kaupunkilaisten, kaupungin asiantuntijoiden ja päättäjien välillä. Tilaisuuden tarkoituksena onkin mahdollistaa välitön ja vapaa hetki, jolloin voi keskustella itseään askarruttavista asioista, Pimiä kertoo.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään ensimmäistä kertaa ja tarkoituksena on järjestää vastaavia tapahtumia kevään aikana useampia ja jatkaa toimintamallia myös jatkossa.

- Haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden osallistua keskusteluun ja kokeilemme sen vuoksi tulevaisuudessa erilaisia kellonaikoja vuoropuheluun. Tarkoituksena on, että koronan väistyttyä tilaisuuden voisi järjestää esimerkiksi jossain kahvilassa tai muussa vastaavassa tilassa, Pimiä kertoo.

Keitä siis itsellesi kupillinen kahvia, teetä tai kaakaota ja tule juttelemaan kaupunkisuunnittelun edustajien kanssa sinua kiinnostavista asioista. Linkki tilaisuuteen löytyy Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun etusivulta.
 
Lisätietoja:
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä puh. 040 653 0745