Etusivu Kartat ja liikennePaikallisliikenteen asiakaskysely aukeaa taas pian
Ajankohtaista
11.11.2021 11.11

Paikallisliikenteen asiakaskysely aukeaa taas pian

Vastaamalla 15.11- 19.12.2021 Lappeenrannan paikallisliikenteen asiakaskyselyyn, kaupunkilaiset voivat antaa palautetta ja vaikuttaa sen jatkokehitykseen. Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille ja Lappeenrannassa asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Linkki asiakaskyselyyn: 

https://link.webropolsurveys.com/S/AD971EAFB4155F91

Lappeenrannan kaupunki on vastannut kesästä 2014 lähtien paikallisliikenteen järjestämisestä. Silloin aloitettiin systemaattinen joukkoliikenteen kehittäminen, jonka yhtenä tärkeimpänä työvälineenä on kyseinen asiakaskysely. Lappeenrannan joukkoliikennepoliittinen ohjelma 2030 ohjaa joukkoliikenteen suunnittelua ja kehittämistä muun muassa lippu- ja maksujärjestelmän, joukkoliikenteen linjaston, brändin ja ympäristöystävällisyyden suhteen. Joukkoliikenteen ja muun kestävän liikkumisen suunnittelua ja kehittämistä ohjaa myös tänä vuonna kaupunginvaltuuston hyväksynnän saanut kestävän liikkumisen ohjelma.

– Olemme saaneet vuosina 2012–2020 toteutettujen vastaavien kyselyjen kautta paljon arvokasta palautetta ja kehittämisehdotuksia, joita olemme myös toteuttaneet, toteaa Lappeenrannan joukkoliikennepäällikkö Terhi Koskireittikartta jouko 21.jpg
– Muun muassa kuntalaisten kanssa yhdessä tehty joukkoliikenteen pinkki Jouko -brändi on näkynyt vuodesta 2020 paikallisliikenteessä ja tulee jatkossa näkymään yhä enemmän osana kestävää liikkumista.

Lisäksi toteutettuja kehitystoimia ovat päivälippujen myyntiin tulo paikallisliikenteen linja-autoihin, pankkikortin lähimaksaminen mahdollistui tammikuussa 2021, mobiililippujen tarjontaa laajennettu koko Lappeenrannan joukkoliikennealueelle sekä marraskuusta 2021 alkaen on paikallisliikenteen autoihin voinut ottaa polkupyörät kyytiin.

Vuosittainen kysely jälleen marras-joulukuussa

Kaupunki kysyy taas marras-joulukuussa kaikkien näkemyksiä joukkoliiketeestä. 

– Kyselyn avulla kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta, toteutetuista uudistuksista ja ennen kaikkea osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen, Koski painottaa. 
– Monet jo toteutetut uudistuksetkin ovat perustuneet aiempien kyselyjen kautta saatuun palautteeseen.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 30 päivän Waltti Lappeenranta -kausilippua tai vastaava arvolippua.

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1–8, 12 ja 47).

Paikallisliikennealue ja linjat näkyvät ylempänä olevasta kartasta. Kartan löydät myös osoitteesta:

https://www.lappeenranta.fi/fi/Kartat-ja-liikenne/Paikallisliikenne

Miten kyselyyn voi osallistua

joukokyselyqrkoodi21.png

 

Kysely toteutetaan Internetin kautta Webropol-kyselynä, johon pääset oheisen QR-koodin tai Lappeenrannan kaupungin kotisivujen kautta:

http://www.lappeenranta.fi/fi

Kysely aukeaa siis maanantaina 15.11.

Lisätietoja:

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040-651 5599,  terhi.koski@lappeenranta.fi

Liikennesuunnittelija Ville Alppisara, Ramboll Finland Oy
 puh. 050-456 2722, ville.alppisara@ramboll.fi