Etusivu PalvelutPaikallisliikenteen kuntalaiskyselyllä kerätään arvokasta tietoa palvelujen kehittämiseksi
Ajankohtaista
29.10.2018 8:30

Paikallisliikenteen kuntalaiskyselyllä kerätään arvokasta tietoa palvelujen kehittämiseksi

Lappeenrannan kaupunki hakee Kehittyvä paikallisliikenne –kuntalaiskyselyllä tietoa ja palautetta paikallisliikenteen kehittämiseen jatkossakin.

Lappeenrannan paikallisliikenne logo.pngMarraskuun aikana, 1.–30.11.2018, kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta, toteutetuista uudistuksista ja ennen kaikkea osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Monet jo toteutetut uudistukset ovat perustuneet aiempien kyselyjen kautta saatuun palautteeseen, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen.

− Olemme saaneet vuosina 2012–2017 toteutettujen vastaavien kyselyjen kautta paljon arvokasta palautetta ja kehittämisehdotuksia, joita olemme käytännössä myös toteuttaneet. Kaupunkilaiset ovatkin parhaita asiantuntijoita arvioimaan paikallisliikenteen palvelutasoa. Se on yksi keskeisimmistä syistä, miksi toteutamme tämän kuntalaiskyselyn jälleen.

Kysely kaikille lappeenrantalaisille – arvonta osallistuneille

Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille ja Lappeenrannassa asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme Lappeenrannan joukkoliikenteen Waltti-korttia, joihin ladataan voittajan toiveen mukaan joko 30 päivän rajaton matkustusoikeus tai vastaavalla summalla matkaoikeutta arvolipulle.

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 7, 10, 12 ja 47). Paikallisliikennealue näkyy ohessa olevasta kartasta.

Kysely toteutetaan Internetin kautta Webropol-kyselynä, johon pääsee Lappeenrannan kaupungin kotisivujen kautta tai suoraan osoitteesta:

http://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net

Paikallisliikenteen käyttö on kasvanut viime vuosina

Lappeenrannan paikallisliikenteessä siirryttiin uusiin Waltti-lipputuotteisiin ja vyöhykkeisiin vuonna 2016. Sen jälkeen paikallisliikennettä on kehitetty lipputuotteiden, reittien ja linjojen osalta, samoin aikataulutiedotusta on kehitetty.

Waltti-kortteja on Lappeenrannassa jo yli 17 000 ja vuosittain kortille ladataan lisää matkustusoikeutta noin 70 000 kertaa. Lappeenrannan kaupungin järjestämässä joukkoliikenteessä tehdään vuosittain 2,2 miljoonaa matkaa, joista 1,6 miljoonaa paikallisliikenteessä. Matkustuksen kasvu on vaihdellut 3–6 % välillä kahden viime vuoden aikana.

LPR paikallisliikenne kartta 24102018_596x414.jpg

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Olli Hirvonen, Lappeenrannan kaupunki
p. 040 670 1566, olli.hirvonen(at)lappeenranta.fi