Etusivu PalvelutPeppi Pitkätossu 75-vuotta juhlanäyttely pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla
Ajankohtaista
18.11.2020 13.00

Peppi Pitkätossu 75-vuotta juhlanäyttely pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla

Lappeenrannan pääkirjasto ja Ruotsin suurlähetystö mukana juhlistamassa 75-vuotiasta Peppi Pitkätossua

 
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun ensimmäinen kirja Peppi Pitkätossusta julkaistiin Ruotsissa. Siitä lähtien Peppi-kirjoja on julkaistu kaikkialla maailmassa, yhteensä 77 kielelle käännettynä. Vuonna 2020 Peppiä juhlitaan ympäri maailman!
 
Osana juhlavuotta Suomen kirjastoissa kiertää Peppi Pitkätossu -näyttely, johon kuuluu myös piirustusnurkkaus ja kilpailuja. Arvomme kilpailkuihin osallistuvien kesken palkintoja.  Näyttely on esillä Lappeenrannan pääkirjastossa (Valtakatu 47) ma 23.11. – 13.12.2020 ala-aulassa sekä lastenosastolla kirjaston aukioloaikoina. Tule tutustumaan aikuisen kanssa tai pienryhmänä! 

"Peppi on vielä 75 vuoden jälkeenkin upea esikuva monelle, ja on ollut ilahduttavaa huomata, kuinka paljon hän edelleen kiinnostaa ihmisiä. Pepin 75-vuotisjuhlassa on kyse ihastuttavasta lastenkirjallisuudesta, mutta myös suuresta ja tärkeästä kysymyksestä lasten oikeuksista. Astrid Lindgren oli lastenoikeuksien puolustaja, ja maailmassa on edelleen paljon tehtävää, jotta kaikkien lasten oikeudet toteutuisivat. Me olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana juhlistamassa Peppiä tänä vuonna", sanoo lähetystöneuvos Jenny Kanerva Ruotsin Helsingin-suurlähetystöstä.
 
Näyttely toteutetaan yhteistyössä Ruotsin instituutin, Astrid Lindgren Companyn, WSOY:n, Micki Leksakerin, Ikean, Lappeenrannan pääkirjasto ja Ruotsin Suomen-suurlähetystön kesken. Linkki videoon!

Juliste_Peppi75.jpg