Etusivu PalvelutPerheliikunnan syysspurtti 1.9.2019 avaa Unelmien liikuntakuukauden – Vipinää ja kipinää -hanke kannustaa lapsiperheet liikkumaan
Ajankohtaista
30.8.2019 13:20

Perheliikunnan syysspurtti 1.9.2019 avaa Unelmien liikuntakuukauden – Vipinää ja kipinää -hanke kannustaa lapsiperheet liikkumaan

Syyskuussa 2019 Lappeenrannan varhaiskasvatuksessa vietetään Unelmien liikuntakuukautta. Unelmien liikuntakuukauden tarkoituksena on kannustaa sekä lapsiperheitä että varhaiskasvatusyksiköitä aktiiviseen arkeen erilaisten tapahtumien ja aktivointien kautta. Tempaus on osana Vipinää ja kipinää -perheliikuntahanketta.

Perheliikuntaa_Lappeenrannan liikuntatoimi.jpgVarhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Tuuli Juurikorpi kertoo, että kuukauden aikana halukkaat voivat osallistua muun muassa erilaisiin liikuntatapahtumiin, perheliikuntakerhoihin ja lajikokeiluihin, joista voi löytää vaikka uuden harrastuksen. Myös liikuntatoimi järjestää syksyn ajan liikuntamaita, vesipeuhupäiviä ja liikuntasirkuksen.

– Vipinää ja kipinää -hankkeen tapahtumat on suunnattu varhaiskasvatusikäisille lapsille perheineen, mutta myös kouluikäiset ovat tervetulleita osallistumaan.

Liikunnallisen syyskuun avaa Perheliikunnan syysspurtti 1.9. Kimpisen stadionilla. Klo 10–14 järjestettävä tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Luvassa on ulkona toimintapisteillä järjestettävää ohjattua sekä omaehtoista liikuntaa koko perheelle.

– Syysspurtissa on huomioitu myös esteettömyys osassa toimintapisteitä, jotta mahdollisimman moni voisi ottaa osaa liikkumisen iloon, Juurikorpi sanoo.

Perheliikuntaillat kannustavat liikkumaan yhdessä

Syyskuun aikana tiistaisin ja torstaisin järjestettävissä Perheliikuntailloissa on syysspurtin tapaan luvassa paljon tekemistä aina omatoimisesta touhuamisesta ohjattuun liikuntaan. Tapahtuma järjestetään jokaisella kerralla eri paikassa, jotta mahdollisimman moni perhe pääsisi nauttimaan liikunnan riemusta. Torstaina 12.9. klo 17–19 reippaillaan Pontuksen päiväkotikoulun tekonurmikentällä, tiistaina 17.9. klo 17–19 Kisapuiston kentällä, torstaina 19.9. klo 17–19 Sammonlahden tekonurmikentällä sekä viimeisenä Joutsenon urheilukentällä tiistaina 24.9. klo 17–19.

Lapset osallistuvat tapahtumiin huoltajiensa valvonnassa ja vastuulla. Mukaan kannattaa varata urheiluun soveltuvat vaatteet sekä vesipullo tarvittaessa.

Perheiden syysspurtti sekä Perheliikuntaillat toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan varhaiskasvatuksen ja liikuntatoimen, Saimaan ammattikorkeakoulun, Saimaan ammattiopiston, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n (EKLU) sekä Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjalan piirin kanssa.

Vipinää ja kipinää -perheliikuntahankkeen syksyn tapahtumien, lajikokeilujen ja perheliikuntakerhojen aikataulut ja lisätietoja löytyy hankkeen verkkosivulta sekä sosiaalisesta mediasta hankkeen Facebook- ja Instagram -tileiltä. Liikuntatoimen lasten ja perheiden syksyn tarjonta löytyy liikuntatoimen verkkosivulta.


Lisätietoja:

Tuuli Juurikorpi
varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori
puh. 040 186 4565, tuuli.juurikorpi(a)lappeenranta.fi