Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaPeruskorjattu Lappeenrannan urheilutalo saa energiaa yli 200 aurinkopaneelista – voimala käyttöön tänään
Valitse taso
Ajankohtaista
17.12.2019 11.50

Peruskorjattu Lappeenrannan urheilutalo saa energiaa yli 200 aurinkopaneelista – voimala käyttöön tänään

Vuonna 1982 rakennetun Lappeenrannan urheilutalon ensimmäinen peruskorjaus on saatu lähes päätökseen ja rakennus on luovutettu kaupungin käyttöön 9.12.2019. Urheilutalon kaikki remontoidut tilat ovat nyt asiakkaiden käytössä, lukuun ottamatta ampumarataa, jossa tehdään vielä pieniä muutoksia.

Urheilutalon laajassa noin 13,4 miljoonan euron perusparannushankkeessa remontoitiin keilahalli, lajiharjoittelutilat, voimistelusali, toimistot, palloiluhalli, yleisurheilun juoksurata sekä ampumarata.
Aurinkopaneelit_Green Energy Finland_400X300.jpg
Urheilutalon energianlähteenä nyt myös aurinkopaneelit

Uudistettu urheilutalo ei ole paitsi monipuolisempi ja laajempi tiloiltaan, vaan sen suuri vuotuinen sähkönkulutus korvataan nyt osittain aurinkosähköllä.

Urheilutalon katolle on asennettu yhteensä 229 aurinkopaneelia ja ne tuottavat arviolta 53 000 kWh sähköä vuodessa. Paneelit ovat uuden liikuntasalin katolla sekä uuden katoksen päällä, josta ne näkyvät Armilankadulle.

Urheilutalon sähkönkulutus on niin suuri, että kaikki aurinkosähkön tuotanto kuluu kiinteistössä, kertoo järjestelmän toimittaneen GreenEnergy Finland Oy:n myyntipäällikkö Ilkka Pitkänen.
− Urheilutalolla on sähkönkulutusta sen verran paljon, että aurinkosähköllä voidaan korvata noin 12 prosenttia rakennuksen energiantarpeesta. Hiilidioksidipäästöt vähenevät kuitenkin yli 7 000 kg vuodessa.

Urheilutalon aurinkosähkövoimala otetaan kokonaisuudessaan käyttöön tänään (17.12.2019). Käytännössä Suomen sääolosuhteissa voimala tuottaa energiaa maaliskuun alusta lokakuun loppuun.

Lisätietoja aurinkovoimalasta:
GreenEnergy Finland Oy
Ilkka Pitkänen, myyntipäällikkö
+358 50 502 8000, ilkka.pitkanen(at)gef.fi

Kuva: Aurinkopaneelit_GreenEnergy Finland Oy