Etusivu PalvelutPiipahda päiväksi tai viivähdä pidempään – Lappeenrannan kesä on täynnä nähtävää ja koettavaa
Ajankohtaista
29.6.2020 11.09

Piipahda päiväksi tai viivähdä pidempään – Lappeenrannan kesä on täynnä nähtävää ja koettavaa

Lappeenrannan kesä on täynnä nähtävää ja koettavaa. Lappeenrantalaisia sekä muualta saapuvia matkailijoitakin hurmataan monin eri tavoin.

Kesäinen Lappeenranta_kuva Lpr kaupunki_500x333.jpgKotimaan mediassa Etelä-Karjalan Monacoksikin tituleeratun Lappeenrannan kesän suosikkikohde Hiekkalinna avautuu 1.7. ja avaa heinäkuun matkailu- ja tapahtumatarjonnan. Heinäkuun viikonloppuina järjestettävät pop up -esitykset sekä satamassa ja linnoituksessa liikkuvat perinneratsukot loihtivat lisää eloa kesäiseen Lappeenrantaan. Tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkakierrokset puolestaan tarjoavat tietoa tv-sarjan kulisseista sekä Lappeenrannan historiasta.

Matkailujohtaja Mirka Rahmanin mukaan kesäkuussa Lappeenrannan kesänviettotarjonta painottui vielä pääasiassa luontokohteisiin sekä itsekoettaviin reittielämyksiin koronatilanteen vuoksi.

- Heinäkuussa kesä-Lappeenranta puhkeaa kunnolla kukkaan ja luvassa on paljon erilaisia esityksiä, musiikkia ja nähtävää koko perheelle. Sykkivän satama-alueen ja risteilyjen lisäksi kannattaa toki edelleen suunnata myös Saimaalle ja alueemme upeisiin luontokohteisiin sekä noudattaa nykyhetken mukaisia ohjeistuksia esimerkiksi turvaväleihin liittyen.

- Elokuussa järjestämme muun muassa elokuun tapahtumasunnuntait sekä perinteiset Linnoituksen Vanhankaupungin päivät, kaupungin Avoimet ovet ja Greenreality-karnevaalin sekä tietysti kesäkauden päättävän Sataman valot. Elokuun tapahtumista tiedotamme erikseen myöhemmin.

Rahman kertoo, että Lappeenranta panostaa tänä kesänä erityisesti kotimaan matkailuun, ja kaupunki olikin vahvasti mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa.

- Näymme myös eri puolille Suomea kohdennetussa Kesä Saimaalla 2020 -digikampanjassa sekä suur-Helsingin alueen media- ja viestintäkanavissa. Viestitämme, että Lappeenrantaan kannattaa piipahtaa päiväksi tai viivähtää täällä pidempäänkin. Tämän sanoman mukainen rummutus jatkuu aina lokakuulle asti.

- Matkailuneuvontamme on saanutkin muualta Suomesta jo runsaasti yhteydenottoja sekä esimerkiksi välinevuokrauspyyntöjä sekä varauksia Sorjosen kuvauspaikkakierroksille.

Hiekkalinnalla veistoksia ja välinevuokrausta

 

Lappeenrannan linnoitusniemen kärjessä sijaitseva Hiekkalinna on avoinna 1.7.–30.8. päivittäin klo 10–21. Hiekkalinnalla pääsee ihailemaan tänä vuonna viittä erilaista veistosta, joiden aiheina ovat kaikkien rakastama perinteinen hiekkalinna, tv-sarja Sorjonen, IsoKristiina, Greenreality ja Saimaa Geopark. 


Hiekkalinnalla on mahdollisuus myös seurata kohokuvien eli reliefien veistämistä 1.-3.7. aikana ja keskustella niitä työstävän veistäjän kanssa.

Hiekkalinnalta voi tuttuun tapaan lähteä sujuvasti tutustumaan Lappeenrantaan ja Saimaaseen. Alueella sijaitsevasta kaupungin matkailuneuvonnan pisteestä voi vuokrata yhteistyökumppani Drakkar Finland Oy:n kanootteja, kajakkeja, koko perheen soutuveneen airoilla tai sähköperämoottorilla, SUP-lautoja, retkipyöriä, maastopyöriä ja sähköpyöriä. Lisäksi Hiekkalinnalla sijaitsee yksi kaupunkipyörien pysäkkipaikka, josta pyörän voi vuokrata tai jonne sen voi palauttaa.

Hiekkalinnalta pääsee myös yhteistyökumppanien järjestämille melonta-saunalautta- ja pyöräily-saunalauttayhdistelmäretkille. Vuokrausvälineistöä on puolestaan laajennettu retkeilyn perustarvikkeisiin, jotta matkailijat pääsevät paremmin tutustumaan Saimaaseen ja yöpymään sen saaristossa.

Lisätietoa Hiekkalinnasta sekä vuokraus- ja retkitoiminnasta löytyy Hiekkalinnan verkkosivustolta.

Sorjosen kuvauspaikkakierrokset johdattavat tv-sarjan taustoihin


Sorjosen satamakierros johdattaa tv-sarjan rikospaikoille Lappeenrannan linnoitukseen ja satamaan. Kierros on nyt päivitetty tv-sarjan joulukuussa 2019 ensiesityksessä olleen kolmannen kauden tapahtumilla.

Heinäkuun kierrokset järjestetään pe 10.7., la 11.7., ti 14.7., to 16.7., ke 22.7., pe 24.7. sekä ti 28.7. ja to 30.7. Elokuun kierroksia on tarjolla klo 16-17 pe 7.8. ja la 15.8.

Lähtö kierrokselle tapahtuu Hiekkalinnan matkailuneuvonnasta klo 16, kierroksen kesto noin 1 tunti.

Ilmoittautumiset kierroksille tulee tehdä Lappeenrannan matkailuneuvonnassa (Kauppakeskus IsoKristiina, puh. 05 667 788, lappeenranta@gosaimaa.com) tai Hiekkalinnan infopisteellä (Satamatie 11, puh. 040 572 2224). Kierrokselle voi ilmoittautua mukaan myös sähköisesti Lakeland Experiences -palvelussa. Hinta on 15 €/henkilö ja yhdelle kierrokselle mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Myös Sorjosen keskustaan sijoittuva päivitetty kuvauspaikkakierros on tilattavissa matkailuneuvonnasta (lappeenranta@gosaimaa.com) vähintään viiden hengen ryhmille tai 75 euron maksusta.

Pop up -esitykset ilahduttavat keskustan alueella


Pop up -konsertit ilahduttavat heinäkuun viikonloppuina klo 10-18 välisenä aikana ympäri keskustaa puistoissa, toreilla ja aukioilla sekä myös Hiekkalinnalla. Esitysten tarkkaa aikaa ja paikkaa ei ilmoiteta etukäteen, vaan niitä pääsee seuraamaan sattumalla oikealle paikalle oikeaan aikaan.

Luvassa on muun muassa balettia, tankotanssiryhmä, sirkusesityksiä ja paikallisia musiikkiyhtyeitä. Esitykset voivat kestää viidestä minuutista kahteenkymmeneen minuuttiin. Esiintyjiin voi tutustua kaupungin verkkosivustolla.


Perinneratsukot ratsastavat linnoituksessa ja satamassa


Perinteisiin punaisiin housuihin ja luurankotakkeihin pukeutuneet ratsuväen edustajat ratsastavat linnoituksessa ja satamassa 1.7.-1.8. välisenä aikana ke-su klo 11-16. Perinneratsukot voi nähdä myös kaupungin järjestämissä elokuun tapahtumissa.

Iltasoitto jatkuu elokuun loppuun asti


Kesäiltojen tunnelmiin virittää aina elokuun loppuun saakka joka ilta klo 20 vesitornista kajahtava iltasoitto. Perinteiseen tapaan iltasoittona kuullaan Karjalan kunnailla, jonka edesmennyt director musices Hannu Sopanen tulkitsee trumpetillaan vuonna 2007 nauhoitetulla äänitteellä.

 

Matkailuneuvonta ohjaa kesänviettoon ja luontokohteisiin


Lappeenrannan kaupungin matkailuneuvonta opastaa muun muassa alueen luontokohteisiin ja tarjoaa ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista. Lisäksi matkailuneuvonnasta voi noutaa itselleen uuden Linnoituksen esitteen ja Saimaan kiertomatkakartan.

Matkailuneuvonta palvelee kauppakeskus IsoKristiinassa (Brahenkatu 5) ja 1.7. alkaen Hiekkalinnalla (Satamatie 11).
IsoKristiinan matkailuneuvonnan yhteystiedot ja aukioloajat ovat esillä matkailuneuvonnan verkkosivulla. Hiekkalinnan infopisteen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät puolestaan Hiekkalinnan verkkosivulta.

Lisätietoja:
Matkailujohtaja Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(a)lappeenranta.fi

Tietoa kesän tapahtumatarjonnasta:
lappeenrantaevents.fi
tapahtumat.lappeenranta.fi

Tietoa Lappeenrannan matkailukohteista sekä mm. ulkoilu- ja retkeilyreiteistä: visitlappeenranta.fi