Etusivu PalvelutPuuta sen olla pitää! – Lappeenrannan kaupunki järjestää yhteisölliseen puuasumiseen liittyvän työpajan 24.11
Ajankohtaista
22.11.2021 16.07

Puuta sen olla pitää! – Lappeenrannan kaupunki järjestää yhteisölliseen puuasumiseen liittyvän työpajan 24.11

Lappeenrannan kaupunki on käynnistänyt puuhankkeen, jonka tavoitteena on lisätä puurakentamisen määrää Lappeenrannassa.  Osana puuhanketta kaupunkisuunnittelu järjestää keskiviikkona 24.11. klo 17-19 työpajan etätilaisuutena Teamsin kautta, jossa asukkaat pääsevät pohtimaan mm. puuasumiseen liittyviä etuja ja arvoja. Työpajan tulokset auttavat kaupunkisuunnittelua toteuttamaan hankkeen tavoitetta, jossa kehitetään asemakaavojen kaavamääräyksiä ja tontinluovutusehtoja, joilla tuetaan ja kehitetään puurakentamisen toteuttamista Lappeenrannassa.

Pilottikohteina käynnistetään hankkeen myötä yhteisöllisen pientaloasumisen puukorttelin asemakaavoitus Ruoholammen alueelle sekä vetovoimaisen puukerrostalohankkeen asemakaava Lappeenrannan asemanseudun tuntumaan.

Kaavoitusarkkitehti Miia-Riikka Kiukas-Lehto kertoo, että puurakentamisen myötä Lappeenranta saa näyttävän maamerkin ja uusia kiehtovia asuinmahdollisuuksia, jotka vetoavat ekologisuuden lisäksi myös tunteisiin.

- Asemanseutu toimii monelle käyntikorttina Lappeenrantaan ja puurakenteinen korkea kerrostalo olisi toteutuessaan näyttävä maamerkki, joka kertoo samalla myös Lappeenrannan kaupungin ilmaston eteen tekemästä työstä ja sen merkityksestä.

- Puu lisää materiaalina asukkaiden mielihyvää ja mukavuuden tunnetta, Kiukas-Lehto jatkaa.

Yhtenä keskeisensä hankkeen tutkimuskysymyksenä tarkastellaan asukkaiden kiinnostusta yhteisölliseen asumiseen.

- Olemme avanneet puurakentamiseen liittyvän verkkokyselyn ja sen mukaan asukkaat ovat kiinnostuneita laadukkaista ja helposti käytettävissä olevista työtiloista. Ihmisillä on selkeästi tarve olla tekemisissä toistensa kanssa, Kiukas-Lehto pohtii.

Työpajaan osallistuminen antaa suunnittelijoille tärkeää tietoa ja auttaa hankkeen toteutumisessa.

- Työpaja on suunniteltu mukavaksi ja asukkaille helpoksi, eli kenenkään osallistujan ei tarvitse olla rakentamisen ammattilainen. Tärkeintä on, että on kiinnostunut puurakentamisesta tai vaikkapa siitä, että haaveilee joskus asuvansa lämpimässä hirsisessä omassa tuvassa.

Työpaja järjestetään etätilaisuutena Microsoftin Teams -ohjelman kautta ja tilaisuuteen pystyy liittymään hankkeen verkkosivujen kautta lataamatta ohjelmaa koneelle.

Verkkokysely on avoinna ja siihen pääsee vastaamaan hankkeen verkkosivujen kautta, tai suoraan tämän linkin kautta.

Lisätietoja

Kaavoitusarkkitehti Miia-Riikka Kiukas-Lehto, puh. 040 5170804

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, puh. 040 653 0745                  

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi