Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäPuheetSaimaan Yrittäjänaiset 70 vuotta, Juhlagaala Imatran valtionhotellissa 10.11. klo 19, Tervehdyspuhe, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
Valitse taso
Puheita
10.11.2017 19.15

Saimaan Yrittäjänaiset 70 vuotta, Juhlagaala Imatran valtionhotellissa 10.11. klo 19, Tervehdyspuhe, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Arvoisat Saimaan yrittäjänaiset,
Arvoisa valtioneuvos Riitta Uosukainen
Arvoisa juhlaväkiOnnittelen lämpimästi Saimaan Yrittäjänaisia 70-vuotisesta työstänne naisyrittäjien etujärjestönä.

Laajentuminen Lappeenrannan Yrittäjänaisten yhdistyksestä maakunnalliseksi ‒ kuntarajat ja jopa maakuntarajat ‒ ylittäväksi verkostoksi juuri Suomen 100-vuotisjuhlavuonna viestittää yhteistyön voimasta kotimaan ja elinkeinoelämän kehityksessä.

Olipa ala mikä tahansa, onnistunut yritystoiminta kumpuaa asiakaslähtöisestä tuotekehityksestä. Uskon, että positiivinen naisenergia toimii osaltaan puhurina, kun matkailu- ja hyvinvointipalveluja tuotteistetaan, mutta entistä enemmän myös tekniikan aloilla.

Monen kasvavan yrityksen huolena on osaavan työvoiman puute, kun samaan aikaan esimerkiksi insinöörejä on työttömänä.

Mielestäni opiskelijoita tulisi kannustaa persoonallisiin opintokokonaisuuksiin, joilla pystyttäisiin nykyistä paremmin vastaamaan työelämän muuttuviin ja kausittain vaihtuviin haasteisiin.

Uskon, että teillä naisyrittäjillä on pelisilmää neuvoa nuoria osuvien aineyhdistelmien ja sivuaineiden valinnassa sekä kannustaa tyttöjä luonnontieteiden ja matematiikan opintoihin.

Pidänkin erittäin tärkeänä, että nuoret saisivat yrittäjiltä vinkkejä oppiainevalintoihinsa jo lukion ja ammatillisen koulutuksen aikana tai viimeistään korkeakouluopintojen alkumetreillä.

Lappeenrannan seudulla elinkeinoelämän rakennemuutos on kääntänyt katseitamme matkailu- ja palvelualoille, mutta niiden rinnalla myös tekniikan alat ovat kivijalkojamme.

Esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston kiertotalouteen liittyvissä innovaatioissa on merkittävää potentiaalia, josta pystytään ammentamaan kansainvälistä kasvua.

Puolestaan hyvinvointialoilla kannattaa nyt tarkoin seurata sosiaali- ja terveysalan uudistuksen etenemistä. Uudistus on merkittävällä tavalla muuttamassa asiakaspalvelua ja tarjoaa näin tilaisuuksia yrittäjyydelle.

Hyvät kuulijat

Ensi keväänä Lappeenrannan ja Ateenan välille avautuva ilmasilta palvelee koko kaakkoista Suomea sekä Suomen lähialueita Venäjän puolella. Tavoitteena on, että kulkuyhteytemme säilyvät ja vahvistuvat.

Toimivat ja nopeat kulkuyhteydet vauhdittavat investointeja, vahvistavat elinkeinoelämää ja lisäävät työllisyyttä. Samaan tahtiin kulkuyhteyksien kehittämisen rinnalla edistämme ja monipuolistamme matkailupalvelujamme ja markkinointiamme.

Saimaan alueen kansainvälistä yhteismarkkinointia toteutetaan nyt Saimaa-verkostona, jossa Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnat, kaupungit, matkailualan eri toimijat ja yrittäjät yhdistävät voimiaan.

Saimaa-brändin vahvistamiseksi palvelutarjonnassa kaivataankin nyt uusia, elämyksellisiä vaihtoehtoja erilaisista kulttuureista saapuville asiakkaille.

Arvoisat yrittäjänaiset ja kaikki gaalavieraat

Yrittäjänaisten työ säteilee positiivista toimeliaisuutta ja energiaa. Yrittäjien maakunnallinen verkosto onkin omiaan vahvistamaan Saimaan alueen kaupunkien ja kuntien markkinointiponnistuksia.

Naisenergia on ollut puhurina muun muassa Lappeenrannan historiallisen linnoituksen elävöittämisessä. Linnoitus, satama, uudistunut Marianaukio ja kunnostettuna avautuva Kansalaistori tarjoavat areenoita tapahtumille ja niihin liittyville oheispalveluille.

Hyvistä vuorovaikutustaidoistaan tunnetut naisyrittäjät ovat avainasemassa, kun yritystoimintaa edistetään, keksintöjä tuotteistetaan, verkostoja luodaan, tapahtumia tuotetaan ja yhteistyökumppaneita etsitään.

Yrittäjänaisten verkosto, kuten muutkin yrittäjäyhdistykset, ovat kaupunkien ja kuntien tärkeitä yhteistyökumppaneita. Lappeenrannassa arvostamme sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä kaupungin ja yrittäjien välillä.

Yhteistyö on paikallisen kehityksen moottori.

Toivotan Saimaan Yrittäjänaisille parhainta menestystä ja onnistumisen iloa.