Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusSkinnarilan koulun seinille valmistui kaksi seinämaalausta Lappeenranta 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi
Valitse taso
Ajankohtaista
14.3.2019 15.20

Skinnarilan koulun seinille valmistui kaksi seinämaalausta Lappeenranta 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Maalaukset on toteutettu Skinnarilan koululle osoitteessa Skinnarilankatu 34, RV4 (Lappeenrannan teknillinen yliopisto). 

Skinnarila Valmis maalaus Lappeenranta 370v_432x324.jpgSkinnarilan koulun seinämaalaukset toteutettiin yhteistyönä Etelä-Karjalan lasten kulttuurikeskus Metkun kanssa. Seinämaalaukset ovat osa Lappeenranta 370-vuotisjuhlavuoden toimintaa. Seinämaalauksien suunnitteluun ja toteutukseen ovat osallistuneet Skinnarilan koulusta kaksi 6. luokkaa, yhteensä 32 oppilasta. Työpajan ohjaajana toimii kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä.

- Seinämaalauksien suunnittelu aloitettiin viime joulukuussa ja seinämaalauksia maalattiin kolmen perjantaipäivän ajan, kymmenen oppilaan ryhmissä. Oppilaat suunnittelivat koulun seinille kaksi seinämaalausta. Isompaa seinämaalausta lähdettiin suunnittelemaan Lappeenrannan juhlavuoden kunniaksi. Oppilaat pohtivat, mitä Lappeenranta ja Etelä-Karjala tuovat heille mieleen ja mitkä ovat tunnusomaisia piirteitä Lappeenrannalle.

- Kymmenen oppilaan piirustuksien pohjalta kokosin yhden yhtenäisen seinämaalauskokonaisuuden, jota lähdettiin toteuttamaan. Seinämaalauksessa on näkymä Lappeenrannan linnoituksen valleilta satamaan. Kaupungin siluetissa näkyy Marian kirkko kellotapuleineen ja vesitorni. Teoksessa seikkailevat saimaannorpat, Etelä-Karjalan maakuntalintu satakieli, kettu ja orava. Saimaalla seilaavat laivat. Työn edustalla kasvaa Etelä-Karjalan maakuntakukkia, kangasvuokkoja, kertoo Tiinalotta Särmölä. 

- Pienempänä seinämaalauksena toteutettiin kahden oppilaan suunnitelmien pohjalta Lukutoukka-seinämaalaus koulun kuvataide- ja kirjastoluokan käytävän tuntumaan. Lukutoukkaan on tarkoitus liittää jalanmuotoiset laput, joihin oppilaat voivat kirjoittaa lukemastaan kirjasta tietoa. Seinämaalaus on näin ollen myös toiminnallinen.

Skinnarila Oppilaat maalaamassa seinämaalausta_442x332.jpg- Koululaisten osallisuus kouluyhteisön oppimisympäristön kehittämisessä on tärkeää. Seinämaalauksien toteuttaminen antaa oppilaille tähän loistavan mahdollisuuden. Lappeenrannan juhlavuosi tulee näin ikuistettua ja samalla saadaan lisättyä ruokalan ja koulun käytävän viihtyisyyttä. Kaikki koulun 6. luokan oppilaat pääsevät myös osallistumaan seinämaalausten maalaamiseen. Työskentelystä tehdään myös dokumentointi Ipadilla kuvaten, kertoo Tiinalotta Särmölä.

Lisätiedot:

Tiinalotta Särmölä, Kuvataiteilija (AMK), Metkun taide- ja käsityöpajojen ohjaaja
tiinalotta.sarmola@gmail.com, p.050 340 7670