Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetSyyskausi ja koronavirustilanteen huomioiminen Lappeenrannan kaupungin palveluissa
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
11.8.2020 16.50

Syyskausi ja koronavirustilanteen huomioiminen Lappeenrannan kaupungin palveluissa

Koronaviruksesta johtuvia rajoituksia on purettu suunnitelmallisesti elokuun alussa. Rajoitusten poistuminen sekä syyskauden alkaminen tuovat muutoksia Lappeenrannan kaupungin palveluihin ja aikatauluihin. Keskeisimmät muutokset eri palveluissa on koottu alla olevaan listaukseen.

Kaikissa Lappeenrannan kaupungin tiloissa on panostettu tehostettuun hygieniaan sekä asiakkaiden ohjeistamiseen tartuntojen ehkäisemiseksi.

Lappeenrannan kaupungin palveluiden asiakkaita kehotetaan noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, noudattamaan 1-2 metrin turvaväliä sekä välttämään julkisten tilojen käyttöä sairaana.
Lappeenrannan kaupunki seuraa tarkasti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti myös alkavalla syyskaudella. Viranomaisten antamat ohjeistukset ja suositukset saattavat aiheuttaa muutoksia palvelutuotannossa. Kaupunki tiedottaa tilanteen vaikutuksista omiin palveluihinsa.

Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta löytyy infosivu koronavirustilanteeseen liittyen. Sivustolla julkaistaan kootusti kaikki tilanteeseen liittyvät kaupungin toimintaa ja palveluita koskevat tiedotteet sekä myös Eksoten tiedotteet. Infosivulla on myös tärkeitä linkkejä eri viranomaisten kanaviin.

Tutustu kaupungin koronavirussivustoon: www.lappeenranta.fi/koronavirustilanne

ASIOINTI

Kaupungintalo
Kaupungintalo on avoinna ma–pe klo 8–17.

Winkki ja matkailuneuvonta
Winkki on avoinna ma–pe klo 8.30–16.30. Matkailuneuvonta on avoinna kauppakeskus IsoKristiinassa ma–pe klo 10–17.

Wirma yrityspalvelut
Yritysneuvontaa ja korona-apua on tarjolla virka-aikaan laajasti kuntarajat ylittävänä yhteistyönä. Lisätietoa yritysten ja yrittäjien tukemisesta Wirman sivustolla.

Nähtävillä olevat kaavat ja suunnitelmat 
Nähtäville asetettuihin kaava-aineistoihin ja katusuunnitelmiin voi tutustua poikkeuksellisesti kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkissä sen aukioloaikoina osoitteessa Villimiehenkatu 1 (1. kerros) ja verkossa.
Lisätietoja kaavoituksen verkkosivuilla.

Maaomaisuuden hallinta
Maaomaisuuden hallinta palvelee asiakkaita joko ajanvarauksella, puhelimitse, sähköpostitse sekä sähköisesti. Myös kauppakirjoja ja vuokrasopimuksia voi allekirjoittaa sähköisesti.
Henkilökohtaisia tapaamisia varten varataan aika etukäteen. Tapaamiset järjestetään asiakaspalveluhuoneessa, joka on varustettu suojapleksillä sekä käsidesillä.
Yhteystiedot: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Paatoksenteko-ja-talous/Kaupunkiorganisaatio/Elinvoima-ja-kaupunkikehitys--toimiala/Maaomaisuuden-hallinta

Ympäristötoimi
Lappeenrannan seudun ympäristötoimi palvelee asiakkaita joko ajanvarauksella, puhelimitse, sähköpostitse sekä sähköisesti. Henkilökohtaisia tapaamisia varten varataan aika etukäteen.
Eläinlääkäripalvelut toimivat normaalisti, tarkemmat tiedot: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Ymparisto/Elaimet-ja-elainlaakintahuolto/Elainlaakintahuollon-yhteystiedot

JOUKKOLIIKENNE

Paikallisliikenne ja lähiliikenne

Paikallisliikenteessä ja lähiliikenteessä siirrytään talviaikatauluun 13.8. alkaen. Samalla paikallisliikenteessä otetaan käyttöön linjastomuutoksia.
Paikallisliikenne kattaa kaupunkialueella ajettavat linjat 1-8, 12 ja 47. Lähiliikenne on kaupungin rajojen sisäpuolella ns. ostoliikenteenä ajettavaa, kaikille avointa joukkoliikennettä.

Painettuja aikatauluja on jaossa Winkissä sekä matkailuinfossa IsoKristiinassa.

Joukkoliikenteen Waltti-matkakortteja voi hankkia ja ladata myös verkosta.

Lisätiedot ja aikataulut: paikallisliikenne kaupungin verkkosivuilta sekä lähiliikenne kaupungin verkkosivuilla

Koulukuljetukset järjestetään samoilla periaatteilla kuin ennen koronakriisiä viranomaisten ohjeistukset huomioiden.

KULTTUURIPALVELUT


Muutokset kulttuuripalveluiden ohjelmistoissa mahdollisia koronapandemian vuoksi.

Kaupunginteatteri
Kaupunginteatterin syyskauden ohjelmisto on myynnissä. Teatterin saleissa on rajoitettu asiakaspaikkojen määrää turvavälien ylläpitämiseksi. Aiheesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kaupunginorkesteri
Kaupunginorkesterin syyskauden ohjelmisto on myynnissä. Lappeenranta-salissa on rajoitettu asiakaspaikkojen määrää turvavälien ylläpitämiseksi. Kausikortteja ei myydä syyskaudelle 2020. Suosittelemme lipun ostoa ennakkoon.

Elo- ja syyskuun konserteissa ei ole väliaikoja. Mikäli rajoitukset jatkuvat, myös loppusyksyn konsertit järjestetään ilman väliaikaa. Musiikkiesitysten välillä voi kuitenkin tarvittaessa poistua salista.

Ravintola Wilhelmiinan tarjoilut katetaan asiakkaille ennen konserttia klo 18 alkaen. Salin ovet avataan hyvissä ajoin ennen konsertin alkua ruuhkien välttämiseksi.


Kirjastot ja kirjastoauto
Kirjastojen tapahtumat ja kokoontumiset jatkuvat syksyllä normaaliin tapaan. Osallistujien määrää tiloissa rajoitetaan, jotta osallistujien turvallisuus ei vaarannu. Olemme ottaneet käyttöön sähköisen ennakkoilmoittautumisen suosituimpiin tapahtumiin. Mikäli netin kautta ilmoittautuminen ei ole mahdollista, tilaisuuksiin voi ilmoittautua myös puhelimitse tai käymällä etukäteen kirjastossa ilmoittautumassa virkailijalle.

Kirjastotiloissa huolehditaan tehostetusti asiakkaiden käytössä olevien laitteiden ja tilojen hygieniasta. Tämän vuoksi joudutaan rajoittamaan käytössä olevien nettikoneiden määrää ja digipajan palveluja. Digineuvonnan alkamisesta ilmoitetaan erikseen myöhemmin.

Kirjastojen aukioloajat sekä muuta lisätietoa kirjaston verkkosivuilla.


Museot
Lappeenrannan museot siirtyvät talviaukioloaikoihin ma 24.8.2020 alkaen. Etelä-Karjalan museo sekä Lappeenrannan taidemuseo ovat avoinna ti–su klo 11–17. Ratsuväkimuseo on talvikauden suljettu ja avoinna vain tilauksesta ryhmille.

Wolkoffin talomuseo on suljettuna helmikuun 2021 loppuun saakka. Wolkoffin talomuseoon voi tutustua virtuaalisen kierroksen avulla: http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/wolkoff/fin/Wolkoff_fin.html.

Lappeenrannan museoiden ilmaisen sisäänpääsyn museoperjantai 4.9. on peruutettu koronaohjeistukseen liittyvien kävijämäärärajoitusten vuoksi. Museo seuraa syksyn seuraavien museoperjantaiden osalta epidemiatilannetta.

Kuva-arkistopalvelut toimivat Finnan, https://lappeenrannanmuseot.finna.fi/ kautta, tai ottamalla yhteyttä kuva-arkistoon sähköpostitse.

Museoiden kokoelma- ja viranomaispalveluihin tulee tehdä ennakkoon ajanvaraus. Asiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät kotisivulta.

Lisätietoa ja museoiden henkilökunnan yhteystiedot löytyvät museoiden verkkosivuilta.

LIIKUNTAPALVELUT


Liikuntaryhmät
Ohjatun liikunnan terveysliikunta- ja sovelletun liikunnan ryhmien syyskausi alkaa maanantaina 7.9. Ilmoittautuminen ryhmiin ti 25.8. klo 8 – ke 26.8. klo 23.

Lappeenrannan uima- ja urheiluhallit
Uima- ja urheiluhallit ovat auki elokuun ajan supistetuilla aukioloajoilla, jonka jälkeen hallit siirtyvät talviaukioloaikoihin 31.8.2020 alkaen. Kaikki hallit ovat poikkeuksellisesti suljettuina perjantaina 28.8. henkilöstön koulutuspäivän vuoksi.

Lisätietoa liikuntapalveluista ja -tiloista: www.lappeenranta.fi/liikunta

NUORISOPALVELUT- JA TILAT


Nuorisotilat ja Ohjaamo
Kaikki nuorisotilat ja Ohjaamo ovat auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Lisätietoa nuorisotoimen toiminnasta ja aukioloajoista nuorisotoimen verkkosivulta.

KASVATUS JA KOULUTUS


Opetustoimi
Kaikki perusopetuksen oppilaat sekä lukioiden opiskelijat aloittavat lukuvuoden lähiopetuksessa. Oppilaita ja heidän huoltajiaan on tiedotettu erikseen alkavan lukuvuoden opetusjärjestelyistä. Keskeisiä linjauksia turvallisen oppimisympäristön järjestämiseksi ovat mm. koulujen tilojen käytön tarkastelu niin ettei synny tartuntoja mahdollistavia ruuhkia, opetusryhmien pitäminen mahdollisimman erillään toisistaan sekä tehostetusta hygieniasta huolehtiminen.

Lappeenrannan lukioiden ylioppilasjuhlia vietetään la 29.8. Lappeenranta-salissa. Paikan päällä juhlaan voivat osallistua vain ylioppilaat sekä osa opettajista turvavälien ylläpitämiseksi. Ylioppilaiden vieraat voivat seurata juhlaa verkkolähetyksen välityksellä.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen uusi toimintakausi käynnistyi 10.8. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa vältetään edelleen tarpeettomia kontakteja, pyritään toimimaan pääsääntöisesti omissa lapsiryhmissä ja oman ryhmän tiloissa. Toimintaa järjestetään käyttäen päiväkodin tiloja porrastetusti. Vanhempien tulee ilmoittaa lapsen hoitoajat mahdollisimman tarkasti Tieto Eduun.

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kasvatus-ja-opetus/Varhaiskasvatus

TORIT

Lappeenrannan kauppatori, Joutsenon tori sekä Lauritsalan tori ovat auki normaalisti. Satamatori on avoinna 31.8. saakka joka päivä klo 9–03.

Kauppatorilla järjestetään elokuun sunnuntaisin kirpputoreja klo 8–14. Kauppatorilla pidetään syysmarkkinat 22.–23.10.

VARAAMO-TILANVARAUSPALVELU

Osa Varaamon kautta varattavina olevista tiloista on käytössä. Varauspyynnön käsittelijä ottaa tarvittaessa kantaa varausvuoroa koskevan toiminnan järjestämismahdollisuuksiin.

YLEISÖTILAISUUDET JA TAPAHTUMAT


Lappeenranta-salin yleisötilaisuudet
Lappeenranta-salissa on rajoitettu asiakaspaikkojen määriä turvavälien pitämiseksi. Tapahtumajärjestäjät tiedottavat tapahtumakohtaisesti mahdollisista käytössä olevista poikkeusjärjestelyistä.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumat
Lappeenrannan kaupungin tapahtumat, kuten Avoimet ovet ja Greenreality-karnevaali ke 26.8. ja Sataman valot la 29.8. järjestetään viranomaisten antamat ohjeet ja suositukset huomioiden.

Lisätiedot:

Kaupungin varautumisesta yleisesti:
turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(at)lappeenranta.fi

Matkailu, tapahtumat ja asiakaspalvelu:
matkailujohtaja Mirka Rahman
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimiala:
toimialajohtaja Tuija Willberg,
puh. 040 070 5875, tuija.willberg(at)lappeenranta.fi

Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala:
toimialajohtaja Pasi Leimi
puh. 040 740 1643, pasi.leimi(at)lappeenranta.fi