Etusivu Tšekin Kansallisbaletti saapuu Lappeenrannan Balettigaalan päävieraaksi
Ajankohtaista

Tšekin Kansallisbaletti saapuu Lappeenrannan Balettigaalan päävieraaksi

(3.7.2019)

Lappeenrannan Balettigaalan ohjelmisto on täydentynyt. Kymmenvuotisjuhliaan viettävän Balettigaalan päävieraaksi saapuu Tšekin kansallisbaletti. Balettigaalan esitykset nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 30.8. klo 19 ja lauantaina 31.8. klo 14. Tšekin Kansallisbaletti, Aspects_kuvaaja Martin Divíšek.jpg

Tšekin kansallisbaletti esittää Lappeenrannassa Mauro Bigonzetin koreografioiman intensiivisen dueton Vertigo sekä Katarzyna Kozielskan tyylikkään ja slaavilaista mielenmaisemaa herkällä otteella peilaavan koreografian Aspects.

Balettigaalan taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren mukaan aiemmin ohjelmistoon kiinnitetty Brnon Baletti on joutunut perumaan tulonsa tämän vuoden Balettigaalaan.

– Brnon sijasta pääsemme nauttimaan naapurikaupunki Prahan taitajista. Tšekin kansallisbaletti lukeutuu mielenkiintoisella ja kunnianhimoisella ohjelmistollaan eurooppalaisten balettiryhmien eliittiin. Ryhmä on tuttu menneiltä vuosilta ja sopii siksikin erinomaisesti juhlistamaan kymmenen vuotta täyttävää Balettigaalaa. On ilo nähdä tämä huippuryhmä jälleen Lappeenrannassa.

Ohjelmistossa virtuoosimaisia miestanssijoita ja kansainvälisen uran tehneitä suomalaistähtiä

 Lappeenrannan Balettigaalassa nähdään myös virtuoosimaisia miestanssijoita. Teräsvuori odottaa erityisesti venäläisen Daniil Simkinin esitystä.

– Juhlaesityksissä on mukana todellisia megatähtiä. Simkin on huikea superlahjakkuus. Yleisö pääsee nauttimaan myös Bostonin Baletin monitaituri Derek Dunnin ja muun muassa Hollannin Kansallisbaletissa häikäisevän uran tehneen ilmaisuvoimaisen Marijn Rademakerin esityksistä.

– Bostonin Baletista saapuu myös Lasha Khozashvili, jonka tanssissa yhdistyvät gruusialainen temperamentti ja klassisen baletin suvereeni taituruus.

Khozashvili saa partnerikseen suomalaisen balettiyleisön suuren suosikin Maria Baranovan, joka siirtyy Bostonin Baletista ensitanssijaksi Münchenin Valtionbalettiin. Balettigaalassa Khozashvilin ja Baranovan ohjelmistoon kuuluvat Merirosvo-klassikon huikea kaksintanssi ja Bostonin talon suomalaisen koreografin Jorma Elon herkkä Adagio.

Balettigaalassa nähdään Baranovan ohella toinenkin suomalaistähti. Amerikan Balettiteatterissa uraa tehnyt Elina Miettinen esittää juhlagaalassa maailman ensi-iltateoksen Aave, jonka koreografia on Jorma Elon käsialaa.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään myös nuoria lahjakkuuksia. Dortmundin Baletin sveitsiläinen Amélie Demont ja italialainen Duccio Tariello esittävät hurmaavan dueton Black Swan.

– Esityksen koreografiasta vastaa Marco Goecke. Musiikkina kuullaan tietysti Tšaikovskia, mutta tässä Mustan Joutsenen paritanssissa tulkinta on jotain aivan uutta, Juhani Teräsvuori sanoo.

Latvian Baletti puolestaan saapuu Lappeenrantaan kuuden tanssijan voimin. Ryhmä esittää Elza Leimanen koreografian Images of Presence.

– Tähtitanssijatar Elza Leimane on aiemmin ihastuttanut Balettigaalassa näyttämöllä lavakarismallaan ja teknisellä taidollaan. Nyt on vuorossa uusi rooli koreografina, Teräsvuori taustoittaa.

Kuva: Tšekin Kansallisbaletti, Aspects. Kuvaaja: Martin Divíšek.

 Lisätietoja:

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795,
juhanit123@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859,
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö
Mirka Rahman, puh. 040 8499 161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Lappeenrannan Balettigaalan 2019 lipunmyynti

Normaalihintaiset liput 78,50 €, ryhmät 76,50 € (vähintään 15 henkilöä), sis. palvelumaksun.
Balettigaalaan varatut liput tulee lunastaa kaksi viikkoa varauksesta.

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo, 1. krs)
Puh. 05 616 2220, winkki@lappeenranta.fi
Avoinna: 2.8. asti ma-pe klo 9–15
5.–23.8. ma-pe klo 9–16
26.8. alkaen ma-pe klo 9–17

LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI
Kaivokatu 5 (Kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs)
Puh. 05 616 2290, teatteri@lappeenranta.fi
Lipunmyynti teatterilla 2 h ennen esitystä.

LIPPUPISTE

Lappeenrannan Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti.

www.lippu.fi

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu
puh. 0600 900 900, puhelun hinta 2 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22

Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa
K-Citymarket Lappeenranta, Toikansuontie 4.