Etusivu Täällähä myökin asutaan! Vammaisneuvoston tapahtuma Satamatorilla kesäkuussa
Ajankohtaista

Täällähä myökin asutaan! Vammaisneuvoston tapahtuma Satamatorilla kesäkuussa

(27.4.2022)
Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää Lappeenrannan Satamatorilla tiistaina 14.6.2022 klo 14 - 18 "Täällähä myökin asutaan" -tapahtuman.

Vammaisneuvosto kutsuu vammaisjärjestöjä ja niiden kansallisia vammaisliittoja sekä eri toimijoita mukaan tapahtumaan!

- Kutsumme eri toimijoita mukaan tapahtumaan esittelemään omaa toimintaansa kohderyhmänä eri tavoin vammaiset ja toimintarajoitteiset henkilöt: muun muassa vammaisjärjestöt ja kansalliset vammaisliitot, urheiluseurat, joilla on vammaisurheilua, kaupalliset toimijat, joiden valikoimaan kuuluu apuvälineitä tai palveluja, ja niin edelleen, Jaana Kauppinen, vammaisneuvoston puheenjohtaja, kannustaa eri toimijoita mukaan tapahtumaan.

Esittelijöiden on tuotava omat esittelypöydät ja muu materiaali. Esittelypaikka Satamatorilla on ilmainen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan viimeistään 15.5.2022 
sähköpostilla osoitteeseen: pia.pulliainen@lappeenranta.fi

Täällähä myökin asutaan_Canva.jpgSatamatorilla järjestetään myös asiapitoista ja viihteellistä ohjelmaa. Ohjelmassa luvassa muun muassa Amazing Race, jossa Lappeenrannan kaupunginjohtajan lisäksi muuta kaupungin johtoa kokeilee miten kulkea istuen pyörätuolissa sekä kävellen ilman näköä tai ilman kuuloa Satamatorilla. Tilaisuuden juontajana toimii radiosta tuttu ääni, Sirkka Haverinen.

Mukana tapahtumassa on myös Suvorov Band - Katusoittobändi, joka esittää näyttävää musiikkiteatteria!

- Edellisen kerran Lappeenrannan Satamatorilla järjestettiin vammaisjärjestöjen yhteinen tapahtuma vuonna 2003. On siis jo aika kutsua jälleen vammaisjärjestöt ja niiden kansalliset liitot sekä muut kohderyhmän toimijat yhteen ja olla näkyvästi esillä, toteaa Pia Pulliainen, Lappeenrannan kaupungin osallisuuskoordinaattori ja vammaisneuvoston sihteeri.

- Mukaan on jo ilmoittautunut mukavasti porukkaa - vielä ehtii! Tulkaa mukaan, niin tehdään yhdessä näyttävä tapahtuma!, kannustaa Pulliainen mukaan tapahtuman esittelijöihin.

YK:n yleissopimuksen koskien vammaisten henkilöiden oikeuksia, yksi keskeinen sisältö on:

"YK:n yleissopimus vammaisten henkilöiden oikeuksista on myös tärkeä muutoksen väline. Sen kautta asenteet ja lähestymistavat vammaisia henkilöitä kohtaan muuttuvat. Tämä on olennainen askel muutoksen tiellä kohti uutta käsitystä vammaisuudesta ja vammaisten henkilöiden asemasta. Perinteisesti vammaiset henkilöt ovat olleet hyväntekeväisyyden ja lääketieteellisen hoidon kohteita. Sopimuksessa vahvistetaan näkemystä siitä, että vammaiset henkilöt ovat oikeuksien haltijoita, ja he voivat vaatia oikeuksiaan sekä tehdä omaa elämäänsä koskevia päätöksiä vapaasti. He ovat ympäröivän yhteiskuntansa aktiivisia jäseniä."

Lisätietoja:

Pia Pulliainen, osallisuuskoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki, puh. 045 8403 696, pia.pulliainen@lappeenranta.fi