Etusivu PalvelutUrheilu- ja pelivälineitä lainaan ilmaiseksi Lappeenrannan rannoilla
Ajankohtaista
6.7.2021 12.13

Urheilu- ja pelivälineitä lainaan ilmaiseksi Lappeenrannan rannoilla

Lappeenrannan liikuntatoimi pitää huolen, että asukkaille on tarjolla aktiivista tekemistä kaupungin rannoilla kesäpäivinä. LainaxLPR -välinelainauspaku kiertää kesällä Lappeenrantaa ja lainaa urheilu- ja pelivälineitä ilmaiseksi.

Petrus ja Anni laatikkopyörien kanssa.– Haluamme tarjota nuorille ulkokäyttöön sopivia liikuntavälineitä, joita heillä ei ole välttämättä itsellä mukana ulkona liikkuessa, liikunnanohjaaja Hanna Ropo kertoi jo aiemmin kesällä pakun käyttötarkoituksesta.

Kesätöissä liikuttamassa kuntalaisia

Pakun kyydissä kulkevat liikuntatoimen kesätyöntekijät Anni Karhu ja Petrus Turunen. Molemmat ovat olleet liikuntatoimella töissä jo aiemmin.

Karhun ja Turusen kesätyö on liikuttaa lapsia, nuoria ja aikuisia kaupungin ulkotiloissa. Parivaljakko veti kesäkuussa lasten kesäkiertuetta kaupungin koulujen pihoilla. Nyt he ovat siirtyneet kiertämään kaupunkia välinelainauspakun kanssa.

Turunen kertoo, että pakun konsepti kehiteltiin viime kesänä hänen työparinsa kanssa.

– Pakusta löytyy erilaisia palloja, hyppynaru, kroketti-peli, mölkky ja vaikka mitä muuta. Tänä kesänä suosituimpia lainattavia ovat olleet perus beachvolley-pallot sekä frisbeegolf-välineet, Turunen kertoo.

Harmaa pakettiauto lähikuvassa.Rannoilla tiistaista perjantaihin

LainaxLPR -nimellä ristitty paku kiertää Lappeenrannan kaupungin eri alueilla koko kesän 5.8.2021 asti tiistaista torstaihin klo 14–17, säävarauksella.

Tiistai-iltaisin urheilu- ja pelivälineitä saa lainattua Mattilan uimarannalta, tuttavallisemmin Sorkilta. Keskiviikkoisin paku parkkeeraa Myllysaaren uimarannalle ja torstaisin Joutsenon Ahvenlammelle.

Perjantaisin välineitä kuskataan Green Leaf -laatikkopyörällä. Pyörä saapuu välineiden kanssa Myllysaareen perjantai-päivisin klo 11–14.

Karhu ja Turunen ovat molemmat viihtyneet kesätyössään hyvin.

– Parasta työssä on se, että näkee ihmisiä ja saa olla ulkona. Enemmänkin ihmisiä saisi käydä, Karhu kertoo.

Jos liikuntavälineitä haluaa lainata, mutta esimerkiksi pelikaveri puuttuu, Karhusta ja Turusesta saa varmasti peliseuraa. He ovat täällä kuntalaisia varten.

Palloja maassa, takana frisbeegolf-kori.LainaxLPR -välinelainauspakun ja Annin ja Petruksen kesäseikkailuja voi seurata Instagramissa pakun omalta tililtä @lainaxlpr.

Lisätiedot
Anni Karhu
anni.karhu@lappeenranta.fi

Petrus Turunen
040 531 0048
petrus.turunen@lappeeranta.fi