Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaKirjastoVaraa etävinkkaus tai etälukutuokio luokkaan/päiväkotiin!
Valitse taso
Ajankohtaista

Varaa etävinkkaus tai etälukutuokio luokkaan/päiväkotiin!

(17.12.2020)

Opettaja voi tilata nyt myös virtuaalisia vinkkauksia kouluille eri ikäluokille. Vinkkari kutsuu opettajan Teams-kokoukseen, saatte siitä kutsulinkin sähköpostiin.

Yhteen etävinkkaukseen voidaan ottaa yhtä aikaa 2-3 luokkaa. Sopikaa koululla muiden opettajien kanssa yhteisen vinkkauksen tilaamisesta saman luokka-asteen oppilaille joko samalla kertaa tai peräkkäin pienen tauon kanssa. Ilmoitattehan tilausvaiheessa kaikkien opettajien sähköpostit, niin pystymme lähettämään vinkkauslinkin jokaisen sähköpostiin. Etävinkkauksen kesto on noin 30 minuuttia.

Samalla tavoin kirjaston lukuhetki tai satutuokio vodaan toteuttaa etänä Teamsin kautta varhaiskasvatuksen ryhmille. Lukuhetken kesto on noin 20-25 minuuttia lasten iän mukaan sovitusti. Otamme vinkkausten sisällöissä huomioon tekijänoikeuksien rajoitukset sekä opettajan/päiväkodin toiveet.

Ohjeena on, että opettajan täytyy olla paikalla myös etävinkkauksissa ja lukutuokioissa.
Toivomme, että kamera- ja mikkiyhteys luokkaan on,  jos se vain on mahdollista. Vuorovaikutteisuus on heti parempaa. Heijastakaa vinkkaus tai lukija älytaululle tai muulle alustalle luokkatilassa. Hieman ennen esityksen alkua, tarkistamme, että yhteydet eli kamerat ja äänet toimivat. 

Luokassa tai päiväkotiryhmässä opettaja ohjaa keskustelua ja tilannetta. Mukavia lukuhetkiä! 

Etälukuhetkeä tai kirjavinkkausta voi varata palvelujohtaja Päivi Oikkonen paivi.oikkonen@lappeenranta.fi  tai 040 8267558 tai kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi tai 05 616 2338 Kimmo Kousa/Sanna Ahola.

kimmon etävinkkaus.jpg