Etusivu PalvelutVedenkeittokehoitus Rakuunamäellä on päättynyt 25.7.
Ajankohtaista
25.7.2020 11.00

Vedenkeittokehoitus Rakuunamäellä on päättynyt 25.7.

Rakuunamäen kiinteistöille annettu ruoka- ja juomaveden keittokehotus on päättynyt tänään 25.7. Keittokehotus annettiin varotoimena aamulla 22. heinäkuuta veden epäillyn saastumisen vuoksi. Vesinäytteiden tulokset saapuivat hetki sitten. Käyttövesi täyttää jälleen sille asetetut laatuvaatimukset. Vettä voi jälleen käyttää normaalisti.

Energiaverkot lähettää asiakkaille tekstiviestit keittokehotuksen päättymisestä sekä jakaa alueella tiedotteet kiinteistöille, joita keittokehotus koski. Varavedenjakelu alueella lopetetaan myös tämän päivän aikana.

Tiedote julkaistu 22.7.2020 kello 6.59

Rakuunamäellä vesijohdon korjaustyön yhteydessä vesiverkostoon on päässyt pintavettä keskiviikkona 22.7. Tästä johtuen varotoimena vettä on keitettävä toistaiseksi Rakuunamäellä osoitteissa Mannerheiminkatu 9-15, Väinö Valveenkatu 2-4 ja Kasarmikatu 4-6 vähintään 5 minuuttia, kun vettä käytetään juomiseen tai ruuan valmistukseen. Väliaikainen vesipiste on järjestetty Väinö Valveen kadun länsipäähän, josta voi käydä hakemassa vettä omiin astioihin.

Verkostosta otetaan keskiviikkona 22.7. vesinäyte laadun varmistamiseksi ja lopulliset tulokset saadaan lauantaina 25.7. Tuloksista tiedotetaan erikseen. Lisätietoja saa tarvittaessa vesihuollon päivystysnumerosta 020 690 467 (mpm/pvm). Lappeenrannan Energia viestii tilanteesta päivittäen häiriötiedotetta verkkopalvelussaan sekä jakaa päivitykset Energian somekanavissa Facebookissa ja Twitterissä. Tiedote lisätään myös kaupungin nettisivuille sekä lähetetään medialle.

Tilaa veden maksuton häiriöviesti

Tiesithän, että voit tilata kiinteistösi vedenjakelun keskeytyksistä ja vikatilanteista tiedon tekstiviestillä tai sähköpostilla? Palvelua voivat käyttää kaikki Lappeenrannan Energian veden käyttäjät, myös kerros- ja rivitaloissa asuvat sekä liikekiinteistöjen käyttäjät. Tilaa häiriöviesti verkkopalvelustamme: lappeenrannanenergia.fi/tilaa-hairiotiedotteet.

Ohjeita vedenkeittoon

  • Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Vedenkeittimellä tehty kiehauttaminen ei riitä.

  • Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Lappeenrannan Energiaverkot pahoittelee tapahtunutta.