Etusivu PalvelutVuoden kieliteko -palkinto Lappeenrantaan
Ajankohtaista
7.10.2019 10:17

Vuoden kieliteko -palkinto Lappeenrantaan

Suomen kieltenopettajien liiton SUKOLin hallitus on valinnut Vuoden kieliteoksi oppilaitos- ja opiskelijayhteistyönä syntyneen YouTube-videosarjan, joka toteutettiin osana Tunne Työ -hanketta. Palkinto luovutettiin työryhmälle SUKOLin syyspäivillä lauantaina 5.10. Kouvolassa. Palkinnon saajaa ehdottivat Lappeenrannan seudun kieltenopettajat ry.

Kieliteko_kuva SUKOL_304x405.jpgPalkitun YouTube-videosarjan takana ovat Saimaan ammattikorkeakoulun kielikeskuksen englannin ja venäjän kielen lehtorin Olesia Kullbergin ohjaama opiskelijaryhmä, johon kuului opiskelijoita ammattikorkeakoulusta ja molemmista Lappeenrannan lukioista. Työryhmä valmisti kevään 2019 aikana kuusi YouTube-videota kielitaidon merkityksestä työelämässä. Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat toimivat kuvaajina ja leikkaajina ja Kimpisen lukion vieraiden kielten kurssien opiskelijat haastattelijoina. Lisäksi yhdessä videossa Kimpisen lukion opiskelijat kertovat vieraiden kielten opiskelusta ja motivaatiosta.

Palkinnon myöntämisellä halutaan antaa tunnustusta lukion ja ammattikorkeakoulun yhteistyölle, työelämän kielitaidon merkityksen esille tuomiselle sekä opiskelijoiden kielitietoisuuden vahvistamiselle.

Tunne Työ - suunnittele ura, on laaja ESR-kumppanuushanke lukioiden työelämälähtöisten mallien ja pedagogiikan kehittämiseksi. Hankkeen tavoitteena on tukea opiskelijoiden oppimista entistä työelämälähtöisemmin siten, että opiskelijoiden urasuunnitelmat vahvistuvat. Toimenpiteitä ovat mm. yhteistyömallit työelämän sekä korkeakoulujen kanssa.

Lue lisää Tunne työ -hankkeesta: www.tunnetyo.fi

Kuvassa Vuoden kieliteko -palkintoa vastaanottaneet opettajat Marika Roos (vas), Olesia Kullberg ja Mari Tepponen. Kuva SUKOL.