Suosikit

Ohjatut palvelut

Kulttuuripolut


Lappeenrannan museot on mukana toteuttamassa varhaiskasvatukseen ja peruskouluille suunnattua Lappeenrannan Kulttuuripolku-kulttuurikasvatusohjelmaa. Kulttuuripolullamme kaupungin koulujen viidesluokkalaisia tutustuu esillä olevaan näyttelyymme ja työskentelee yhdessä ryhmänsä kanssa toiminnallisessa työpajassamme yleisötyötä tekevän asiantuntijamme opastuksella.  

Kulttuuripolku-ohjelma on osa valtakunnallista kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jota alueellamme koordinoi Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku. Kulttuuripolku-vierailuilla lapsi tutustuu yhdessä opettajansa kanssa kotikaupunkinsa kulttuurin paikkoihin ja saa tuntumaa esimerkiksi historiaan, sirkukseen, kuvataiteeseen tai teatteriin paikan päällä.  

Seuraavat Kulttuuripolut järjestetään museollamme keväällä 2024.

 

Taidetestaajat


Lappeenrannan taidemuseo on järjestänyt Taidetestausta vuosina 2017-2023. Taidetestauksessamme satoja alueen kahdeksasluokkalaisia tutustuu esillä olevaan näyttelyymme yleisötyötä tekevän asiantuntijamme opastuksella, toteuttaa Lappeenrannan kuvataidekoulun työpajoissa teoksen ammattitaiteilijan ohjauksessa ja saa teoksensa esille taidemuseon tiloihin rakennettavaan näyttelyyn.  

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoima valtakunnallinen hanke. Hanketta rahoittavat Suomen kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.

Taidetestauksessa jokainen Suomen kahdeksasluokkalainen pääsee yhdessä opettajansa kanssa vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. 

Kuvassa on koululaisia kävelemässä näyttelysalssa

Kuvassa Taidetestaajia tutustumassa Lappeenrannan taidemuseon Metsä Kaakko22/23 -näyttelyyn marraskuussa 2023.