Suosikit
Nainen avannossa kaupunginlahden edustalla.

Lappeenranta Suomen ilmastopääkaupunki

Äänestystilanne ennakkoäänsetyksessä.
Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22.3. ja varsinainen äänestyspäivä on 2.4.

Norppamuraali Lappeenrannan keskustassa.
Nuorten Unelmaduuni 2023 -kilpailu käynnissä maaliskuun ajan

Suunnittele unelmaduunisi, ja voit saada siitä kesätyön!

Talviuimari menossa avantoon.
Kysely liikuntapalveluiden kehittämiseksi

Vastaa aikuisväestön liikunta- ja terveystottumuksia kartoittavaan kyselyyn, jonka tuloksia käytetään kaupungin liikuntapalveluiden kehittämistyön tukena.

Vastaa kyselyyn: Onko tulisijojen puunpoltto vaikuttanut ilmanlaatuun kuluvana talvikautena?

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kysely on osa yhteispohjoismaista hanketta, jonka tavoitteena on ottaa kuntalaiset mukaan ilmanlaadun seurantaan ja vaikuttamaan ilmanlaadun parantamiseen.

Ukrainan ja Suomen liput Lappeenrannan kaupungintalon edustalla.
Osallistu keräykseen Ukrainan Tšernihivin asukkaiden hyväksi

Osallistu osallistua keräykseen haluamallasi summalla Kirkon keräykseen haluamallasi summalla Kirkon Ulkomaanavun tilille: Nordea FI33 1572 3000 5005 04, viesti: Tsernihiv/Ukraina.

Liikuntapaikkojen kunnossapitotilanne

Tarkista talviurheilupaikkojen ajantasainen tilanne täältä.

Julkaistu 15.03.2023 Äänestetään Lappeenrannassa Eduskuntavaaleissa ennakkoon - esteettömästi ja saavutettavasti!

Meillä kaikilla ihmisillä on oikeus osallistua oman yhteiskuntamme asioista päättämiseen. Yksi tärkeimmistä vaikuttamisen muodoista täysi-ikäisillä on vaaleissa äänestäminen. Fyysinen saavutettavuus on yleisimpiä ongelmia äänestyspaikoilla. Portaat tai korkeat kynnykset estävät pyörätuolilla liikkumisen tai liikuntarajoitteisten kulkemisen. Äänestyspaikoilla tulisi olla myös pyörätuolilla liikkuville soveltuva äänestyskoppi. Vaalivirkailijoiden tulisi lisäksi osata kohdata vammainen äänestäjä ja opastaa tätä.

Julkaistu 10.03.2023 Vastaa kyselyyn: Onko tulisijojen puunpoltto vaikuttanut ilmanlaatuun kuluvana talvikautena?

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kysely on osa yhteispohjoismaista hanketta, jonka tavoitteena on ottaa kuntalaiset mukaan ilmanlaadun seurantaan ja vaikuttamaan ilmanlaadun parantamiseen.

Julkaistu 08.03.2023 Lappeenrannan kaupunginorkesteri toteuttaa kävijätutkimuksen – vastaajien kesken arvotaan palkintoja

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on yksi 21 suomalaisesta orkestereista, jotka toteuttavat kävijätutkimuksen keväällä 2023. Suomen Sinfoniaorkesterit ry jäsenien tekemä valtakunnallinen kävijätutkimus toteutetaan yhteistyössä Innolink Research Oy:n kanssa.

Julkaistu 08.03.2023 Linnoituksen lintukävely

Lue lisää uutisia Ajankohtaista-sivulta

ma 20.3.2023 klo 11.15 - 12.15

Äitien voimavalmennus

Viimeiset paikat käsillä NYT maaliskuussa alkavaan Äitien voimavalmennukseen 🔥🔥🔥 Jos kaipaat ohjausta järkevään treeniin synnytyksen jälkeen, niin tämä kurssi on just siulle! Lisäksi pääset treenailemaan pienryhmässä yhdessä toisten äitien kanssa 🙂 Riittävän pitkä, nousujohteinen treeni mahdollistaa kehittymisen ja turvallisen paluun treenin pariin synnytyksen jälkeen. Vaikka synnytyksestäsi olisi jo pitempi aika, antaa tämä kurssi loistavan pohjan voimaharjoittelulle. Kurssin ohjaa äitiysfysioterapeutti Elina Vainikainen. Ryhmä 2: ✅️Aika: maanantaisin 20.3. alkaen klo 11.15 - 12.15. Kesto 16 kertaa. ✅️Paikka: Kulta Wellness (Eteläkatu 7, 53500 Lpr) ✅️Hinta: 355 e (kurssin voit maksaa 1. tai 2. erässä. Maksuun voit halutessasi hyödyntää myös liikuntaetuja kuten Epassi, Smartum, Edenred. Kurssilta saat nousujohteisen treenin lisäksi paljon tietoa kehon palautumiseen ja huomioitaviin asioihin (mm. lantionpohja, hengitys, keskivartalon tuki ja paineen säätely), jotka ovat tärkeitä ihan jokaiselle vaikkei olisi synnyttänytkään tai synnytyksestä olisikin jo pitempi aika. Lihaskunnon kohentamisen lisäksi treeneissä huomioidaan myös kehonhuoltopuoli tehden liikkuvuutta ja hallintaa kehittäviä harjoituksia. Lisäpalveluna lapsiparkki palvelee sinua, jos tarvitset isommille lapsille hoitajan osallistuaksesi ryhmään (6e/lapsi/kerta) Pienemmät vauvat kulkevat treeneissä mukana eli heille ei paikkaa tarvitse varata. Tervetuloa mukaan! 😊 Lisätietoja ftelinavainikainen@gmail.com / p. 0405428733

Eteläkatu 7, 53500 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 14.30 - 16.00

Ruoka, sauna ja Saimaa - monipaikkaisen kesätapahtuman suunnitteluhub

Tavoitteena on rakentaa elämyksellinen tapahtumakonsepti, jossa yhdistyvät Saimaan rannat, alueen kulttuuri ja historia, teemaan sopiva ruoka sekä perinteinen sauna. Tapahtumassa asiakkaalle tarjoillaan kokonaisvaltainen ja tarkkaan harkittu elämys. Ruokamaakunta Nyt! -hanke on ideoinut tapahtumaa ja haluaa nyt kutsua sinut mukaan suunnittelemaan kesäkuisen tapahtuman toteutusta. Onko sinulla sauna, jonka voisit avata yhdeksi päiväksi? Tai voisiko yrityksesi saunaelämykseen lisätä (paikallista) ruokaa? Voisiko ainutlaatuisia ruokatuotteitasi tarjota saunassa, ennen tai jälkeen saunan? Tervetuloa siis kuulemaan lisää tapahtumakonseptista sekä mukaan suunnitteluun! Tapahtuma järjestetään 17.6.2023 Etelä-Karjalan maakunnassa monipaikkaisena tapahtumana. Hyötyinä tapahtumaan mukaan lähtemisestä ovat yhteistyömahdollisuudet, tapahtuman kävijöistä uudet asiakkaat, asiantuntijoiden sparraus ja tuki sekä mahdollisuus kokeilla uusia ideoita.

Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 18.00 - 20.00

Luonnon rytmissä -joogatyöpaja

Kevätpäiväntasauksena päivä sekä yö ovat yhtä pitkät ja luonto heräilee lepojaksolta. Maan alla käy jo kuhina kun luonto valmistautuu uuteen kasvukauteen. Miten valmistautua uuteen kasvukauteen? Onko aika lennähtää lentoon kesää kohti vai seisahtaa levähtämään kevään tasaukseen? Joogatyöpajassa pääset tekemään kevään teemoissa kulkevan joogaharjoituksen sekä mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia. Jooga parantaa yhteyttäsi kehon sekä luonnon sykleihin ja kirjoittamalla saat uusia näkökulmia oman sielusi ja mielesi kevääseen. Ohjaajana toimii joogaopettaja, NLP Master practitioner Kaisa Liukko Mukaan tarvitset, vesipullon sekä lämmintä vaatetta ja viltin. Mattoja on talon puolesta. Maanantaisin näyttely ei ole auki, joten ovet työpajalle aukeaa n. 17.45. Joogatyöpajan hinta on 27 € (22 € aleryhmät) Maksu kortilla tai käteisellä. Varaa paikkasi workshoppiin kaisa.liukko@gmail.com Lämpimästi tervetuloa!

Galleria Pihatto, Galleria Pihatto, Valtakatu 80, 53130 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 18.30 - 19.30

Improvisaatioryhmä Huti-kassa: Improshow

EKKOn improvisaatioryhmä Huti-kassan show Kulttuuritila Nuijamiehessä. Improryhmä pistää itsensä likoon ja päätyy kerrassaan odottamattomiin tilanteisiin. Luvassa riemukasta meininkiä! Vapaaehtoinen maksu. Oletko kiinnostunut improvisaatiosta harrastuksena? Tässä hyvä tilaisuus tutustua lajiin! Tervetuloa!

Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 9.15 - 9.40

Pilvi Valtosen satutuokiot pääkirjastossa

Pilvi Valtosen satutuokiot pääkirjaston satuhuone Iriksessä sopivat yli 3-vuotiaille. Satutuokiot ovat tiistaisin 21.2., 7.3., 21.3., 4.4., 18.4., 2.5., 16.5. ja 30.5. klo 9.15 alkaen. Kesto noin 25 min. Ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumista sähköpostitse osoitteeseen kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi Tervetuloa!

Lappeenrannan kaupunginkirjasto, Valtakatu 47, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Pinnalla on syvyyksiä

Pinnalla on syvyyksiä -näyttely käsittelee ajallisia, paikallisia ja materiaalisia etäisyyksiä. Näyttelyn taustalla vaikuttavat Karjalan alueella, sekä Trans-Siperian junareitin kautta tehdyt tutkimusmatkat. Näyttelyssä on esillä teoksia taiteilijoilta: Jussi Kivi, Iona Roisin, Sauli Sirviö, Elina Vainio ja Eero Yli-Vakkuri. Näyttelyn on kuratoinut Miina Hujala & Arttu Merimaa ja sen tuotanto on osa HIAP:n (Helsinki International Artist Programme) Connecting Points -ohjelmaa. Hanketta on tukenut vuosina 2017-2020 Koneen säätiö. Näyttelyä tukee Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Näyttely on avoinna: 4.2. – 21.5.2023 Näyttely on suljettu: 7.-10.4., 30.4.-1.5., 18.5. Linnoituksen museoiden yhteislippu • aikuiset 11€ • eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, ryhmät/hlö (väh. 10 hlö/ryhmä) 8€ • alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

Lappeenrannan taidemuseo, Kristiinankatu 8-10, 53900 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Hanna Peräkylä - Scenery

Hanna Peräkylä Scenery Taidekeskus ITÄ / Galleria Roikka 9.3. – 1.4.2023. Tekstiili-installaatio Hanna Peräkylän teoskokonaisuus Scenery koostuu moniulotteisista tekstiiliteoksista, uusiokäytetyistä sähkökaapeleista, piuhoista ja löydetyistä liinoista, jotka yhdessä rakentavat maisemallisen installaation galleria Roikkaan. Näyttely käsittelee tilan, paikan ja maiseman määrittelyä, energiaa ja maanmuokkausta. Näyttelyn nimi Scenery viittaa sekä maisemaan, että lavastukseen, kulissiin - maiseman keinotekoiseen rakennelmaan, uudelleenjärjestelyyn ja kerroksellisuuteen. Näyttelyn uusimmat teokset koostuvat kolmiulotteisista maisemamaalauksista, joiden pohjana ovat kierrätetyt tekstiilit, vanhat sähkökaapelit, rautalanka ja jo löydettäessä vääntyneeseen muotoonsa koneen pakottamat, sattumanvaraiset teräskehikot. Näissä kolmiulotteisissa maalauksissa yhdistyy kokeellisen kudonnan, tekstiilikollaasien ja tilkkutyön menetelmät. Näyttelyn teoksia yhdistää materiaalien käsittely kasvi-ja ruostevärjäten, maalaten, kirjoen ja kovettaen. Scenery on jatkoa kesällä 2021 galleria 5:ssa Oulussa esillä olleelle näyttelylle Travelling (light), joka käsitteli virtuaalista matkaa ja paikan kokemusta etäältä. Näyttelykokonaisuuksien myötä Peräkylä on etsinyt uusia tapoja kehittää työskentelyään entistä tilallisempaan suuntaan. Hän pyrkii muodostamaan maalauksesta kerroksellisen kuvan, jonka kokemiseen vaikuttaa yhtälailla katsomiskulma, ympäristö, syvyys ja osittain myös liike. ______ TaM Hanna Peräkylä (s.1984) on kouvolalainen kuva-ja tekstiilitaiteilija. Hänen teoksensa ovat käsitelleet kulutuksen, muistamisen ja ihmisen materiaalisuhteen teemoja. Peräkylän teoksille on ominaista erilaisten tekstiilien moninainen uusiokäyttö, vahva materiaalin tuntu ja veistoksellisuus. Kiinnostuksen kohteina ovat tila, maalauksen monimuotoisuus ja muoto. Hanna Peräkylälle myönnettiin Kouvolan kaupungin kuvataiteilijapalkinto vuosille 2023-2025. Tunnustuksen myötä taiteilija pitää yksityisnäyttelyn Kouvolan taidemuseo Poikilossa keväällä 2024. Peräkylä on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013 tekstiilitaiteen maisteriksi. Hän asuu ja työskentelee Voikkaalla sekä työhuoneellaan Kuusankosken Taideruukilla. Peräkylän teoksia on mm. Kouvolan taidemuseo Poikilon, Taidekeskus Salmelan ja Namibian Yliopiston kokoelmissa. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson maakuntarahasto.

Taidekeskus Itä, Kaakon Taidelainaamo Lappeenranta, Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Kostiainen & Suvanto - KIVUSTA

Hanna Kostiainen ja Reeta Suvanto Taidenäyttely: Kivusta 9.3.-1.4.2023 Taidekeskus Itä, Galleria Riutta Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta Galleria on auki: ma suljettu, ti-pe klo 11–17, la klo 11-14, su: suljettu Näyttelyn avajaiset: 8.3.2023 klo 18-20 Kivusta Kostiainen esittää välitilinpäätöksen kolmen vuoden mittaisesta tutkimusmatkasta, jonka aikana on kaivettu luut esiin ja pidetty ahdistusta kädessä. Nyt esillä olevat teokset käsittelevät kipua, epävarmuutta ja vaikeiden tunteiden käsittelyä. Muistot ja tunteet puskevat läpi, vaikka niitä kuinka yrittää itsepetoksen elkein häivyttää, peitellä ja paikata. Ne tulee vain hyväksyä osaksi identiteettiä. Haavat on nyt kurottu umpeen ja jätetään arpeutumaan rauhassa. Suvanto käsittelee teoksissaan pakolaisuuden vaikutuksia myöhempiin sukupolviin sekä karjalaisuuden historiaa ja asemaa Suomessa. Karjalaisissa käsitöissä, räččinäpaidan muiškissa, käspaikoissa ja villasukissa käytettään symboleja ilmaisemaan kantajaansa, suojelemaan ja vahvistamaan. Symbolit ovat kuiskauksia ja rukouksia, loitsuja. Koruteokset lainaavat symboliikkansa näistä ja nostavat esille kysymyksiä piilottamisesta ja peittämisestä, mutta myös halusta tulla nähdyksi. Suvanto nimeää teoksensa ensisijaisesti karjalan kielellä, vienankarjalan murteella. Suvannon ja Kostiaisen teoksia yhdistää kivun, peittämisen ja hyväksymisen teemat. Identiteetin rakennus tragedian ja kivun jälkeen, millä keinoin se on mahdollista. Miten kohtaamme itsemme ja oman tarinamme?

Taidekeskus Itä, Kaakon Taidelainaamo Lappeenranta, Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta

ke 11.1.2023 - ke 26.4.2023

Tanssiohjausta Myllymäen VPK-talolla

Saimaan Seuratanssijat ry (Saiset) järjestää kevätkaudella tanssiohjausta viikottain eri tanssilajien merkeissä. Kokoonnumme keskiviikkoisin Myllymäen VPK-talolla (Myllykallionkatu 16) ajalla 11.1. - 26.4.2023 klo 18:00-19:30 ja 19:30-21:00. Lisätietoa löydät https://www.saiset.fi/tapahtumat/ensiaskeleet-seuratanssiin/ Tervetuloa tanssinpyörteisiin!

Myllykallionkatu 16, 53100 Lappeenranta

ke 1.3.2023 - ke 17.5.2023

YHES-kohtaamispaikka opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa ja mukavaa tekemistä opiskelujen vastapainoksi? Haluaisitko tutustua muihin opiskelijoihin? Tuu YHES-kohtaamispaikalle! Kaikille opiskelijoiden avoin YHES-kohtaamispaikka tarjoaa rentoa yhdessäoloa kahvi- tai teekupin äärellä; tule sellaisena kuin olet. Kohtaamispaikalla voi osallistua kevään aikana myös monenlaiseen toimintaan. Tarkemmat aikataulut toiminnasta julkaistaan pian, joten pysy kuulolla! keskiviikkoisin klo 17-19 @LOASin kerhotila, Punkkerikatu 5 ps. toimintamme on päihteetöntä YHES meeting place for students: come as you are and have a cup of coffee, hang out and meet new people. During the spring we will have different activities you can join in the meeting place. Follow us in social media and stay tuned! on Wednesdays 5 pm to 7 pm at LOAS club room, Punkkerikatu 5 ps. these are sober events

Punkkerikatu 5, 53850 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 11.15 - 12.15

Äitien voimavalmennus

Viimeiset paikat käsillä NYT maaliskuussa alkavaan Äitien voimavalmennukseen 🔥🔥🔥 Jos kaipaat ohjausta järkevään treeniin synnytyksen jälkeen, niin tämä kurssi on just siulle! Lisäksi pääset treenailemaan pienryhmässä yhdessä toisten äitien kanssa 🙂 Riittävän pitkä, nousujohteinen treeni mahdollistaa kehittymisen ja turvallisen paluun treenin pariin synnytyksen jälkeen. Vaikka synnytyksestäsi olisi jo pitempi aika, antaa tämä kurssi loistavan pohjan voimaharjoittelulle. Kurssin ohjaa äitiysfysioterapeutti Elina Vainikainen. Ryhmä 2: ✅️Aika: maanantaisin 20.3. alkaen klo 11.15 - 12.15. Kesto 16 kertaa. ✅️Paikka: Kulta Wellness (Eteläkatu 7, 53500 Lpr) ✅️Hinta: 355 e (kurssin voit maksaa 1. tai 2. erässä. Maksuun voit halutessasi hyödyntää myös liikuntaetuja kuten Epassi, Smartum, Edenred. Kurssilta saat nousujohteisen treenin lisäksi paljon tietoa kehon palautumiseen ja huomioitaviin asioihin (mm. lantionpohja, hengitys, keskivartalon tuki ja paineen säätely), jotka ovat tärkeitä ihan jokaiselle vaikkei olisi synnyttänytkään tai synnytyksestä olisikin jo pitempi aika. Lihaskunnon kohentamisen lisäksi treeneissä huomioidaan myös kehonhuoltopuoli tehden liikkuvuutta ja hallintaa kehittäviä harjoituksia. Lisäpalveluna lapsiparkki palvelee sinua, jos tarvitset isommille lapsille hoitajan osallistuaksesi ryhmään (6e/lapsi/kerta) Pienemmät vauvat kulkevat treeneissä mukana eli heille ei paikkaa tarvitse varata. Tervetuloa mukaan! 😊 Lisätietoja ftelinavainikainen@gmail.com / p. 0405428733

Eteläkatu 7, 53500 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 14.30 - 16.00

Ruoka, sauna ja Saimaa - monipaikkaisen kesätapahtuman suunnitteluhub

Tavoitteena on rakentaa elämyksellinen tapahtumakonsepti, jossa yhdistyvät Saimaan rannat, alueen kulttuuri ja historia, teemaan sopiva ruoka sekä perinteinen sauna. Tapahtumassa asiakkaalle tarjoillaan kokonaisvaltainen ja tarkkaan harkittu elämys. Ruokamaakunta Nyt! -hanke on ideoinut tapahtumaa ja haluaa nyt kutsua sinut mukaan suunnittelemaan kesäkuisen tapahtuman toteutusta. Onko sinulla sauna, jonka voisit avata yhdeksi päiväksi? Tai voisiko yrityksesi saunaelämykseen lisätä (paikallista) ruokaa? Voisiko ainutlaatuisia ruokatuotteitasi tarjota saunassa, ennen tai jälkeen saunan? Tervetuloa siis kuulemaan lisää tapahtumakonseptista sekä mukaan suunnitteluun! Tapahtuma järjestetään 17.6.2023 Etelä-Karjalan maakunnassa monipaikkaisena tapahtumana. Hyötyinä tapahtumaan mukaan lähtemisestä ovat yhteistyömahdollisuudet, tapahtuman kävijöistä uudet asiakkaat, asiantuntijoiden sparraus ja tuki sekä mahdollisuus kokeilla uusia ideoita.

Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 18.00 - 20.00

Luonnon rytmissä -joogatyöpaja

Kevätpäiväntasauksena päivä sekä yö ovat yhtä pitkät ja luonto heräilee lepojaksolta. Maan alla käy jo kuhina kun luonto valmistautuu uuteen kasvukauteen. Miten valmistautua uuteen kasvukauteen? Onko aika lennähtää lentoon kesää kohti vai seisahtaa levähtämään kevään tasaukseen? Joogatyöpajassa pääset tekemään kevään teemoissa kulkevan joogaharjoituksen sekä mielikuva- ja kirjoitusharjoituksia. Jooga parantaa yhteyttäsi kehon sekä luonnon sykleihin ja kirjoittamalla saat uusia näkökulmia oman sielusi ja mielesi kevääseen. Ohjaajana toimii joogaopettaja, NLP Master practitioner Kaisa Liukko Mukaan tarvitset, vesipullon sekä lämmintä vaatetta ja viltin. Mattoja on talon puolesta. Maanantaisin näyttely ei ole auki, joten ovet työpajalle aukeaa n. 17.45. Joogatyöpajan hinta on 27 € (22 € aleryhmät) Maksu kortilla tai käteisellä. Varaa paikkasi workshoppiin kaisa.liukko@gmail.com Lämpimästi tervetuloa!

Galleria Pihatto, Galleria Pihatto, Valtakatu 80, 53130 Lappeenranta

ma 20.3.2023 klo 18.30 - 19.30

Improvisaatioryhmä Huti-kassa: Improshow

EKKOn improvisaatioryhmä Huti-kassan show Kulttuuritila Nuijamiehessä. Improryhmä pistää itsensä likoon ja päätyy kerrassaan odottamattomiin tilanteisiin. Luvassa riemukasta meininkiä! Vapaaehtoinen maksu. Oletko kiinnostunut improvisaatiosta harrastuksena? Tässä hyvä tilaisuus tutustua lajiin! Tervetuloa!

Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 9.15 - 9.40

Pilvi Valtosen satutuokiot pääkirjastossa

Pilvi Valtosen satutuokiot pääkirjaston satuhuone Iriksessä sopivat yli 3-vuotiaille. Satutuokiot ovat tiistaisin 21.2., 7.3., 21.3., 4.4., 18.4., 2.5., 16.5. ja 30.5. klo 9.15 alkaen. Kesto noin 25 min. Ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumista sähköpostitse osoitteeseen kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi Tervetuloa!

Lappeenrannan kaupunginkirjasto, Valtakatu 47, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Pinnalla on syvyyksiä

Pinnalla on syvyyksiä -näyttely käsittelee ajallisia, paikallisia ja materiaalisia etäisyyksiä. Näyttelyn taustalla vaikuttavat Karjalan alueella, sekä Trans-Siperian junareitin kautta tehdyt tutkimusmatkat. Näyttelyssä on esillä teoksia taiteilijoilta: Jussi Kivi, Iona Roisin, Sauli Sirviö, Elina Vainio ja Eero Yli-Vakkuri. Näyttelyn on kuratoinut Miina Hujala & Arttu Merimaa ja sen tuotanto on osa HIAP:n (Helsinki International Artist Programme) Connecting Points -ohjelmaa. Hanketta on tukenut vuosina 2017-2020 Koneen säätiö. Näyttelyä tukee Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Näyttely on avoinna: 4.2. – 21.5.2023 Näyttely on suljettu: 7.-10.4., 30.4.-1.5., 18.5. Linnoituksen museoiden yhteislippu • aikuiset 11€ • eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, ryhmät/hlö (väh. 10 hlö/ryhmä) 8€ • alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

Lappeenrannan taidemuseo, Kristiinankatu 8-10, 53900 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Hanna Peräkylä - Scenery

Hanna Peräkylä Scenery Taidekeskus ITÄ / Galleria Roikka 9.3. – 1.4.2023. Tekstiili-installaatio Hanna Peräkylän teoskokonaisuus Scenery koostuu moniulotteisista tekstiiliteoksista, uusiokäytetyistä sähkökaapeleista, piuhoista ja löydetyistä liinoista, jotka yhdessä rakentavat maisemallisen installaation galleria Roikkaan. Näyttely käsittelee tilan, paikan ja maiseman määrittelyä, energiaa ja maanmuokkausta. Näyttelyn nimi Scenery viittaa sekä maisemaan, että lavastukseen, kulissiin - maiseman keinotekoiseen rakennelmaan, uudelleenjärjestelyyn ja kerroksellisuuteen. Näyttelyn uusimmat teokset koostuvat kolmiulotteisista maisemamaalauksista, joiden pohjana ovat kierrätetyt tekstiilit, vanhat sähkökaapelit, rautalanka ja jo löydettäessä vääntyneeseen muotoonsa koneen pakottamat, sattumanvaraiset teräskehikot. Näissä kolmiulotteisissa maalauksissa yhdistyy kokeellisen kudonnan, tekstiilikollaasien ja tilkkutyön menetelmät. Näyttelyn teoksia yhdistää materiaalien käsittely kasvi-ja ruostevärjäten, maalaten, kirjoen ja kovettaen. Scenery on jatkoa kesällä 2021 galleria 5:ssa Oulussa esillä olleelle näyttelylle Travelling (light), joka käsitteli virtuaalista matkaa ja paikan kokemusta etäältä. Näyttelykokonaisuuksien myötä Peräkylä on etsinyt uusia tapoja kehittää työskentelyään entistä tilallisempaan suuntaan. Hän pyrkii muodostamaan maalauksesta kerroksellisen kuvan, jonka kokemiseen vaikuttaa yhtälailla katsomiskulma, ympäristö, syvyys ja osittain myös liike. ______ TaM Hanna Peräkylä (s.1984) on kouvolalainen kuva-ja tekstiilitaiteilija. Hänen teoksensa ovat käsitelleet kulutuksen, muistamisen ja ihmisen materiaalisuhteen teemoja. Peräkylän teoksille on ominaista erilaisten tekstiilien moninainen uusiokäyttö, vahva materiaalin tuntu ja veistoksellisuus. Kiinnostuksen kohteina ovat tila, maalauksen monimuotoisuus ja muoto. Hanna Peräkylälle myönnettiin Kouvolan kaupungin kuvataiteilijapalkinto vuosille 2023-2025. Tunnustuksen myötä taiteilija pitää yksityisnäyttelyn Kouvolan taidemuseo Poikilossa keväällä 2024. Peräkylä on valmistunut Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2013 tekstiilitaiteen maisteriksi. Hän asuu ja työskentelee Voikkaalla sekä työhuoneellaan Kuusankosken Taideruukilla. Peräkylän teoksia on mm. Kouvolan taidemuseo Poikilon, Taidekeskus Salmelan ja Namibian Yliopiston kokoelmissa. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson maakuntarahasto.

Taidekeskus Itä, Kaakon Taidelainaamo Lappeenranta, Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta

ti 21.3.2023 klo 11.00 - 17.00

Kostiainen & Suvanto - KIVUSTA

Hanna Kostiainen ja Reeta Suvanto Taidenäyttely: Kivusta 9.3.-1.4.2023 Taidekeskus Itä, Galleria Riutta Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta Galleria on auki: ma suljettu, ti-pe klo 11–17, la klo 11-14, su: suljettu Näyttelyn avajaiset: 8.3.2023 klo 18-20 Kivusta Kostiainen esittää välitilinpäätöksen kolmen vuoden mittaisesta tutkimusmatkasta, jonka aikana on kaivettu luut esiin ja pidetty ahdistusta kädessä. Nyt esillä olevat teokset käsittelevät kipua, epävarmuutta ja vaikeiden tunteiden käsittelyä. Muistot ja tunteet puskevat läpi, vaikka niitä kuinka yrittää itsepetoksen elkein häivyttää, peitellä ja paikata. Ne tulee vain hyväksyä osaksi identiteettiä. Haavat on nyt kurottu umpeen ja jätetään arpeutumaan rauhassa. Suvanto käsittelee teoksissaan pakolaisuuden vaikutuksia myöhempiin sukupolviin sekä karjalaisuuden historiaa ja asemaa Suomessa. Karjalaisissa käsitöissä, räččinäpaidan muiškissa, käspaikoissa ja villasukissa käytettään symboleja ilmaisemaan kantajaansa, suojelemaan ja vahvistamaan. Symbolit ovat kuiskauksia ja rukouksia, loitsuja. Koruteokset lainaavat symboliikkansa näistä ja nostavat esille kysymyksiä piilottamisesta ja peittämisestä, mutta myös halusta tulla nähdyksi. Suvanto nimeää teoksensa ensisijaisesti karjalan kielellä, vienankarjalan murteella. Suvannon ja Kostiaisen teoksia yhdistää kivun, peittämisen ja hyväksymisen teemat. Identiteetin rakennus tragedian ja kivun jälkeen, millä keinoin se on mahdollista. Miten kohtaamme itsemme ja oman tarinamme?

Taidekeskus Itä, Kaakon Taidelainaamo Lappeenranta, Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta

ke 11.1.2023 - ke 26.4.2023

Tanssiohjausta Myllymäen VPK-talolla

Saimaan Seuratanssijat ry (Saiset) järjestää kevätkaudella tanssiohjausta viikottain eri tanssilajien merkeissä. Kokoonnumme keskiviikkoisin Myllymäen VPK-talolla (Myllykallionkatu 16) ajalla 11.1. - 26.4.2023 klo 18:00-19:30 ja 19:30-21:00. Lisätietoa löydät https://www.saiset.fi/tapahtumat/ensiaskeleet-seuratanssiin/ Tervetuloa tanssinpyörteisiin!

Myllykallionkatu 16, 53100 Lappeenranta

ke 1.3.2023 - ke 17.5.2023

YHES-kohtaamispaikka opiskelijoille

Kaipaatko juttuseuraa ja mukavaa tekemistä opiskelujen vastapainoksi? Haluaisitko tutustua muihin opiskelijoihin? Tuu YHES-kohtaamispaikalle! Kaikille opiskelijoiden avoin YHES-kohtaamispaikka tarjoaa rentoa yhdessäoloa kahvi- tai teekupin äärellä; tule sellaisena kuin olet. Kohtaamispaikalla voi osallistua kevään aikana myös monenlaiseen toimintaan. Tarkemmat aikataulut toiminnasta julkaistaan pian, joten pysy kuulolla! keskiviikkoisin klo 17-19 @LOASin kerhotila, Punkkerikatu 5 ps. toimintamme on päihteetöntä YHES meeting place for students: come as you are and have a cup of coffee, hang out and meet new people. During the spring we will have different activities you can join in the meeting place. Follow us in social media and stay tuned! on Wednesdays 5 pm to 7 pm at LOAS club room, Punkkerikatu 5 ps. these are sober events

Punkkerikatu 5, 53850 Lappeenranta