Suosikit

Puurakentamisen kehittäminen

LappeenrantaFI/Asuminen ja rakentaminen/Kaupunkisuunnittelu/Yleiset kuvituskuvat/Harmaita lautoja.jpg

Tervetuloa Puuhankkeen maailmaan!

Täällä esitellään Lappeenrannan ensimmäisten puuasemakaavojen kehittymistä.

Onko haaveenasi oma kotoisa hirsitupa, jossa voit nauttia leivinuunin lämmöstä? Vai haluaisitko mieluummin nauttia puukerrostaloasumisen vaivattomuudesta? Entä miltä kuulostaisi mahdollisuus tavata naapureitasi ja majoittaa vieraitasi yhteiseen takkatupaan? Muun muassa näitä vaihtoehtoja tarkastellaan nyt Lappeenrannan kaupunkisuunnittelussa!

Haluamme hankkeella edistää puurakentamista kaupungissamme. Asukkaat sekä suunnittelun ja rakentamisen ammattilaiset voivat vaikuttaa jo lähivuosien Lappeenrannan suunnitteluun!

Hankkeessa tarkastellaan puurakentamisen nykytilaa Lappeenrannassa työpajojen ja kyselyjen avulla sekä muualla Suomessa verrokkikohteiden kautta. Saatujen tulosten pohjalta lähdetään kehittämään puurakentamiseen kannustavaa asemakaavoitusta kaupungissamme. Kehitystyö konkretisoituu pilottihankkeissa, joissa on tarkoitus laatia niin sanotut puuasemakaavat sekä yhteisölliselle puupientalokorttelille että puukerrostalolle.

Puuhanke toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kaupunkisuunnittelun, maaomaisuuden hallinnan, rakennusvalvonnan sekä Kaakkois-Suomen metsäkeskuksen ja Kaakkois-Suomen puualan toimijoiden ja yrittäjien kanssa. Hanketta rahoittaa ympäristöministeriö.

Ympäristöministeriön logo.

Yhteisöllinen puupientalokortteli

Asemakaavoituksen tavoitteena on luoda toimintamalli ekologisesta ja yhteisöllisestä puutalokorttelista, joka pohjautuu tavanomaiseen asumisenkonseptiin, mutta vihreämmällä painotuksella (muun muassa hiilijalanjäljen minimointi kaikessa toiminnassa, kierrätys, energiantuotanto, yhteistilat, viljely). Yhteisöllisen pienpuutalokorttelin osalta tavoitteena on kartoittaa mahdollisia puurakentamisesta ja uudenlaisesta toteuttamistavasta kiinnostuneita asukkaita ja pyrkiä sitouttamaan heitä mukaan kehittämishankkeeseen tulevina rakentajina/ rakennuttajina.

Yhteisöllisen pienpuutalokorttelin pilottikohteeksi  on valittu alue Ruoholammen kaupunginosasta.

Vetovoimainen puukerrostalo

Vetovoimaisen puukerrostalon asemakaavoittaminen käynnistetään kehittämishankkeen aikana Lappeenrannan keskusta-alueelle. Puukerrostalon asemakaavoituksen tavoitteena on mahdollistaa puukerrostalon rakentaminen ydinkeskustan tuntumaan kaupunkirakennetta tiivistäen. Kerrostalon sijaintipaikassa tärkeää on hyvä saavutettavuus ja kaupunkikuvallisesti keskeinen paikka. Hankkeella on myös merkittävä vaikutus kaupungin imagoon.

Puukerrostalon pilottikohde tehdään Lappeenrannan Asemanseudulle.

Puuhankkeen

Valmis aineisto

Tästä pääset katsomaan hankkeen aikana valmistuneet dokumentit.

Tutustu tarkemmin

Ajankohtaista

Lappeenrannan ensimmäiset puurakentamista ohjaavat asemakaavat ovat työn alla.
Kyteekö sinulla tai perheelläsi ajatus asua lähitulevaisuudessa omassa puupientalossa yhteisöllisessä pihapiirissä tai ydinkeskustan tuntumassa puukerrostalossa? Kiinnostaisiko osallistua ryhmärakennuttamiseen, investoida kaupungin ensimmäiseen puukerrostaloon tai itse hankkeen toteutus rakennuttajana tai rakentajana? Ole meihin yhteydessä! 

 

Yhteystiedot

Jäikö jokin askarruttamaan tai heräsikö kipinä puurakentamisen edistämiseksi? Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745 maarit.pimia@lappeenranta.fi

Kaavoitusarkkitehti Sanna Kokko, 040 6646490 sanna.kokko@lappeenranta.fi

 

Kaupunkisuunnittelu SOMEssa

Ajankohtaisia aiheita, näkökulmia ja uutisia julkaistaan myös Lappeenrannan kaupungin Facebook -sivuilla ja kaupunkisuunnittelun instagram -sivuilla

YKT-hankkeen postauksia löydät Instagramista tunnisteella #puuhanke.

Männyn runko, jonka taustalla kellastuneita kaisloja.