Suosikit

Pysäköinti

Pysäköinti Lappeenrannassa

Lappeenrannan yleisen maksullisen kadunvarsi- ja aluepysäköinnin laajuudesta päättää Kaupunkikehityslautakunta. Maksullisesta ajasta sekä taksoista päättää Williparkki Oy:n hallitus. Williparkki Oy vastaa maksullisen kadunvarsi- ja aluepysäköinnin operoinnista.

Williparkki Oy:llä on yli 800 lämmintä pysäköintipakkaa Lappeenrannassa. 

Lisätietoja löydät Williparkin verkkosivuilta.

Mopojen ja moottoripyörien pysäköinti

Mopo ja moottoripyörä ovat tieliikennelain mukaan ajoneuvoja, joten niitä koskevat tieliikennelain pysäyttämistä ja pysäköintiä koskevat säännökset. Mopo ja moottoripyörä pysäytetään ja pysäköidään yleensä vastaavasti kuin auto. Pysäköidessä tulee ottaa huomioon pysäköintiä koskevat liikennemerkit sekä tieliikennelainsäädännön mukaiset pysäköintiä ja pysäyttämistä koskevat kiellot ja rajoitukset. Mopojen ja moottoripyörien pysäköinnissä voi kuitenkin ottaa huomioon seuraavat mopoja ja moottoripyöriä koskevat erityiset poikkeukset.

Pysäköinti jalkakäytävällä ja pyörätiellä

Mopon (ja polkupyörän) saa pysäyttää ja pysäköidä jalkakäytävälle ja pyörätielle. On kuitenkin muistettava, että pysäköinti tapahtuu mahdollisimman vähän jalankulku- ja pyöräliikennettä haittaavasti (huom. lastenvaunujen ja pyörätuolien vaatima tila).

Pysäköintikiekko

Pysäköidessä mopo tai moottoripyörä kiekkopaikalle eli pysäköintipaikalle, jossa pysäköinnin enimmäisaikaa on liikennemerkein rajoitettu ja pysäköintikiekon käyttöä edellytetään, ei mopoon tai moottoripyörään tarvitse laittaa pysäköintikiekkoa. Pysäköinnin aikarajoitusta ei kuitenkaan saa ylittää.

Maksullinen pysäköinti

Pysäköidessä mopo tai moottoripyörä maksulliselle pysäköintipaikalle tulee pysäköintimaksu suorittaa. Pysäköintilipuke asetetaan pyörään näkyvälle paikalle esim. tankin korkin väliin, tankkilaukun karttataskuun, kahvaan kumilenkillä tai jollain muulla hyväksi katsomalla tavalla. Jos kuitenkin kokee lipun häviämisen mahdollisuuden suureksi, voi lipukkeen ottaa taskuun. Tällöin pysäköintivirhemaksun tullessa voi tehdä oikaisuvaatimuksen ja liittää pysäköintilipukkeen todisteeksi siitä, että pysäköintimaksu on ollut suoritettu. Kaksiosaisessa lipukkeessa alkuperäinen osa kiinnitetään pyörään ja muistutusosa otetaan itselle talteen, näin itselle jää todistus jos alkuperäinen lipuke jostain syystä katoaa.

Veteraanipysäköinti

Vuoden 2022-23 ilmaispysäköintiluvan voimassaoloaika päättyy 31.12.2023. Uudet ilmaispysäköintiluvat otetaan käyttöön vuoden 2024 alusta.

 

Veteraanit voivat pysäköidä ilmaiseksi

keskusta-alueen maksullisilla pysäköintipaikoilla kiekkoa käyttäen 4 tuntia. Pysäköintiluvan käyttöoikeuden saa Lappeenrannassa henkikirjoilla oleva henkilö, joka on osallistunut kutsuttuna, määrättynä tai vapaaehtoisena vuosina 1939 -1945 käytyihin Suomen sotiin. 

Lappeenrannan kaupunki jakaa vuosien 2024- 2025 pysäköintilupia kaupungintalon 1. kerroksen asiakaspalvelukeskus Winkissä 7.12.2023 alkaen (ma-pe) 8.30-16.30.
Joutsenossa lupia jaetaan 7.12.2023 alkaen Joutsenon kirjastossa ma-to 10.00-19.00 pe 10.00-16.00 la 10.00-15.00.

Pysäköintilupa on henkilökohtainen. Hakijan tulee palauttaa vuoden 2022-23 pysäköintilupa, sekä esittää voimassa oleva ajokortti. Ellei aikaisempaa pysäköintilupaa ole, on hakijan lisäksi esitettävä omistamansa tai hallitsemansa ajoneuvon rekisteriote, sekä veteraanitunnus.

Kotihoidon pysäköinti

Lappeenrannan kaupunki ottaa käyttöön 1.12.2020 kotihoidon pysäköintiluvan, jonka kaupunki myöntää hakemuksen perusteella. Luvan hinta on 100€.

Lupaa hakeakseen hakijan täytyy täyttää lupahakemus, johon hakijan täytyy pyytää Etelä-Karjalan hyvinvointialueelta tieto, että he joko puoltavat tai eivät puolla hakemusta. Jos Etelä-Karjalan hyvinvointialue puoltaa hakemusta, lupa hyväksytään, mikäli muut ehdot täyttyvät. Jos jostain syystä Etelä-Karjalan hyvinvointialue ei puolla hakemusta, hakijan täytyy jotenkin muuten luotettavasti tuoda julki, millä perusteella hän olisi oikeutettu hakemaan ko. lupaa.

Lupiin liittyvissä asioissa lisätietoja antaa kunnossapitopäällikkö Topi Kangas, topi.kangas @lappeenranta.fi.

Luvat myöntää kunnossapitopäällikkö.