Suosikit

Meluntorjunta

Melu on ääntä, joka koetaan epämiellyttäväksi tai häiritseväksi tai joka on muulla tavoin terveydelle vahingollista tai haitallista hyvinvoinnille. Melun on todettu aiheuttava mm. stressiä ja lisäävän sydän- ja verisuonitautien esiintymistä. Melu vaikuttaa haitallisesti myös oppimiseen. Lappeenrannan, Lemin, Taipalsaaren ja Savitaipaleen kuntien yhteinen meluselvitys valmistui vuonna 2015 ja Lappeenrannan kaupungin meluselvitys valmistui 2021.
Lappeenrannan kaupungin melutorjunnan edistämissuunnitelma vuosille 2021 - 2025 valmistui vuonna 2021.

Meluilmoitus

Meluilmoitus tulee tehdä ympäristönsuojelulain 118 §:n mukaan tilapäisestä toiminnasta, josta saattaa aiheutua erityisen häiritsevää melua ja/tai tärinää. Lappeenrannan kaupungin, Savitaipaleen  kunnan ja  Taipalsaaren kunnan ympäristönsuojelumääräyksissä on meluilmoitusvelvollisuudesta määrätty tarkemmin.

Meluilmoitus on toimitettava viimeistään 30 vuorokautta ennen tapahtuman alkamista Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kirjaamoon.
Louhinta- ja murskaustoiminnan meluilmoitus tulee jättää Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kirjaamoon viimeistään 14 vuorokautta ennen toiminnan aloittamista.

Tästä pääset tekemään meluilmoituksen 

https://formbox.fi/e-form/fi/LPR/d8e1b367bf