Suosikit

Ikäihmisten asumisen kehittäminen

Tervetuloa hankkeen nettisivuille! 

Täällä pääset seuraamaan hankeen etenemistä: mitä on meneillään, mitä ollaan jo tehty ja mitä on vielä tulossa. 

Dataa ja kehittämisen ideoita

Hankkeen tavoitteena on kehittää ikäihmisten asumista Lappeenrannassa. Hankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin ja hyvinvointialueen toimijoiden kanssa, sillä tavoitteena on luoda alueellinen yhteistoimintamalli. Ikäihmisten asumisen kehittämisstrategia toteutetaan osana Lappeenrannan kaupungin asuntopoliittista ohjelmaa. Ikäihmisten asumisen kehittäminen on Lappeenrannan kaupungin LPR 2037 strategian mukainen kehittämishanke.

Hankkeen eteneminen

Hankkeen aluksi tehtiin selvitys ikääntyneiden asumisen nykytilasta. Tarkastelun kohteena olivat nykyiset asumisen muodot, määrät, sijoittuminen ja niissä tapahtuneet viimeaikaiset muutokset. Tavoitteena oli kartoittaa nykytilaan liittyvät haasteet ja kuinka ne voidaan ottaa huomioon kaupungin kehittämisessä. Saatujen tulosten perusteella määriteltiin ikääntyneiden asumisen kehittämistoimenpiteet Lappeenrannassa. Toimenpiteillä pyritään parantamaan monipuolisesti ikääntyneiden kansalaisten asuinympäristöjen toimivuutta ja turvallisuutta sekä palveluiden saatavuutta. Kehittämishankkeen aineisto ja johtopäätökset huomioidaan Lappeenrannan asuntopoliittisen ohjelman suunnittelussa.

Tulokset

Voit tutustua hankkeen loppuraporttiin sekä vanhusneuvoston työpajan ja asukaskyselyn tuloksiin. Hankkeessa laaditut kehityskortit julkaistaan sivulla myöhemmin.

 

Tiedoston nimi Tiedoston tyyppi Muutettu
Loppuraportti_31.08.2023.pdf .pdf 15.9.2023
Asukaskyselyn ja vanhusneuvoston työpajan tulokset.pdf .pdf 15.9.2023

Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma (2020-2022)

Ikäihmisten asumisen kehittämishanke on osa osa ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmaa, jossa tavoitteena on parantaa ikääntyneiden asumisoloja ja ja vastata ikäihmisten muuttuviin asumisen tarpeisiin. Lappeenrannan hanke kestää kesäkuun 2023 loppuun asti.

Ympäristöministeriön logo.

Yhteystiedot

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota meihin rohkeasti yhteyttä! 

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745 maarit.pimia@lappeenranta.fi

Yleiskaavasuunnittelija Kasperi Lopperi, 040 631 8813 kasperi.lopperi@lappeenranta.fi

 

Tämä sivusto on rakenteilla. Tutustu ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelun verkkosivuihin tämän linkin kautta.