Suosikit

Ikäihmisten asumisen kehittäminen

Tervetuloa hankkeen nettisivuille! 

Täällä pääset seuraamaan hankeen etenemistä: mitä on meneillään, mitä ollaan jo tehty ja mitä on vielä tulossa. 

Dataa ja kehittämisen ideoita

Hankkeen tavoitteena on kehittää ikäihmisten asumista Lappeenrannassa. Hankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin ja hyvinvointialueen toimijoiden kanssa, sillä tavoitteena on luoda alueellinen yhteistoimintamalli. Ikäihmisten asumisen kehittämisstrategia toteutetaan osana Lappeenrannan kaupungin asuntopoliittista ohjelmaa. Ikäihmisten asumisen kehittäminen on Lappeenrannan kaupungin LPR 2037 strategian mukainen kehittämishanke.

Hankkeen eteneminen

Hankkeen aluksi kartoitetaan ikäihmisten nykyisiä asumisen muotoja, määriä ja sijoittumista. Nykytilanneanalyysien perusteella laaditaan ikäihmisten asumisen kehittämisen strategiset periaatteet ja määritellään tulevaisuuden käytännön kehittämistoimenpiteet. Samalla pyritään parantamaan monipuolisesti ikääntyneiden kansalaisten asuinympäristöjen toimivuutta ja turvallisuutta sekä palveluiden saatavuuttu. Suunnittelussa kiinnitetään erityisesti huomiota esteettömään ympäristöön ja yhteisöllisyyteen. Kehittämishankkeen aineisto ja johtopäätökset huomioidaan Lappeenrannan asuntopoliittisen ohjelman laatimisessa.

Verkkokysely

Ikääntyneiden asumisen ja asumispalveluiden nykytila

Kyselyssä kartoitetaan yli 65-vuotiaiden lappeenrantalaisten asuinympäristöjen nykytilaa ja kehittämiskohteita. Verkkokyselyyn voi vastata 20.2.2023 saakka.

Vastaa kyselyyn

Asiakaspalvelukeskus Winkissä on saatavilla myös paperisia kyselylomakkeita, jonka lisäksi niitä on mahdollista tulostaa itse tämän linkin kautta Kyselyn tulostettava versio.docx. Paperiset vastauslomakkeet voi palauttaa Winkkiin.

Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma (2020-2022)

Ikäihmisten asumisen kehittämishanke on osa osa ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelmaa, jossa tavoitteena on parantaa ikääntyneiden asumisoloja ja ja vastata ikäihmisten muuttuviin asumisen tarpeisiin. Lappeenrannan hanke kestää kesäkuun 2023 loppuun asti.

Ympäristöministeriön logo.

Yhteystiedot

Jäikö jokin askarruttamaan? Ota meihin rohkeasti yhteyttä! 

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745 maarit.pimia@lappeenranta.fi

Yleiskaavasuunnittelija Kasperi Lopperi, 040 631 8813 kasperi.lopperi@lappeenranta.fi

 

Tämä sivusto on rakenteilla. Tutustu ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelun verkkosivuihin tämän linkin kautta.