Suosikit

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti

Kortin myöntäminen

Erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti voidaan myöntää sellaisille lappeenrantalaisille henkilöille, joilla on sairauden tai vamman kokonaishaitan luokka vähintään 12 tai liikuntavammasta aiheutuva haittaluokka vähintään 10 (Haittaluokalla tarkoitetaan tapaturmavakuutuslain mukaista haittaluokkaa; sosiaali- ja terveysministeriön asetus n:o 1649/2009).

Henkilöt, jotka saavat Kelan hoito-, vammais- tai kuntoutustukea, sekä henkilö, joilla on voimassa oleva liikkumisesteisen pysäköintitunnus tai EU:n vammaiskortti, ovat oikeutettuja uinti- ja kuntosalikorttiin. Alla mainitut Kelan tunnukset ja lääketieteelliset lausunnot oikeuttavat korttiin. Korttia ei myönnetä, mikäli hoito- tai kuntoutustuki on myönnetty ruokavaliokustannusten perusteella.

Kortin hinta

1.1.2023 alkaen

Uinti- ja kuntosalikortti 
  - aikuisilta 71,50€
  - alle 18v. lapsilta 33€
Kuntosalikortti 22€
Älykortti 6,60€

Ulkopaikkakuntalaisen on mahdollista lunastaa kortti tuplahinnalla. Lemin ja Taipalsaaren kuntien kanssa on yhteistyösopimus, jolloin asiakas maksaa normaalin hinnan kortista. Lemiläinen: voit lunastaa kortin kuten normaalisti, katso ohjeet alta. Ilmoita kassalla olevasi lemiläinen. Taipalsaarelainen: ota yhteys kunnan hyvinvointiluotsiin, p. 040 669 1007 kortin lunastamista varten.

Kortin hintaan tulee lisäksi ensimmäisellä kerralla maksu älykortista, jolle ladataan vuoden käyttöoikeus. Avustaja pääsee maksutta, mikäli avustustarve on sekä pukeutumis- että allastiloissa tai kuntosalilla. Kortti käy Lpr:n ja Lauritsalan uimahalleihin ja kuntosaleille sekä Joutsenohallin ja Ylämaan kuntosaleille.
Kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin.

Kortin lunastaminen

Kortin voi lunastaa uimahallin tai Joutsenohallin kassalta voimassa olevalla EU:n vammaiskortilla, liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella tai Kela-kortilla, jossa alla mainittu tunnus.
Kortin lunastamiseen soveltavan liikunnan ohjaajan kautta tarvitaan lääkärintodistus haittaluokasta tai päätös hoito-, vammais- tai kuntoutustuesta. Soveltavan liikunnan ohjaajan kautta kortin voi lunastaa myös alla mainituilla lääketieteellisillä lausunnoilla. Lunastaaksesi kortin, varaa aika p. 0400 157 514 tai jenni.lehti@lappeenranta.fi

Kortin uusiminen

Kortin voi uusia uimahallin tai Joutsenohallin kassalla. Mikäli sinulle on myönnetty kortti määräaikaisen päätöksen perusteella, ota yhteyttä soveltavan liikunnan ohjaajaan kortin uusimiseksi.

 

Kela-kortin tunnukset, jotka oikeuttavat korttiin:

Kela-kortin tunnus ja diagnoosi

203                    Astma tai keuhkoahtaumatauti                        

103                     Diabetes

111                       Epilepsia

108                     Lihastauti

109 tai 303       MS-tauti

110                     Parkinsonin tauti

112 tai 188        Psykiatrinen sairaus

202                   Reuma

206                   Sepelvaltimotauti

201                    Sydämen vajaatoiminta

 

Lääketieteelliset lausunnot, jotka oikeuttavat korttiin:

CP-vamma (diagnoosi G80): lääketieteellinen selvitys

Diabetes: lääketieteellinen selvitys tablettihoitoisesta diabeteksesta

Elinsiirtopotilaat: lääketieteellinen selvitys

Etenevät keskushermoston sairaudet (diagnoosit G10-G13): lääketieteellinen selvitys

 Fibromyalgia (diagnoosi M79): lääketieteellinen selvitys

Kehitysvammaiset: kehitysvammahuollon lausunto tai lääketieteellinen selvitys

Lihastauti (diagnoosit G70-G73): lääketieteellinen selvitys

MS-tauti (diagnoosi G35): lääketieteellinen selvitys

Osteoporoosi: lääketieteellinen selvitys

Psoriasisporilas, joka sairastaa myös reumaa

 Psykiatrinen sairaus (diagnoosi F32,2 tai F33,2): lääketieteellinen selvitys tai eläkepäätös / B-lausunto psykiatrisista syistä*

Syöpäpotilaat: lääketieteellinen selvitys, alle kolme vuotta vanha todistus

Alle 16-vuotiaat lapset, joilla esim. ADHD, autismi, epilepsia, astma, diabetes, reuma, syöpä, sydänlapset: lääketieteellinen selvitys

 

*Henkilöiden, joille erityisryhmien uinti- ja kuntosalikortti myönnetään B-lausunnolla psykiatrisista syistä, tulee esittää vuosittain voimassa oleva todistus soveltavan liikunnan ohjaajalle kortin uusimiseksi.