Suosikit

Kesätyöseteli

Nuorisotoimi/kesätyösetelit ilmassa.jpg

Lappeenrannan ja Luumäen kesätyösetelit loppuneet, Taipalsaaren seteleitä vielä jäljellä

Lappeenrannan kesätyösetelit ovat LOPPUNEET!! Voit tulla jonoon odottamaan mahdollisesti vapautuvaa seteliä täyttämällä hakemuksen

Luumäen kesätyösetelit ovat LOPPUNEET!

Taipalsaari 2007-2009 syntyneet 3 kpl

Päivitetty  2.4.2024 klo 13:08

Hyvä hakija, huomioithan että, setelin voi saada vain yhteen työpaikkaan! Jos olet jo saanut kesätyösetelin johonkin kesätyöhön, mutta haluat vaihtaa setelin käytettäväksi toiseen työpaikkaan, ota siinä tapauksessa yhteyttä Nina Laineeseen sähköpostitse nina.laine@lappeenranta.fi ja tee tarvittava muutos sähköpostilla. Tuplahakemukset tullaan jatkossa hylkäämään automaattisesti!

 

Lappeenrannan kaupunki ja OP Kaakkois-Suomi tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2024 tarjoamalla yhteensä 385 kesätyöseteliä lappeenrantalaisille sekä taipalsaarelaisille nuorille. Seteleitä on Lappeenrannassa jaossa 370 ja Taipalsaarella 15.

Luumäen kunta tarjoaa luumäkeläisille nuorille 18 kesätyöseteliä ja OP Luumäki 8 kesätyöseteliä.

Seteliä voivat hakea vuonna 1996-2010 syntyneet lappeenrantalaiset ja luumäkeläiset nuoret sekä 2007-2009 syntyneet taipalsaarelaiset nuoret

Kaikkien kesätyöseteleiden arvo on 350€ ja nuorelle maksettava vähimmäispalkka 500€/10 päivää/60h.

Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Setelien hakuaika on 1.2.-30.6.2024.

Ohjaamo Lappeenranta auttaa sekä nuoria että työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöihin liittyvissä asioissa.

Tietoa kesätyösetelistä

 • Kesätyöseteleitä myönnetään vuonna 1996-2010 syntyneelle lappeenrantalaiselle tai luumäkeläiselle nuorelle ja vuonna 2007-2009 syntyneelle taipalsaarelaiselle.
 • Kaikki OP Kaakkois-Suomen (70 kpl Lappeenranta ja 15 kpl Taipalsaari) ja OP Luumäen (8 kpl)  tarjoamat setelit  jaetaan vuonna 2007-2009 syntyneille nuorille.
 • Lappeenrannan kaupungin setelit jakautuvat ikäryhmittäin seuraavasti: v.2007-2010 syntyneet 230 kpl ja v.1996-2006 syntyneet 70 kpl. Yhteensä Lappeenrannan kaupungin seteleitä jaetaan 300 kpl.
 • Lappeenrantalaisen nuoren tulee työllistyä Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle (yritys, yhdistys, säätiö). Taipalsaarelainen nuori voi työllistyä Taipalsaaressa toimivan työnantajan lisäksi myös Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle. Luumäkeläinen nuori voi työllistyä Etelä-Karjalaakin laajemmalle alueelle, kysy asiaa hakemusten käsittelijältä Nina Laineelta ennen hakemuksen täyttämistä. Sivun alalaidasta löydät Ninan yhteystiedot.
 • Työnantajalla tulee olla Y-tunnus.
 • Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe, yksityinen henkilö, seurakunta, kunta, kuntayhtiö tai valtio.
 • Seteleitä myönnetään maksimissaan 1kpl / nuori ja 5kpl / y-tunnus. 
 • Lappeenrantalainen nuori, joka on syntynyt vuonna 2007-2010, voi työskennellä 3.6.-7.8.2024. Vuonna 1996-2006 syntyneet voivat työskennellä 1.5.-30.8.2024.
 • Setelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Seteleitä ei voi varata etukäteen.
 • Ohjaamo Lappeenranta myöntää kesätyösetelit, ja lähettää siitä tiedon nuoren sekä työnantajan sähköpostiin. Jos sähköpostia ei kuulu viikon sisään, tarkista roskaposti.
 • Käsittelemme hakemuksen viikon sisään sen lähettämisestä. Hakuajan alussa voi olla ruuhkaa, joten myöntämisessä saattaa mennä kauemmin. 

Ohjeet

Nuori, toimi näin

 • Selvitä itse mahdollisia kesätyöpaikkoja erilaisilta työnhakusivustoilta. Kannattaa käydä katsomassa ainakin kesaksiduuniin.fi, jolta löydät kohdennetusti tämän alueen kesätyöpaikat. Lisäksi kannattaa katsoa duunitori.fi ja Jobly.fi Voit käydä kysymässä työpaikkoja myös henkilökohtaisesti. Kerro työnantajille kesätyöseteli mahdollisuudesta.
 • Tämän sivun alalaidasta löydät listauksen yrityksistä, jotka ovat aikaisempina kesinä ottaneet kesätyösetelillä töihin. Vinkkejä mahdollisista työpaikoista voit myös kysyä Ohjaamosta. Onnea työnhakuun! 
 • Kun olette sopineet kesätyöpaikasta työnantajan kanssa, täytä yhdessä työnantajan kanssa sähköinen kesätyösetelihakemus. Lappeenrannalla, Luumäellä ja Taipalsaarella on omat hakemukset, joten olethan tarkkana, että täytät oikean kunnan hakemuksen. Kunta valitaan sinun kotikuntasi mukaan.
 • Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Sinulla tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata. Hakemus aukeaa 1.2.2024. Kun Ohjaamo on käsitellyt hakemuksesi, saat setelistä tiedon sähköpostiisi, joten varmistathan, että sähköpostisi toimii. Seteli lähetetään myös työnantajan sähköpostiin. Tarkistathan myös roskapostin.
 • Tee lisäksi virallinen työsopimus työnantajasi kanssa. Kesätyösetelihakemus ei ole työsopimus.

Työnantaja, toimi näin

 • Täytä nuoren kanssa sähköinen hakemus. Saat kesätyösetelin tiedot sähköpostiisi, kun hakemus on käsitelty. Hakemus valitaan nuoren kotikunnan perusteella, ei työpaikan sijainnin perusteella.
 • Huomioikaa, että hakemuksessa ilmoitettu yrityksen/yhdistyksen/järjestön/säätiön nimi tulee olla sama, jolla laskutus tapahtuu
 • Tehkää nuorelle erillinen työsopimus.
 • Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kuitenkin vähintään 500€ / 10 päivää / 60h. Ellei työehtosopimusta ole, maksetaan vähimmäispalkka 500€ / 10 päivää / 60h.
 • Työnantajalle kuuluvista velvoitteista (tapaturmavakuutukset, sosiaaliturvamaksut yms.) vastaa työnantajana toimiva yritys/yhdistys/järjestö.

 • Nuorelle annetaan tehdystä työstä kirjallinen työtodistus.
 • Yrityksellä ei saa olla työllistymisen esteitä (lomautuksia yms.)
 • Työnantajan tulee laskuttaa kesätyöseteleistä kaupunkia työsuhteen jälkeen elokuun alusta alkaen, kuitenkin viimeistään 31.10.2024 mennessä. Tutustuthan huolellisesti kesätyösetelin laskutusohjeeseen:  Kesätyösetelin laskutus

 

Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, toimitathan tiedon tästä viipymättä Ohjaamo Lappeenrantaan Nina Laineelle, puhelin 0405041946, nina.laine@lappeenranta.fi

Kesätyösetelihakemukset

Kesätyösetelillä työllistäviä työnantajia

Alle tulee listaus kesätyöseteleillä palkkaavista paikallisista työnantajista, joilta voi esimerkiksi kysellä kesätyöpaikkaa itselleen. Työpaikka täytyy kysyä etukäteen ennen setelin hakemista. Listan työnantajat päättävät itse omista rekrytoinneistaan, joten tämä listaus ei ole kenellekään tae kesätyöpaikasta vaan tämä on vinkkinä, mistä paikoista voisi esimerkiksi aloittaa kesätyöpaikan etsimisen.

Työnantaja, ilmoittaudu halutessasi kesätyösetelillä työllistäväksi alla olevalla lomakkella.

Ylämaan Kosenkotiyhdistys ry, Päivi Kärhä, paivi.karha@kosenkoti.fi, puh 040 143 0456

Länän apupalvelu, Luukas Länsivuori, luukas.lansivuori@gmail.com puh. 045 854 2425

Lappeen Riento Ry, Julius Taskinen, julius.taskinen@lappeenriento.fi puh. 050 343 5500

Ylämaan Kotiseutuyhdistys Ry, Seija Hovi-Kuikko, puh. seija.hovi73@gmail.com

Uskottumies-Kuntoilijan Kumppani. Jonne Mustonen, jonnemus@gmail.com 

FC Lapa, Santeri Forsten, puh.040 6531090

 

Ilmoittaudu kesätyösetelillä työllistäväksi työnantajaksi

Lisätietoja kesätyösetelistä

Nina Laine
Nina Laine

Ohjaamonuorisotyöntekijä

nina.laine@lappeenranta.fi
0405041946