Suosikit

Lupiinirinne

  • 77 oppilasta (vuosiluokat 2., 4., ja 6.)
  • 4 luokanopettajaa
  • 2 ohjaajaa
  • osa-aikaisesti laaja-alainen erityisopettaja ja luokanopettaja

Oppilaat työskentelevät pääosin ikäryhmissä. Työskentelyssä vapaus ja vastuu kehittyvät lapsen yksilölliset taidot huomioonottaen. Solussa tehdään yhteistyötä eri ikäryhmien välillä kummiryhmissä, yhteisissä projekteissa ja eskarien kanssa.

Lupiinirinteen väreinä ovat violetti ja pinkki. Solussa on seitsemän työskentelytilaa: Hissun kissun (hiljaisen työn tila), Casino (äidinkieli ja eskariyhteistyö), Lukunurkka (matematiikka), Labra (opetila), Lupiinilogia (ympäristötieto, historia, yhteiskuntaoppi, uskonto ja kielet), Tori (kokoontuminen) ja Lupiiniluola (ryhmätyöskentely).

 

Pontuksen koulussa on neljä oppimissolua

Soluissa on 75-90 eri-ikäistä oppilasta. Kahdessa solussa opiskelee 1., 3. ja 5. luokkalaisia ja kahdessa 2., 4. ja 6. luokkalaisia. Jokaisessa solussa on oppilaita kaikilta oppimisen tuen tasoilta.  Solujen opettajat ja koulunkäynninohjaajat työskentelevät tiiminä, jossa on  5-8 opettajaa ja 1-4 koulunkäynninohjaajaa. Aikuistiimi suunnittelee ja toteuttaa opetusta yhdessä. Jokaiselle oppilaalle on nimetty oma vastuuopettaja ja kaikki solun aikuiset ovat kaikkia oppilaita varten. Solun aikuistiimin toimintaa ohjaa solun yhteinen tiimisopimus.