Suosikit

Rockway-musiikkikoulu

Itsenäistä musiikin opiskelua Heili-kirjastojen asiakkaille.

Etelä-Karjalan Heili-kirjastojen asiakkaat pääsevät nyt opiskelemaan soittoa ja laulua ilmaiseksi Rockway.fi-musiikkikouluun.  Tarjolla on erilaisia kitara-, piano-, ukulele-, kantele-  ja laulukursseja. Opettajina toimii suomalaisia huippumuusikoita.  Palvelun käyttäminen on helppoa.

Kursseja pääsee lainaamaan Heili-kirjastokortilla osoitteessa kirjastot.rockway.fi/heili. Lainaathan vain yhden kurssin kerrallaan.

Kurssien tuottaja Rockway.fi on Suomen suurin e-oppimiseen keskittyvä musiikkipalvelu. Ohjelman mukana tulee asiakkaiden käytettäväksi metronomi, viritin sekä äänitysmahdollisuus, mutta nämä toiminnot ovat käytettävissä vain tietokoneilla.
Palvelun kotisivulta www.rockway.fi. löytyy myös suuri joukko ilmaiskursseja.

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Video-oppitunnit ovat käytettävissä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella tavallisen nettiselaimen kautta. Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää kaikilla tietokoneilla sekä matkapuhelimilla, tableteilla ym. mobiililaitteilla, joissa on ajanmukainen nettiselain.

Ohjelman mukana tulee asiakkaiden käytettäväksi metronomi, viritin sekä äänitysmahdollisuus, mutta nämä toiminnot ovat käytettävissä vain tietokoneilla. Useimmissa oppitunneissa on mukana oheismateriaalia, esim. nuotteja, joita voi myös
tulostaa. Musiikkikappaleiden harjoittelua varten mukana voi olla myös taustanauhoja.

Mikäli palvelua käytettäessä tulee ongelmia, yhteyttä voi ottaa suoraan Rockway.fitukipalveluihin (joiden tiedot löytyvät kirjastot.rockway.fi/heili-sivulta) tai ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Palveluun kirjautuminen

Palvelu löytyy osoitteesta kirjastot.rockway.fi/heili.

Linkit palveluun löytyvät myös Heili-verkkokirjaston etusivulta sekä kirjaston kotisivulta. Palveluun kirjaudutaan kirjoittamalla kirjautumislaatikkoon Heili-kirjastokortin numero ja painamalla ”Kirjaudu”-painiketta. Muista kirjoittaa myös ”Heili” mukaan käyttäjätunnukseen (esim. Heili043289989).
HUOM! Kirjaston Rockway-kursseja et pääse lainaamaan suoran Rockway.fipalvelun omalta kotisivulta.

Kurssin valinta

Kirjautumisen jälkeen avautuu Heili-kirjastojen oma Rockway-näkymä. Siinä näkyvät ne kurssit, joita Heili-kirjastojen asiakkailla on käytettävissään. Tarkemmat tiedot kurssista saa klikkaamalla kurssin nimeä tai ikkunaa.

Kurssin lainaaminen

Kurssin esittelystä näkee kurssin tiedot sekä luettelon kurssiin sisältyvistä oppitunneista. Kaikki oppitunnit saa käyttöön kurssin lainaamalla. Yksittäisiä oppitunteja ei voi lainata erikseen.

Kurssin saa lainattua, mikäli se ei ole lainassa. Lainaus tapahtuu painamalla vihreää ”Lainaa”-painiketta. Lainausaika on aina 14 vuorokautta. Asiakkaan sähköpostiin tulee viesti kurssin lainaamisesta.

Mikäli kurssi on lainassa, sivulla lukee, että ”Tälle kurssille on juuri nyt jonoa”. Kurssista voi tehdä varauksen painamalla ”Liity jonoon painiketta”. Varaus on maksuton.

Omat tiedot

Ensimmäisellä lainauskerralla ohjelma kysyy asiakkaan henkilötiedot, jotka sitten tallennetaan Rockwayn tietokantaan. Asiakkaan täytyy merkitä nimi, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero ja painaa ”Tallenna”-painiketta. Tallentamisen jälkeen omia tietoja voi muuttaa sivun vasemmassa alalaidassa olevan ”Omat tiedot” –linkin kautta.
Tietokannan rekisteriseloste löytyy Rockwayn kotisivulta.

Varauksen tekeminen ja poistaminen

Mikäli kurssi on lainassa, kurssin esittelysivulla näkyy tieto, että kurssilla on juuri nyt jonoa. Asiakas voi tehdä kurssista varauksen painamalla ”Liity jonoon” –painiketta. Näytöllä näkyy myös arvioitu päivämäärä, jolloin kurssin saa käyttöön.
Varaus on maksuton.

Varauksen tilanne näkyy jatkossa asiakkaan ”Omat kurssit” –sivulla. Sitä kautta voi varauksen myös poistaa.
Kun kurssi vapautuu käyttöön, asiakas saa siitä ilmoituksen sähköpostiin.

Omat kurssit

Kun asiakas kirjautuu omalla käyttäjätunnuksellaan, vasempaan palkkiin tulee ”Omat kurssit” –linkki, jonka kautta hän pääsee katsomaan ja käyttämään lainaamiaan kursseja. Myös varatut kurssit näkyvät linkin takaa. Tätä kautta voi myös palauttaa lainan ennen eräpäivää valitsemalla palautettavan kurssin ja painamalla ”Peruuta lainaus” –painiketta.

Oppitunnin seuraaminen

Lainatut kurssit löytyvät Omat kurssit –linkin takaa. Valitse katsottava kurssi klikkaamalla ikkunaa, jolloin kurssin sisältösivu avautuu. Oppitunnin saa käyntiin painamalla sivulla olevia ”Katso”-painikkeita. Oppitunnin nimen vieressä näkyy myös oppitunnin kesto.

Ohjelman katsomiseen tarvittavat painikkeet löytyvät itse video-ohjelmasta. Ohjelman toiminta on tuttu muistakin netin video-ohjelmista. Oppituntia voi seurata omaan tahtiin ja kuinka monta kertaa tahansa.

Oheismateriaalit ja välineet

Oppituntiin saattaa liittyä oheismateriaalia, joka löytyy videolinkin alapuolelta. ”Tulosta” -painikkeesta voi oheismateriaalin tulostaa. Sivun vasemmasta alareunasta löytyy ”Välineet”-linkki, jonka alta löytyvät:
”Viritin”
”Metronomi”
”Äänitä itsesi” (jolla voi äänittää oman harjoituksen)
HUOM! Apuvälineet toimivat vain tietokoneilla (ei mobiilivälineillä).

Lainan palauttaminen

Laina palautuu itsestään laina-ajan umpeuduttua kahden viikon jälkeen. Halutessaan asiakas voi palauttaa lainan jo ennen eräpäivää. Mikäli kurssia ei enää tarvitse, se kannattaa palauttaa heti, jotta muut pääsevät sitä käyttämään.
Palauttaminen tapahtuu menemällä vasemmassa palkissa olevan ”Omat kurssit”-linkin kautta siihen kurssiin jonka haluaa palauttaa. Kun kurssin avaa, näkyviin tulee ”Peruuta lainaus”-painike, jota painamalla laina palautuu.