Suosikit

Toistuvat tapahtumamme

Avajaiset

Uusien näyttelyiden avajaisia vietetään näyttelyn avautumista edeltävänä päivänä. Avajaiset ovat kaikille avoimia, tervetuloa!

 

Museoperjantai

Ilmainen sisäänpääsy kuun ensimmäisenä perjantaina Etelä-Karjalan museoon, Lappeenrannan taidemuseoon ja Ratsuväkimuseoon. Museoperjantai-päiviä pidetään talvikaudella, syyskuusta toukokuuhun.

Museoperjantai-päivinä näyttelyissämme on usein paikalla myös vapaaehtoistemme joukkoon kuuluvia Lappeenrannan museoiden omia Vertaisihmettelijöitä. Vertaisihmettelijän kanssa voit matalalla kynnyksellä unohtua juttusille näyttelyvierailullasi. 

 

Museoklubit

Museoklubi on museon ja museoyleisön kohtaamispaikka tiedon ja taiteen äärellä. Museoklubimme liittyvät erilaisiin ajankohtaisiin aiheisiin aina näyttelyihimme, museoihimme ja museokokoelmiimme kytkeytyen. Museoklubeillemme on vapaa pääsy, ja järjestämme niitä pääasiassa ilta-aikaan talvikaudella.

 

Yleisökierrokset

 

Taide- ja arkkitehtuuripyöräily

Taidepyöräilyt ovat rauhallisia pyöräkierroksia Lappeenrannan julkisilla taideteoksilla. Järjestään valtakunnallisella pyöräilyviikolla toukokuussa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

 

Mukulakiviä ja maisemia

Kävely linnoituksen historiallisessa kulttuuriympäristössä. Järjestetään 26.6.–18.8. keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15. Vapaa pääsy, kesto noin 1h, säänvaraus. Lähtö Katariinantorilta.

 

Kuolemaa ja kummituksia

Kurkistuksia linnoituksen pimeään historiaan. Järjestetään vuonna 2024 ke-to 23. ja 24.10, ke-to 30. ja 31.10, ke-to 6. ja 7.11. klo 17. Kesto noin 1h, säänvaraus. Rajattu osallistujamäärä. Ilmoittautuminen aukeaa lähempänä ajankohtaa.

 

Työpajat

 

MusArt

Vauvojen musiikki- ja maalaustyöpajaa järjestetään 2 kertaa vuodessa yhteistyössä Lappeenrannan musiikkiopiston kanssa. Työpajassa vauvat huoltajineen tutustuvat laulaen, leikkien, soittaen ja tanssien taidemuseossa esillä olevan näyttelyn teoksiin musiikkiopiston musiikkikasvatusta sekä museoiden taidekasvatusta tekevän henkilökunnan ohjauksessa. Musiikkihetken jälkeen pienet museovieraat maalaavat turvallisilla ja myrkyttömillä syötävillä väreillä. Paja sisältää kakkukahvit.

Ilmoittautuminen avautuu noin kuukautta ennen pajaa. Työpajaan osallistuminen on maksullista.