Suosikit
Palvelu

Alueellinen museotyö

Etelä-Karjalan museo neuvoo ja opastaa paikallismuseoita muun muassa avustusten hakemisessa, rakennusten korjaamisessa, esineistön luetteloinnissa ja säilyttämisessä sekä yleisötyössä.

Lappeenrannan taidemuseo toimii Kaakkois-Suomen aluetaidemuseona, joka tarjoaa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnille erilaisia taiteen asiantuntijapalveluja, kehittää ja tarjoaa visuaalisia kulttuuripalveluja koko alueelle.

Honkakylän kauppamuseon myyntitiski ja esineistöä Parikkalassa. Kuva Sinikka Myyrä.

Asioi tästä

Toimintaohje

Alueellista työtä Lappeenrannan museoissa hoitaa kaksi amanuenssia, joista toinen on keskittynyt maakunnalliseen aluevastuisiin ja toinen taidemuseoiden aluevastuisiin. Heihin saa yhteyden helpoimmin sähköpostitse. Sähköpostiosoitteet löytyvät museon verkkosivuilta.

Maksullisuuden tiedot

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Museolaki

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920729
Etelä-Karjalan paikallismuseoita. Kuva LPR museot

Etelä-Karjalan paikallismuseot

Lappeenrannan museot toimii Etelä-Karjalan alueellisena vastuumuseona ja vastaa alueen paikallismuseotoiminnan kehittämisestä ja edistämisestä. Maakunnassa on reilut parikymmentä aktiivisesti toimivaa paikallismuseota.

Lue lisää
Joutsenon Virkin salotuvan ulko-oven riippulukko. Kuva: Marianna Karttunen

Elävä museo -blogi

Elävä museo on Lappeenrannan museoiden blogi museoon, museotyöhön ja Etelä-Karjalaan liittyvistä teemoista.

Lue lisää
Pekka Halosen maisemamaalaus vuodelta 1908. Puita ja kalliota.

Kaakkuri-blogi

Kaakkuri on Kaakkois-Suomen taidemuseoiden taiteeseen ja sen ilmiöihin paneutuva blogi.

Lue lisää

Lainattavat materiaalit

Lappeenrannan taidemuseon alueellinen yleisötyö tarjoaa maksutta lainattavia materiaaleja sekä kiertäviä näyttelyitä. Tutustu vapaasti!

Lue lisää