Suosikit

Näyteikkunoihin toteutetut taidenäyttelyt

Lappeenrannan kaupungin ja Lauritsalan keskustoissa kävelevä voi löytää kevään ja kesän aikana kierroksellaan näyteikkunoihin sijoitettuja taidenäyttelyitä. Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun ja alueen taiteilijoiden sekä taidealan opetusta tarjoavien toimijoiden toteuttamia teoksia. Näyttelyt ovat tutustuttavissa ympäri vuorokauden aina heinäkuun 2023 loppuun saakka.

Näyttelyiden sijainteihin ja ajankohtaisiin tietoihin voi tutustua tämän sivun kautta.

Etelä-Karjalan kansalaisopisto

Osoite: Valtakatu 36, Kirkkokatu 14 ja Valtakatu 30 (Oprin kiinteistö).

Etelä-Karjalan kansalaisopiston näyttelyssä on esillä opiskelijoiden toteuttamia teoksia.

Korutaideyhdistys

Osoite: Valtakatu 30 (Oprin kiinteistö)

29.4.2023- KOKOELMA

Otteita Korutaideyhdistyksen keräämästä korutaiteen kokoelmasta.

Valtakatu 30, Lappeenranta, näyttely esillä 3 näyteikkunassa, avoinna 24/7.

Korutaideyhdistys ry on kerännyt korutaiteen Kokoelmaa vuodesta 2008 lähtien. Kokoelman perusta on muodostunut jäsenten lahjoituksista, jota täydentävät yhdistyksen teosostot.

Kokoelma dokumentoi kotimaista korutaidetta ja siinä on nykyisellään yli 130 teosta. Kokoelma sisältää pitkän uran tehneen Eila Minkkisen klassikkoteoksia 80-luvulta, suomalaisen korutaiteen uranuurtajan Olli Tammisen teoksia, ja myös viime vuosina valmistuneiden lahjakkaiden nuorten teoksia. Kokoelma on lainattavissa, esimerkiksi museoille.

Kokoelmasta on valittu mielenkiintoisia teoksia nähtäville kolmeen Valtakadun näyteikkunaan, vanhan Dressmanin tiloihin. Tämä matalan kynnyksen taidenäyttely on katsottavissa ympäri vuorokauden ja osaltaan edesauttaa kulttuurin saavutettavuutta.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.

Lappeenrannan kuvataidekoulu

Osoite: Valtakatu 37.

Etelä-Karjalan taiteilijaseura

Osoite Kauppakatu 43, Koulukatu 19, Valtakatu 30 ja Kauppakatu 29-31 (Makea Coffeen kahvilatilat kauppakeskus Armadassa). Lisäksi näyttely Ylämaalla Ylämaa-talon ikkunassa.

Lauritsalan koulu

Näyttely on tulossa Lauritsalaan osoitteeseen Luukkaantori 7.