Suosikit

Vieraslajit

Vieraslajeilla tarkoitetaan lajeja, jotka ovat levinneet luontaiselta levinneisyysalueeltaan uudelle alueelle ihmisen mukana joko tahattomasti tai tarkoituksella. Vieraslaji on ihmisen myötävaikutuksella ylittänyt luontaiset leviämisesteet, kuten mantereen, meren tai vuoriston. Tarkoituksellisesti tuodaan erityisesti hyöty- ja koristekasveja, kalalajeja vesiviljelyyn sekä riistalajeja metsästystä ja tarhausta varten.

Yleistä tietoa vieraslajeista löydät Vieraslajit.fi -sivulta

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi on laatinut kuntien käyttöön vireraslajiohjeen, jonka voit ladata täältä:  Vieraslajiohje

Voit Ilmoittaa jättipalsamihavainnot  Lappeenrannan kaupungin ePalvelun kautta

 

Jättipalsamitalkoot ja #soolotalkoot 2023 

Lappeenrannan kaupungin alueella järjestetään kaikille avoimia jättipalsamin kitkentätalkoita. Talkoisiin voi saapua oman aikataulun mukaan ja viipyä itselleen sopivan ajan. Pukeudu ihoa peittävin vaattein! Kitkentähanskat saa paikan päältä. Tarjolla on myös talkoovirvokkeita ja tietoa haitallisista vieraskasvilajeista.

Tapahtuman järjestää Lappeenrannan kaupunki yhdessä Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ja SLL VieKas LIFE -hanke. Lisätietoa VieKas LIFE -hankeesta. Talkoiden vetäjänä toimii VieKas LIFE aluekoordinaattori Jari Kiljunen, jari.kiljunen@sll.fi p.040 484 2341. Lisätietoa ja ajakohdat löydät Lappeenrannan tapahtumakalenterista  Vieraslajitalkoot luonnon monimuotoisuuden puolesta 2023

Sammonlahden uimarannalla ja läheisyydessä järjestetään myös #Soolotalkoot.
Soolotalkoissa voit talkoilla oman aikataulusi mukaan. Ilmoitathan soolotalkoista, mikäli talkoilet muualla kaupungin omistamalla maa-alueella.
Tiedustelut ympäristötarkastaja Taina Lahtela taina.lahtela@lappeenranta.fi p.040 5298 480.