Suosikit

Puistot ja viheralueet

LappeenrantaFI/Liikenne ja kaupunkiympäristö/Katu- ja ympäristörakentaminen/IMG_3676.jpg

Viihdy tunnelmallisissa puistoissamme

Lappeenrannan lukuisat puistot antavat mahdollisuuden virkistäytyä luonnossa aivan oman asuinympäristön vieressä.  Vanhoissa puistoissamme voit aistia historian havinaa. Tutustu vaikkapa Linnoituksen Vanhaan puistoon, sataman Rantapuistoon tai keskustan Kirkkopuistoon. Lehmusten varjostamilla puistokäytävillä koet vanhan kaupungin tunnelmaa. Istahda katselemaan puistojen kauniita kesäkukkaistutuksia tai näkymää Saimaalle. Puistoista löydät myös mielenkiintoista julkista taidetta, kuten Rantapuiston Kaunis Veera-veistoksen ja Pave Maijasen muistoteoksen.     

Rakennettujen puistojen lisäksi löydät kaupungistamme useita luonnontilaisia puistoja. Olemme ylpeitä kaupunkimme laajasta niittyverkostosta, jota olemme kehittäneet rohkeasti jo useita vuosia.  Niityt tukevat luonnon monimuotoisuutta rakennetussa ympäristössä ja tarjoavat elinympäristön hyönteisille, linnuille ja eläimille. Kauniita kukkaniittyjä löydät vaikkapa Pikisaaresta, Linnoituksen valleilta ja Lappeenrannan arboretumista.    

Luonnon lähelle pääset myös suuntaamalla Lappeenrannan rantaraitille. Noin 20 kilometriä pitkä rantaraitti mukailee Saimaan rantoja. Raitilla voi kulkea kävellen tai pyörällä. Talvisin rantaraitilta voi pistäytyä järvenjäälle ulkoilemaan. Rantaraitin varrelle sijoittuu useita merkittäviä luontokohteita, joissa voi nähdä vaikkapa liito-oravan.   

 

Lisätietoja

Laura Ratilainen

Kaupunginpuutarhuri 

Ympäristösuunnittelun ja rakentamisen asiat sekä muut viherympäristöön liittyvät asiat

laura.ratilainen@lappeenranta.fi
040 653 0935

Anne Veijovuori

Ympäristösuunnittelija 

Ympäristösuunnitteluun liittyvät asiat 

anne.veijovuori@lappeenranta.fi
040 125 4092

Risto Hämäläinen

Vihervalvoja

Ympäristörakentamiseen liittyvät asiat

risto.hamalainen@lappeenranta.fi

Mikko Peltola

Arboristi

Katu- ja puistopuiden hoitoon liittyvät asiat

(ei vastaa puunkaatoluvista)

mikko.v.peltola@lappeenranta.fi

Lappeenrannan kaupungin viherympäristö

Yleiset viherympäristöön liittyvät yhteydenotot

viherymparisto@lappeenranta.fi