Suosikit

Kesämäen koulu

Kesämäen koulu on noin 800 oppilaan yhtenäiskoulu. Koulussamme opiskelee oppilaita ensimmäisestä yhdeksänteen luokkaan.

Luokat 1–5 sijaitsevat koulun Lavolankadun yksikössä, kaupungin keskustan liepeillä olevalla luonnonmukaisella tontilla. Koulu koostuu viidestä rakennuksesta, jotka muodostavat aikaansa edustavan arkkitehtonisen rakennuskokonaisuuden, jota on aikojen saatossa peruskorjattu nykyaikaisen koulun tarpeisiin. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös päiväkoti ja Itä-Suomen koulun Lappeenrannan yksikkö.

Luokat 6–9 sijaitsevat tien toisella puolella Kapteeninkadun yksikössä. Alkuperäinen rakennus on vuodelta 1957, mutta täysin uusittu ja peruskorjattu koulurakennus on otettu käyttöön syksyllä 2021.

Lappeenrannan kaupungin englanninkieliset luokat opiskelevat Kesämäen koulussa. Koulu on myös yksi Suomen olympiakomitean hyväksymistä virallisista urheiluyläkouluista, jossa on urheiluluokat. Yleisopetuksen luokkien lisäksi koulussa on erityisopetuksen opetusryhmiä ja joustavan perusopetuksen JOPO-luokka, joissa oppilaat opiskelevat yksilöllistettyjen opetussuunnitelmien pohjalta.

Koulumme on iloinen, sporttinen, kansainvälinen ja oppilaita osallistava koulu. Pitkällä välitunnilla voi nähdä jalkapallo- ja sählymatseja koulun omalla urheilukentällä ja pihakaukaloissa tai oppilaiden järjestämää kahvilatoimintaa, bake salea. Käytävillä voi kuulla keskusteluja eri kielillä, erityisesti englanniksi. Opettajat ja oppilaat suunnittelevat yhdessä muun muassa erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä, jotka tuovat vaihtelua arkiseen työskentelyyn. Käytännön koulutyössä Kesämäen koulussa arvostetaan hyviä tapoja ja fiksua käyttäytymistä. Koulumme uuden opetussuunnitelman mukaan oppilaita ohjataan oivaltamaan itse ja yhdessä. Kaupungin keskusta on lähellä, mikä mahdollistaa yhteistyön ympärillä olevien tahojen kanssa ja keskustan liikuntapaikkojen käytön.

Kesämäen koulu Instagramissa

...
Instagram 24.5.2024
Viikko kesälomaan! Yseillä matka jatkuu eri suuntiin syksyllä, mutta sitä ennen kesä ja vapaus! 🐝
Kesämäen koulu
...
Instagram 24.5.2024
Kesämäen 6a oli leirikoulussa Asinsaaressa. Ilmat hellivät ja hauskaa oli!☀️
Kesämäen koulu
...
Instagram 22.5.2024
7-luokat harjoittelevat tänään elvytystaitoja Kids Save Lives -koulutuksen avulla.
Kesämäen koulu
...
Instagram 15.5.2024
9lk valinnaiskuvis tekee muraalia.
Kesämäen koulu
...
Instagram 25.4.2024
Ja sieltä se tuli! 🏆Kesämäen koulun 5e-oppilaiden BuzzNest -yritys voitti Vuoden Pikkuyritys -palkinnon! 🐝 #pikkuyrittäjät ONNEA!
Kesämäen koulu
...
Instagram 17.4.2024
Oppilaskunta opintoretkellä Helsingissä. Plan international Nuorten timantti tapahtumassa.
Kesämäen koulu
...
Instagram 12.4.2024
Kesämäen 5b sai kunnian tutustus etukäteen Immolassa sijaitsevaan uusittuun Rajamuseoon. Näyttely oli hieno ja antoisa! Museo avautuu kävijöille 4.6. Päivän kruunasi Sotilaskodin munkit. Luokan kuljetti aina varma Vento. #rajavartiomuseo #rajavartiolaitos #toimiventoky #sotilaskotiliitto
Kesämäen koulu
...
Instagram 5.4.2024
Kesämäen 5.-luokat LUTra-tapahtumassa. Käytiin myös pokkaamassa PikkuYrittäjät 1.-sija!🥳 Hienoa BuzzNest!🐝🦟#lutuniversity #pikkuyrittäjät
Kesämäen koulu
...
Instagram 22.3.2024
Tänään ryhmä opettajia sai koulutusta elvytykseen ja defibrillaattorin käyttöön. Tarkoitus on kouluttaa oppilaita jatkossa näihin arkielämän hengenpelastustaitoihin. Kesämäen koulu toimii pilottikouluna. Koulutuksesta vastasi taitava #labammattikorkeakouluensihoitajaamk Tärkeintä on,että autat! #kidssavelives
Kesämäen koulu
...
Instagram 14.3.2024
Alakoululla pelataan tällä viikolla jo yli 20-vuotinen perinneturnaus ÄrräCup. Viikko huipentuu perjantaina finaaleihin.
Kesämäen koulu
...
Instagram 7.3.2024
Kasiluokkalaiset kävivät yliopistolla työskentelemässä eri pajoissa: kemian tekniikka, jätehuolto, kaupunki- ja ympäristösuunnittelu ja laskennallinen tekniikka.
Kesämäen koulu
...
Instagram 6.3.2024
Kevätaurinko lämmittää viimeisiä talvipuuhia. 🌞 Mäessä tällä viikolla mm. 7ce. Vauhtia ja desibelejä riitti. Video copyright: Isabella
Kesämäen koulu
...
Instagram 23.2.2024
Kesämäki oli tutustumassa jousiammuntaan ja ilma-aseammuntaan urheilutalolla.
Kesämäen koulu
...
Instagram 1.2.2024
5.-luokkalaiset harjoittelivat yrittäjyyttä #pikkuyrittäjät päivässä.
Kesämäen koulu
...
Instagram 25.1.2024
Tällä viikolla 8-luokkia pääsi Taidetestaamaan Helsinkiin #hurjaruuth
Kesämäen koulu
...
Instagram 16.1.2024
Kesämäen koulun varjovaalien tulokset
Kesämäen koulu
...
Instagram 11.1.2024
Suomen presidentinvaalien varjovaalit eli nuorten vaalit ovat menossa
Kesämäen koulu
...
Instagram 5.12.2023
Kesämäen koulun 7-9 luokat kävivät viemässä kynttilät Äiti-Karjala-patsaalle.🇫🇮
Kesämäen koulu
Kolme ihmistä pöydän ääressä, pöydällä myös tietokone.

TET-harjoittelut

Lue lisää