Suosikit

Jättipalsamin kitkentä soolotalkoot 2024

Kitke jättipalsamia oman aikataulusi mukaan soolotalkoissa! Soolotalkoopaikat sijaitsevat Sammonlahden uimarannan, Harapaisen kentän, Karhuvuoren Viljapuiston, Skinnarilan kosteikon läheisyydessä. Soolotalkoopaikat on merkitty maastoon kyltein. Mikäli haluat kitkeä jättipalsamia tai muita haitallisia vieraslajeja muualla kaupungin maa-alueilla, ilmoitathan siitä etukäteen ympäristötoimelle (ymparistotoimi.kirjaamo@lappeenranta.fi).

Jättipalamin kitkentäohje kaupungin maalla: Torjuntatoimet kannattaa tehdä ennen siementen kypsymistä. Aloita kitkeminen esiintymän reunoilta. Kitketyt kasvustot voi toimittaa keruukehikkoon tai jättää maahan kitketyn alueen keskelle mieluiten yhteen isoon kasaan. Kitketyt kasvustot voi myös kasata mahdollisten kivien tai aitojen päälle kuivamaan. Kaupunki ei kuljeta jättipalsamia pois, vaan kasvijätteet saavat maatua.

Kaupungin maalla on muutamia jättipalsamin keruukehikoita, jotka on tarkoitettu omatoimiseen jättipalsamin kitkentään ja kasvijätteen sijoittamiseen jättipalsamin esiintymisalueilla. Keruukehikoihin voi toimittaa ainoastaan jättipalsamia. Keruukehikot sijaitsevat, Sammonlahdessa, Karhuvuoressa ja Tirilässä. Keruukehikot merkitty karttaan vihreällä tähdellä.