Suosikit

Lainattavat materiaalit

Wolkoffin tarinakansion kuvitusta. Akvarellipuuvärein piirrettyjä hiirihahmoja, talomuseon julkisivulavaste, vihanneskärryt ja vihanneksia kiinnitetty taustakartonkiin ja kuvattu vasten harmaata taustaa.

Paperinukketeatteri

Päivi Pöyhölän kuvittama ja Aija Käkelä-Laineen käsikirjoittama Lasten tarinakansio vie sinut Linnoituksen museoihin ja lähialueen historiaan leikin kautta. Lasten tarinakansio on pieneen tilaan taittuva paperinukketeatteriesitys.

Voit lainata Etelä-Karjalan museon, taidemuseon, Ratsuväkimuseon tai Wolkoffin talomuseon tarinakansion maksutta Lappeenrannan taidemuseon kassalta. Katso varausohjeet tämän sivun alaosasta.

 

Taiderullakko

Taiderullakko on vaihtuvan kaakkoissuomalaisen ammattitaiteilijan pienoisnäyttely. Kuratoimme näyttelyn yhdessä Kaakon Taiteen kanssa.

Voit tilata Taiderullakon maksutta erilaisiin julkisiin tiloihin: Rullakko on mitoiltaan 88 x 150 x 200, ja se vaatii kotiovea leveämmän oviaukon. Rullakon saa pituussuunnassaan puoliksi, ja sen ripustusta voi muuttaa tilanteen mukaan. Katso tilausohjeet tämän sivun alaosasta.

Kaakon Taide on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimivien visuaalisten taiteiden ammattilaisten alueellisen kattojärjestö.

Taiderullakko on tällä hetkellä liikkellä toukokuun loppuun asti. Vapaita aikoja on yhä jäljellä!

 

Mustavalkoisessa luokkakuvassa istuu henkilöitä.  k440_01.tif   LATAA KUVA (1200 x 850 px)  NÄYTÄ KUVAN TIEDOT Aineiston käyttöoikeudet   CC BY 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? Tiedostoa voi käyttää vapaasti myös kaupallisesti. Kuvaa käytettäessä sen yhteyteen on merkittävä julkaisijaksi Etelä-Karjalan museo (kuvat ja esineet) tai Lappeenrannan taidemuseo (taideteokset) sekä valokuvaajan nimi (jos tiedossa). Kuva on lisensoitu Creative Commons (CC BY 4.0) -lisenssillä. Käyttöohjeet: Käyttäjä vastaa tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta sekä siitä, että tiedot ovat oikein. Henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Käyttäjä vastaa lupien hankkimisesta tiedostoissa esiintyvien henkilöiden, teosten ja tavaramerkkien osalta. Käyttäjä vastaa käyttötarkoituksen mukaisesta tiedostonkäsittelystä. Palvelun kuvat eivät ole painolaatuisia. Jos haluat ostaa painokelpoisen kuvan, ota yhteyttä museon kuva-arkistoon www.lappeenranta.fi/museot  LISÄÄ  Tämän aineiston tarjoaa Lappeenrannan museot Kysymyksiä tai palautetta aineistosta? Lappee, Juvakan koulun ensimmäinen jatkokoululuokka; mm. opettajat Alma Örn sekä Kalle ja Mia Kunnassalo kuvassa mukana.

Naisen ääni -näyttely

Eteläkarjalaisten yhteiskunnan eri aloilla vaikuttaneiden naisten pienoiselämäkerrat kertovat naisten panoksesta yhteisessä historiassamme ja nykypäivässämme.

Voit tilata Naisen ääni – eteläkarjalaisen naisen elämää -näyttelyn maksutta erilaisiin julkisiin tiloihin: näyttely sisältää kuusi vaikuttajan pienoiselämäkertaa ja yhden yleistekstin. Katso tilausohjeet tämän sivun alaosasta.

Mukana myös paikallisen 40-vuotisen uran kansakoulunopettajana tehneen Alma Örnin (kuvassa kolmas vasemmalta) pienoiselämäkerta: "Kesälomiensa aikana Örn kiersi selostamassa vaalilakia naisille."

 

Lastulevystä tai vastaavasta tehty taulujen säilytyslaatikko lastaustilassa.

Kalevalainen kansa -näyttely

Parikkalalaislähtöisen kirjailija, taidemaalari ja sotilas Aarno Karimon Kalevalan runoja kuvittavat maalaukset on valikoitu nuoria ajatellen.

Voit tilata Kalevalainen kansa -näyttelyn maksutta erilaisiin julkisiin tiloihin: näyttely sisältää 23 vesiväripohjalle toteutettua sekatekniikkatyötä.

 

Tiedustele ja varaa lainattavat materiaalit sekä kiertonäyttelyt yleisötyön ja viestinnän amanuenssiltamme: Sonja Kinnunen / sonja.kinnunen@lappeenranta.fi / 040  5637618