Suosikit

Marian aukion sisustuskilpailu

Miten sie sisustaisit meijän cityolohuoneen?  

Marian aukion sisustuskilpailussa kokeillaan ensimmäistä kertaa osallistuvan budjetoinnin periaateella toteutettua kilpailua Lappeenrannan kaupunkisuunnittelussa. Tavoitteena on löytää erilaisia ideoita Marian aukion viihtyisyyden, elävyyden ja toimivuuden parantamiseksi.

Kilpailu on kaikille avoin. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä sekä kuvallisella esityksellä sisustusideasta. Sisustussuunnitelman ei välttämättä tarvitse kattaa koko aluetta, vaan se voi olla jokin pienikin elementti. 

Marian aukion sisustuskilpailu

Kilpailun pääsivu

Tästä pääset tutustumaan kilpailun etenemiseen ja äänestyksessä olleisiin ehdotuksiin tarkemmin.

Klikkaa tästä kilpailun pääsivulle

Kilpailussa tulleiden ideoiden toteuttamiseen on varattu YKT-hankkeen puitteissa 10 000 euron budjetti. Asukkaat pääsevät äänestämään, mitkä esiraadin valitsemista ehdotuksista pääsevät toteutukseen. Kolme parasta ehdotusta palkitaan: 1. palkinto 1500 euroa, 2. palkinto 1200 euroa ja 3. palkinto 800 euroa. Valintaraati voi päättää jakaa palkinnot myös eri tavoin. Kilpailun etenemisestä ja toteutettavista ideoista kerrotaan kilpailun verkkosivuilla ja kaupunkisuunnittelun sosiaalisessa mediassa. Ensimmäisiä ideoita Marian aukiolle aletaan toteuttaa syksyn 2023 aikana. 

Kilpailun eteneminen

1

Sisustussuunnitelmien kerääminen 5.6. - 31.7.2023

Ehdotuksia sisustusideoista pystyi  jättämään 5.6. - 31.7.2023 välisenä aikana Maptionnaire-verkkosivuston kautta. Määräaikaan mennessä sisustusideoita oli jätetty noin 50 kappaletta.

Kaupungin asiantuntijat arvioivat kaikki sisustusideat ja niiden toteutusmahdollisuudet. Ideat ja niiden arviot julkaistaan ideointisivustolla elokuussa. Jättämällä sisustusidean annat kaupungille oikeudet muokata ja kehittää sitä. Kehitystyötä voidaan tehdä myös yhteistyössä idean antajan kanssa.

2

Äänestykseen pääsevien ehdotusten valitseminen elo-syyskuu 2023

Kaupungin esiraati on käynyt läpi kaikki kesän aikana tulleet sisustussuunnitelmaideat,  arvioinut ne ja valinnut yleisöäänestykseen päässeet ehdotukset.

Valintakriteereissä painotettiin muun muassa idean omaperäisyyttä ja innovatiivisuutta sekä sen kaupunkikuvallista ja visuaalista laatua. Tärkeitä oli myös idean toteutettavuus, kunnossapidon kustannukset ja kalusteiden siirreltävyys. Äänestykseen valitut ehdotukset ovat: Idea-h, Ikkuna maailmaan, Nro 51, OLO, Tavataan puiden luona ja TIITII. 

 

3

Äänestys toteutettavista sisustusideoista 10.10. - 24.10.2023

Asukkaat pääsevät äänestämään jatkoon päässeistä ehdotuksista, miten 10 000 euron budjetti heidän mielestään kannattaisi Marian aukiolla käyttää. Äänestys on päättynyt. Ääniä annettiin yhteensä 285 kappaletta ja äänestyksen voittajaksi nousi Nro 51 - Koko suunnitelma. 

4

Sisustusideoiden toteuttaminen syksy 2023 - alkukesä 2024

Voittajaehdotuksen toteuttamiseen menee koko aukiolle varattu 10 000 euron budjetti, joten muita ideoita ei tässä kohtaa aukiolle toteuteta. Talven aikana suunnitelmaa Nro 51 tarkennetaan ja tehdään materiaalihankinnat sen toteuttamiseksi. Keväällä ja alkukesästä 2024 suunnitelman mukainen sisustus rakennetaan aukiolle ja juhlitaan uudistuneen aukion avajaisia.