Suosikit

Pyöräilyviikko

LappeenrantaFI/Liikenne ja kaupunkiympäristö/220606_jouko-kaupunkipyorat_1892_web.jpg

Pyöräillään joukolla – tule mukaan!

Pyöräilyviikko Lappeenrannassa 3.–12.5.2024

Valtakunnallinen pyöräilyviikko rantautuu jälleen Lappeenrantaan. Tule pyöräilemään kanssamme Saimaan rannalle!

Pyöräilyviikon koko ohjelma luettavissa täällä

Pyöräilyviikon 2024 teemana on liikennerauha. Liikennerauha viittaa sekä liikenneympäristön rauhoittamiseen että liikenteessä liikkujien rauhalliseen käyttäytymiseen. Rauhallinen, ja turvalliseksi koettu liikenneympäristö ja liikennekulttuuri ovat tekijöitä, jotka lisäävät pyörällä liikkumisen houkuttelevuutta kaiken ikäisillä.

Pyöräilyviikolla tapahtuu 

Perjantai 3.5.

Kaupunkipyöräpäivänä kaikki alle tunnin kaupunkipyörämatkat veloituksetta. Vaatii Donkey Republicin sovelluksen ja rekisteröinnin.

Lauantai 4.5.

Kevätpolkaisu. Lisätietoa lappeenrannanpyorailijat.fi/kevatpolkaisu-2024

Tiistai 7.5.

Koululaisten maastopyöräilykisat Kimpisen urheilukeskuksessa klo 9.

Keskiviikko 8.5.

Taide- ja arkkitehtuuripyöräily (n. 15 km). Lähtö Pusupuiston Rakuuna-patsaalta klo 18. Oppaina amanuenssi Mikko Pirinen ja intendentti Miikka Kurri.

Lauantai 11.5.

Kyläpyöräily. Lisätietoa lappeenrannanpyorailijat.fi/kylapyoraily 

Tiistai 14.5.

Liikuntatoimen pyöräretki Hämmäauteensuolle. Lähtö retkelle on LUT-yliopiston pääovelta klo 17 sekä Lappeenrannan urheilutalon pääovelta klo 17.30. 

Pyöräilyviikolla teatteriin

Lappeenrannan kaupunginteatteri osallistuu Pyöräilyviikkoon tarjoamalla lipun Young Blood –esitykseen 15 eurolla. Etuhintaisen lipun saa ostamalla sen pyöräilykypärä päässä asiakaspalvelukeskus Winkistä.

Metkulla sarjakuvatyöpajoja koululaisille

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkulla vietetään toukokuussa harrastus/pyöräilyviikkoa sekä lasten kulttuuriviikkoa. Teemaviikoilla Metku tarjoaa unelmasarjakuvatyöpajoja koululaisille keskiviikkona 8.5. klo 9–12 ja keskiviikkona 15.5. klo 9–12. Sarjakuvatyöpajoja ohjaa Kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä.

Kirjastosuunnistus kannustaa pyöräilemään lähikirjastoihin 

Lappeenrannan kirjastot osallistuvat Pyöräilyviikkoon kirjastosuunnistuksella. Kirjastot kannustavat liikkumaan kirjastoihin pyöräillen. Ottamalla kuvan kaikissa lähikirjastoissa ja jakamalla sen sosiaaliseen mediaan käyttämällä #lprkulttuurinunelmavuosi2024 -aihetunnistetta. Kirjastosuunnistuksen suorittamisesta saa tarran mistä tahansa lähikirjastosta.

Lue lisää pyöräilyviikon tapahtumista