Suosikit

Matikainen Matti

Matt Caine
Syntynyt 3.8.1957 Lappeenrannassa
Asuu Lappeenrannassa
Koulutukseltaan luokanopettaja, kasvatustieteen maisteri
luokanopettaja, freelancetoimittaja ja kirjallisen materiaalin tuottaja /oma yritys MasaStory, toimittaja Luokanopettaja -lehdessä

Matti Matikainen kertoo kirjoistaan: "Juksu-sarjan aihepiirinä ovat olleet tapahtumat kesäsiirtolassa, lasten iloista ja huoletonta elämää huumorilla säestettynä.
Kummin matkassa -kirjan ajatuksena on kummin sekä kummilapsen välinen läheinen vuorovaikutus, yhdessä toimiminen ja aidosti välittäminen."

Eteläkarjalaisuudesta: "Olen asunut lähes koko ikäni Lappeenrannassa lukuun ottamatta neljää harha-askelta yhtä monena vuotena Savonlinnan OKL:ssa, mutta se sallittakoon, sillä pitihän minun hankkia itselleni oikea ammattikin! Kirjojeni sisältö on aina osin faktaa ja fiktiota. Tapahtumien paikkoina on lappeenrantalaisia taustoja, jopa oikeita nimiäkin.

Suurin osa tuotannostani käsittelee lasten ja nuorten elämää. Jo ammattini ja luottamustoimeni pyörivät heidän asioidensa ympärillä … voitaisiinko jopa puhua elämäntehtävästä tai kutsumuksesta sekoitettuna luovaan persoonaan.

Jos pitäisi nimetä kirjallinen esikuva, niin Astrid Lindgren on kirjailija, jota ihailen suunnattomasti.

Haaveena on monipuolinen tuotanto, nyt jo saavutettuja merkkipaaluja kirjat lapsille ja nuorille, oppimateriaalin tekeminen sekä valokuvien ja runojen yhdistäminen. Uteliaana elämälle pidän ovet avoinna kaikenlaisille mielenkiintoisille projekteille, ja olen valmiina uusiin haasteisiin."

Tuotanto

Juksu ja valkeat koripallotossut
1996. Filetor. Lastenkirja.

Yhdessä esiintymään : koulun näytelmäkirja
2001. Programmes Kirsti Koivula. Näytelmiä ja esityksiä.
Yhtenä tekijöistä.

Opit, matematiikka 4
2001. eWSOY. (Internet)

Juksu ja hassu kesputtiukko
2002. Myllylahti. Lastenkirja.

Juksu ja raikuva lippulaulu
2003. Myllylahti. Lastenkirja.

Kummin matkassa
2003. Myllylahti. Nuortenkirja.

Vuosi 2005 runoina ja kuvina
Lappeenrannan ev.lut. seurakunnan Alakylän aluetyön sivuilla www.alakyla.fi jokaviikkoinen runo ja valokuvateos

Nettipyhäkoulu
Toimittaa ja päivittää Suomen ensimmäistä lapsille suunnattua Lappeenrannan ev.lut.seurakuntayhtymän nettipyhäkoulua osoitteessa http://yhdistykset.etela-karjala.fi/pyhakoulu

Lisäksi:
Matti Matikainen on tehnyt sanoituksia ja juttuja Aapisvasikkaorkesterin äänitteisiin Suvisaimaa (1997) ja Joulupuuroa (1999), Saimaan Valas (2007) sekä Aamunavauslevyihin I ja II (2000).