Suosikit

Työpaja

Lappeenrannan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa valmisteltiin työpajan kautta

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa valmisteltiin myös työpajan kautta. Kaupunki järjesti yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman valmistelun tueksi vielä työpajan, johon olivat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

Työpaja pidettiin keskiviikkona 10.11.2021 klo 16:30 - 19:30 Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta.

Kaupunkilaisia kutsuttiin työpajaan mukaan lehti-ilmoituksen ja tiedotteen ja somen kautta osallistumaan ja vaikuttamaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan tekoon. 

Työpajassa kuultiin alkuun Maria Saleniuksen, Kuntaliiton erityisasiantuntijan, alustus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Alustuksen jälkeen kommenttipuheenvuoron toi Saimaan kriisikeskuksen toiminnanjohtaja Juho Heikka. Heidi Rosbäck, kehittämispäällikkö, Osallisuuden osaamiskeskuksesta johdatteli osallistujat kohti keskustelua. Työpajassa käytiin kahvin lomassa yhteistä keskustelua yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta ja työpajan lopuksi kuultiin vielä loppuyhteenvetoa keskusteluista sekä kuultiin paikallisia kokemustoimijoita. Keskusteluista kirjattiin huomioita ja kommentteja, joita käytetään suunnitelman valmistelussa.

Työpajaan osallistuneet saivat lisäksi antaa palautetta tilaisuudesta. Palautteessa kysyttiin tapahtuman turvallisuudesta ja mahdollisuudesta ilmaista omia ajatuksia. Asteikolla 1-5 osanottajat antoivat tapahtumalle keskiarvoksi 4,4. Kiitosta tuli erityisesti hyvistä keskusteluista, kritiikkiä taas siitä, että aikaa yhteiselle keskustelulle olisi saanut olla enemmän ja paikka vähemmän meluisa.

Työpajan esitykset

Tiedoston nimi Tiedoston tyyppi Muutettu
Juho Heikka Mieli ry.pdf .pdf 14.9.2023
Maria Salenius Kuntaliitto.pdf .pdf 14.9.2023
Sanna Natunen Lappeenrannan kaupunki.pdf .pdf 14.9.2023