Suosikit

Kesätöihin kaupungille

Kolme nuorta kävelee kaupungilla.

Lappeenrannan kaupungin kesätyöt 2024

Lappeenrannan kaupunki työllistää kesäisin yli 100 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla muun muassa kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Haku vuoden 2024 kesätöihin on päättynyt! Kiitos kaikille hakeneille mielenkiinnosta kaupungin kesätöitä kohtaan!

Unelmaduuni 2024

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa jälleen nuorille Unelmaduuni-kilpailun, jossa nuoret saavat ideoida ja suunnitella itselleen unelmien kesätyön. Unelmaduuni-kilpailuun voivat osallistua vuosina 2004–2010 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret. Hakemuksia voi lähettää 1.3.-31.3.2024. Hakemuksista valitaan toteutukseen viisi parasta, eli viisi nuorta pääsevät toteuttamaan unelmaduuniaan kahden viikon ajaksi kesäkuussa 2024. Unelmaduunin tulee olla sellainen, joka tuo iloa Lappeenrannan kaupungin asukkaille tai lisää jollain tapaa asukkaiden hyvinvointia.

Lappeenrannan kaupunki maksaa unelmaduunareille palkan toteutuneiden tuntien mukaan (enintään 5 tuntia päivässä 10 päivän ajalta). Suunnitteluvaiheessa tulee osata hieman suunnitella omaa työajan käyttöä, ja jo hakuvaiheessa pyydetään hahmottelemaan oman työpäivän ajankäyttöä. Tätä ei kannata säikähtää, sillä lopullisten valintojen jälkeen työajan käyttöä on mahdollisuus suunnitella myös yhdessä Ohjaamon nuorisoneuvojan kanssa.

Suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mikä juuri sinua kiinnostaa ja mikä saa sinut innostumaan: onko sinulla jokin rakas harrastus tai oletko muutoin taitava jossakin? Sen jälkeen kannattaa pohtia sitä, miten voisit tällaisella taidolla tai mielenkiinnon kohteella tuoda iloa ja hyvää mieltä myös muille ihmisille. Unelmaduuni on loistava mahdollisuus antaa rohkealle ideoinnille tilaa ja ajatella innovatiivisesti!

Edellisinä vuosina unelmaduunarit ovat esimerkiksi leikittäneet lapsia päiväkodissa, maalanneet muraaleja kaupunkikuvaan, musisoineet katusoittajina ja vanhustenkodeissa, pitäneet kirjoitus- ja taidepajoja nuorille Monarin tiloissa, siivonneet retkeilypaikkoja ja kuvanneet niitä Ohjaamon Instagram-tilille – sekä paljon muuta!

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä sähköinen hakulomake.

Haku on päättynyt!

Valittuihin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti huhtikuun 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja unelmaduunista antaa nuorisoneuvoja Jenna Kauhanen, jenna.a.kauhanen@lappeenranta.fi, p. 040 504 1945

Nuorisotoimen kesätyöpaikat 2024

Nuorisotoimi tarjoaa lappeenrantalaisille nuorille erilaisia siivous- ja kunnostustöitä sekä markkinointiin ja somettamiseen liittyviä töitä. Nuorisotoimella on kaiken kaikkiaan reilu 30 kesätyöpaikkaa tarjolla.

Asinsaaren kesätyöpaja 3.-7.6.2024 

 Haemme leirintäkeskukseen Asinsaareen kesätyöpajaan 2008-2010 syntyneitä nuoria erilaisiin piha- ja kunnostustöihin. Päivittäinen työaika on 6 tuntia sisältäen siirtymiset Monarilta Asinsaareen. Paikkoja on 8 nuorelle ja ne arvotaan hakeneiden nuorten kesken. Haku tapahtuu kuntarekry.fi sivuston kautta. Hakuaika 1.2.-31.3.2024. 

Lauritsalan kaupunkityöpaja 3.-6.6.2024 

Haemme Lauritsalan nuorisotilalle ja koululle 2008-2010 syntyneitä nuoria erilaisiin siivous- ja kunnostustöihin. Päivittäinen työaika on 5 tuntia. Paikkoja on 5 nuorelle. Paikat arvotaan hakeneiden nuorten kesken. Haku tapahtuu kuntarekry.fi sivuston kautta. Hakuaika 1.2.-31.3.2024.

Kesämäen koulun kaupunkityöpaja 3.-7.6.2024 

Haemme kesämäen koululle 2008-2010 syntyneitä nuoria erilaisiin siivous- ja kunnostustöihin. Työtehtäviä on sekä koululla että kesämäen alueella. Koulun tuntemus olisi tehtävään eduksi. Päivittäinen työaika on 5 tuntia. Paikkoja on 6 nuorelle ja ne arvotaan hakeneiden nuorten kesken. Haku tapahtuu kuntarekry.fi sivuston kautta. Hakuaika 1.2.-31.3.2024. 

Keskustan, Sammonlahden ja Rientolan kaupunkityöpaja 10.-14.6.2024 

 Haemme keskustan, Sammonlahden ja Rientolan kaupunkityöpajoihin 2008-2010 syntyneitä nuoria tekemään erilaisia siivous- ja kunnostustöitä nuorisotiloille ja mahdollisesti nuorisotilojen lähialueille. Päivittäinen työaika on 5 tuntia. Paikkoja on 15 nuorelle ja ne arvotaan hakeneiden nuorten kesken. Haku tapahtuu kuntarekry.fi sivuston kautta. 

Arvonnat on suoritettu ja valituille on ilmoitettu henkilökohtaisesti viestillä. Peruutuspaikkoja saattaa tulla, ilmoitamme silloinkin peruutuspaikoille valituille henkilökohtaisesti viestillä.

Lisätietoja kesätyöpajasta ja kaupunkityöpajoista antaa Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine, nina.laine@lappeenranta.fi, p.040 504 1946 

 

Ohjaamon markkinointiapulaiset 3.-20.6.2024 

Haemme Ohjaamoon kolmea 2006-2008 syntynyttä nuorta markkinointiapulaisiksi tekemään Ohjaamon someen erilaista sisältöä. Tunnetko IG:n ja TikTok:n kuin omat taskusi? Mahdollisesti ehkä tuotat itsekin sisältöä näille alustoille? Oletko luova, idearikas ja oma-aloitteinen? Sinun ei tarvitse olla somevaikuttaja. Riittää, että ymmärrät some-trendejä ja osaat tuottaa erilaisiin sosiaalisen median kanaviin sisältöä. Eduksi katsomme myös valokuvaus- ja videokuvaus sekä editointitaidot. Työ sisältää lisäksi muuta Ohjaamon markkinointia, kuten mainosten tekoa, joten toivomme sinun osaavan myös käyttää Canvaa. Päivittäinen työaika on 5 tuntia. Markkinointiapulaiset valitaan ryhmähaastattelulla. Haastateltavat valitaan hakemusten perusteella, ja haastatteluun kutsutaan henkilökohtaisesti. Haastattelu järjestetään Ohjaamolla torstaina 4.4.2024 klo 16.00-17.00. Huomioithan haastatteluajan jo hakemusvaiheessa, sillä emme järjestä muita haastatteluja eikä haastatteluun voi osallistua etänä, koska haastatteluun kuuluu ryhmätyöskentelyosuus. Haastateltaville tulee haastattelun yhtenä osana ennakkotehtävä, joka annetaan kutsun yhteydessä. Haastattelukutsut lähetetään tekstiviestillä viimeistään vkolla 13.  

Paikat on täytetty ja valituille ilmoitettu henkilökohtaisesti, kiitos kaikille hakeneille!

Lisätietoja työpaikasta antaa Ohjaamonuorisotyöntekijä Hanna-Maija Harju, hanna-maija.harju@lappeenranta.fi p. 040 653 2963

Matkailuneuvonnan kesätyöt 2024

Matkailuneuvojana autat matkailijoita tekemään ajastaan Lappeenrannassa mahdollisimman mieleenpainuvan ja onnistuneen. Työ on vastuullista asiakaspalvelutyötä, ja tehtäviin kuuluu matkailijoiden sekä paikallisten asukkaiden opastusta kasvotusten, puhelimitse ja sähköpostin välityksellä, sekä matkamuistojen myyntiä ja sosiaalisen median päivitystä.   

Tehtävään haetaan yli 18 vuotta täyttäneitä reippaita nuoria, jotka ovat valmiina heittäytymään ja auttamaan matkailijoita erilaisissa tilanteissa. Kaupungin, sen tapahtumien ja lähialueiden retkeilykohteiden tuntemus on eduksi. Myös hyvä kielitaito, sujuva suomi ja englanti, ja muut kielet ovat eduksi. Tärkeintä on palveluhenkinen asenne ja kyky selvitä erilaisista asiakaspalvelutilanteista.  

Työsuhde on määräaikainen 3.6.-31.8.2024 ja työaika muodostuu matkailuneuvontapisteiden aukioloaikojen perusteella. Perehdytämme ja opastamme kaikkiin työtehtäviin.   

Katsomme eduksesi kokemuksen aikaisemmista asiakaspalvelutehtävistä, myyntityöstä, kassatoiminnoista ja sosiaalisen median taidoista.    

Matkailuneuvojien paikkoja on avoinna 4 nuorelle.

 

Lisätietoja työpaikasta:

Matkailuneuvontakoordinaattori Alla Niemi, alla.niemi@lappeenranta.fi , puh. +358 40 667 1755 

Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.kuntarekry.fi  

Haku on päättynyt!

Haastattelut pidetään huhtikuussa ja valinnasta ilmoitetaan viimeistään huhtikuun lopussa. 

Kaupunkisuunnittelun kesätyöt 2024 

Lappeenrannan kaupungin Kaupunkikehityksen toimialan kaupunkisuunnittelu hakee kesäksi harjoittelijoita.   

Työtehtäviin voi sisältyä esim. kesäisen kaupungin valokuvaamista, asukashaastatteluja, kyselylomakkeiden laatimista, animaatioiden ja mallinnusten tekemistä, raporttien kirjoittamista ja kuvitusta. Tehtävänkuvat tarkentuvat valittavien osaamisen mukaisesti.  

Tehtävät sijoittuvat kesäkuun alusta elokuun alkupuolelle (3.6.-2.8.2024) myöhemmin tarkemmin sovittavaksi ajankohdaksi. Harjoittelujakso kestää 1-2 kuukautta. Työpiste sijaitsee Lappeenrannan kaupungintalolla. Myös osittainen etätyö on mahdollista.  

Tehtäviin etsitään 15-20 vuotiaita nuoria, jotka ovat reippaita ja uuden oppimisesta innostuneita sekä kiinnostuneita kaupunkisuunnittelusta ja kaavoituksesta. Eduksi katsotaan esimerkiksi valokuvauksen harrastaminen, animaatio-osaaminen, sujuva kirjoitustaito ja kiinnostus omasta ympäristöstä. Lisäksi toivomme hakijoita, jotka haluavat hakeutua myöhemmin opiskelemaan esimerkiksi arkkitehtuuria, maisemasuunnittelua tai suunnittelumaantiedettä.   

 Lisätiedot paikasta kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, maarit.pimia@lappeenranta.fi, p. 040-653 0745.  

Hakeminen tapahtuu kuntarekryn kautta osoitteessa www.kuntarekry.fi  

Haku on päättynyt!
Haastattelut pidetään maalis- huhtikuussa ja valinnasta ilmoitetaan viimeistään huhtikuun lopussa. 

Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialan kesätyöt 2024 

Lappeenrannan kaupungin Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialan kadut ja ympäristö vastuualue järjestää kesätöitä nuorille erilaisissa ympäristönhoidon tehtävissä.  

Koululaisten (16-17v) työtehtäviin kuuluu mm. istutus- ja pensasryhmien kitkentää, puhtaanapitoa ja puiden runkoversojen poistoa. Koululaisten työaika on 6h/pv ja työtehtävät jakautuvat kesä- ja heinäkuulle, 4 viikon jaksoissa,(03.06.2024  -30.06.2024 ja 03.07.2024 - 28.07.2024) yht. 22 koululaista, joista 6 työpaikkaa on Joutsenon keskustan alueella. Hakijat arvotaan ja sen perusteella kutsutaan töihin  

Opiskelijoiden (18-20v) tehtäviin kuuluu ympäristön puhtaanapitoa sekä istutusten hoitoa, Nurmikon leikkausta ja siimausta vakinaisen henkilökunnan apuna. Opiskelijat tekevät täyttä työaikaa (38h 25 min./vk) kuuden viikon jaksoissa 20.05.2024–31.08.2024 välisenä aikana. yht. 24 nuorta, joista 6 työpaikkaa on Joutsenon keskustan alueella. 

Lisäksi kadut ja ympäristö vastuu alue palkkaa nuoria liikennekaupungin valvojiksi (20-25v). Tehtäviin kuuluu mm. lasten ohjaus ja valvonta sekä liikennekaupungin kasvillisuudenhoito ja alueen puhtaanapito. Työtä tehdään kahdessa vuorossa ja heinäkuun aikana myös lauantaisin. Tehtävään otetaan ensisijaisesti henkilöitä, jotka suuntautuvat opiskeluissaan lasten parissa työskentelyyn, Liikennekaupunkiin palkataan 3-4 nuorta. 

Ympäristönhoidon tehtävät soveltuvat reippaille, ulkoilmassa työskentelystä nauttiville (säällä kuin säällä) vastuullisille nuorille. Hyvät asiakaspalvelutaidot katsotaan eduksi 

 

Hakeminen tapahtuu kuntarekryn kautta osoitteessa www.kuntarekry.fi

Haku on päättynyt!

Haastattelut pidetään viikolla 14-15 ja valituille ilmoitetaan viikolla 16-17 

Lisätietoja paikoista Työnjohtaja Maisa Hautala maisa.hautala@lappeenranta.fi, p. 040 6707036 
 

Liikennekaupungin paikkoihin haetaan myös kuntarekryn kautta osoitteessa www.kuntarekry.fi liitettynä CV, viimeistään 31.03.2023 mennessä. Haastattelut tapahtuvat huhtikuun aikana ja päätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Lisätietoa paikasta työnjohtaja Maisa Hautala 

maisa.hautala@lappeenranta.fi p. 040 6707036 

Liikuntatoimen kesätyöt 2024 

Työtehtävät koostuvat Lappeenrannan eri urheilukenttien kunnossapito- ja siivoustehtävistä. Tehtäviin kuuluu mm. ruohonleikkaamista ja kenttien puhtaanapitoa. 

Työtehtävät sijoittuvat kesä-heinäkuulle ja jakautuvat siten, että kesäkuussa palkataan 7 nuorta ja heinäkuussa 7 nuorta. Työ on tarkoitettu 16 - 18 vuotiaille.  

Liikuntatoimen tehtävät soveltuvat reippaille, ulkoilmassa työskentelystä nauttiville (säällä kuin säällä) vastuullisille nuorille. Hyvät asiakaspalvelutaidot katsotaan eduksi. 

 Lisätietoja paikoista antaa kunnossapitotyönjohtaja Mika Kivistö p. 040 637 2715, mika.kivisto@lappeenranta.fi 

Hakeminen tapahtuu kuntarekryn kautta osoitteessa www.kuntarekry.fi 
Haku on päättynyt!

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot

Lisätietoja kaupungin kesätyöhausta

Salla Peltonen

Työllisyyskoordinaattori

salla.peltonen@lappeenranta.fi
+358 40 652 8687