Suosikit

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Lappeenrannan kaupungin palvelua https://www.lappeenranta.fi/.  Tähän verkkopalveluun sovelletaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Tämä sivusto on vielä uusi, ja sen toiminnallisuuksia vielä muokataan tarvittaessa. Sivuston suunnittelussa on pyritty huomioimaan saavutettavuusvaatimukset kokonaisvaltaisesti. 

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavaa seuraavista syistä:

Muista järjestelmistä suoraan ja muuntamatta näytettävä sisältö:

Verkkosivustolla näytetään Lappeenrannan kaupungin asiakirjahallintajärjestelmään tallennettujen asiakirjojen kopioita, jotka on tuotettu toimisto-ohjelmistoilla. Näissä tiedostomuotoisissa asiakirjoissa saattaa olla saavutettavuuspuutteita. Tällaisia asiakirjoja ovat muun muassa esityslistat ja pöytäkirjat, viranhaltijapäätökset ja kuulutukset sekä sidonnaisilmoitukset. 

Sovellettava lainsäädäntö ei kata kyseistä sisältöä:

Sivustolla on linkkejä toimisto-ohjelmistoilla tuotettuihin tiedostoihin, jotka eivät ole saavutettavia ja jotka ovat vastineita sivustolla saavuttettavana julkaistulle tiedolle. Tiedostomuotoinen esitys voi olla esimerkiksi paperitulostusta varten suunniteltu versio. Lisäksi sivustolla liitetiedostoja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 eivätkä nämä ole saavutettavia.

Sivustolla on myös sellaisia karttoja, joita lainsäädäntö ei kata.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 20.8.2021.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 11.1.2024.

Palvelun saavutettavuuden arviointi perustuu kaupungin omaan ja ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation arvioon.

Palaute ja yhteystiedot

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle eli Lappeenrannan kaupungin konsernihallinnolle sähköpostilla osoitteeseen saavutettavuus@lappeenranta.fi. Vastaamme viimeistään 14 päivän sisällä.

Täytäntöönpanomenettely

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinvaihde 0295 016 000