Suosikit

Fiksu kaavasuunnittelu -ohjelman yhteiskehittäminen

LappeenrantaFI/Asuminen ja rakentaminen/Kaupunkisuunnittelu/Yleiset kuvituskuvat/liikennematto.jpg

Tervetuloa seuraamaan Fiksun kaavanpiirto-ohjelman kehittymistä kohti uusia digivelvoitteita!

Vuonna 2023 voimaan tulleet uudet rakennetun ympäristön tietojärjestelmälaki (431/2023) ja alueidenkäyttölaki (132/2023) sisältävät digivelvoitteita muun muassa tietomalleihin liittyen.

Tässä hankkeessa kehitetään Symetrin Fiksun kaavanpiirto-ohjelmaa, jotta ohjelmalla voidaan tuottaa uusien lakien mukaisia asema- ja yleiskaavoja sekä tonttijakoja tietomallimuodossa. Kumppanitestaukseen sisältyy sekä kansallisen rakennetun ympäristön tietojärjestelmän eli Ryhti-järjestelmän käyttöönoton sekä kaava- ja tonttijakotietojen siirron testaus. Hankkeessa tehtävä kehitystyö kulkee rinnakkain Ryhti-järjestelmän kehitystyön kanssa. Hankkeen aikana pilotoidaan kansallisen kaavatietomallin mukaisten kaavojen laatimista sekä niiden julkaisua Ryhti-järjestelmään.

Lappeenrannan kaupunki toimii hankkeen päähakijana. Hankkeessa ovat mukana ohjelmistotoimittaja Symetri Oy sekä Kajaanin kaupunki ja Heinolan kaupunki. Hanketta tehdään tiiviisti yhteistyössä Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa. 

Hanke on saanut Ympäristöministeriöltä valtionavustusta alueiden käytön ja rakentamisen digitalisaatioon. Hankeaika on 10/2023–3/2025. 

Hankkeen asiakirjat

Tiedoston nimi Tiedoston tyyppi Muutettu
Lappeenranta-Symetri toimenpidesuunnitelma.pdf .pdf 21.11.2023

Aiheesta muualla

Lisätietoa rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä: Ryhti - Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä (syke.fi)

Tarkemmin tietoa kumppanitestauksesta: Kumppanitestaukset ja osallistuminen - Ryhti (syke.fi)