Suosikit

Äänikirjat

Kirjastoista lainattavat CD-äänikirjat

Kirjaston hyllystä löytyy kattava valikoima CD-äänikirjoja. Äänikirjat ovat joko perinteisiä CD-äänilevyjä tai MP3-levyjä. Voit selata kokoelmaa Heili-verkkokirjastossa.

Kuuntele kotimaisia äänikirjoja Ellibsissä

Heili-kirjastojen e-kirjakokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Kirjat kulkevat mukanasi vaikkapa älypuhelimessasi. Kokoelmassa on kymmeniä suomenkielisiä äänikirjoja sekä lapsille että aikuisille.

Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin äänikirjoissa on merkintä "E-äänikirja" kirjan kannen kuvan yläpuolella. Voit myös etsiä äänikirjoja rajaamalla hakua. Napauta kolmea pistettä sivuston oikeassa yläkulmassa ja rajaa hakua valitsemalla tiedostomuodoksi vain MP3.

Ellibsin äänikirjojen lainaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin e-kirjojenkin. Kirjaudu Ellibsiin kirjastokorttisi numerolla ja valitse mieluinen kirja. Lainaaminen tapahtuu napauttamalla Kuuntele-painiketta. E-äänikirjojen laina-aika on 14 tai 1 vrk. Voit valita laina-ajan itse. Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, kirjaudu sisään Ellibsiin, napauta Oma kirjahylly -linkkiä ja valitse Palauta laina.

Tällä hetkellä Ellibsin äänikirjoja voi kuunnella ainoastaan selaimessa, minkä vuoksi kuunteluun tarvitaan jatkuva verkkoyhteys.
Mikäli haluamasi e-äänikirjan kaikki kuunteluoikeudet ovat lainassa, voit jättää äänikirjasta varauksen. Pystyt tarkastelemaan omaa sijaintiasi varausjonossa kirjautumalla Omaan kirjahyllyysi.

Voit kuunnella Ellibsin äänikirjoja tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Selainversion tulee olla kohtalaisen uusi. Tuetut selaimet ovat: Chrome, Firefox, Safari, Edge ja IE 10 tai uudempi. Suosittelemme käyttämään iOS-käyttöjärjestelmän laitteilla Safaria ja Android-laitteilla Chromea. Parhaiten kuuntelu sujuu nopean wifi-yhteyden välityksellä. Kuuntelu onnistuu myös 3G:llä, mutta kappaleenvaihto voi kestää hieman pidempään. Laitteen muistiin latautuu kerrallaan yksi äänikirjan kappale, joten yhteyden katketessa voit jatkaa kuuntelua jonkin aikaa.

Äänikirjan soitin muistaa, mihin kohtaan jäit edellisellä kuuntelukerralla, kunhan selaimen evästeet on sallittu. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi, jos selaimesi on yksityinen selaus -tilassa.

Celian äänikirjat

Celian cd-äänikirjoja on lainattavissa pääkirjastosta ja varattavissa kaikista Heili-kimpan kirjastoista. Kirjoja voivat lainata vain henkilöt, joille painetun tekstin lukeminen on hankalaa vamman tai sairauden vuoksi (esim. lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi). Lukemisestettä ei tarvitse todistaa.

Naxos Spoken Word -kirjasto

Naxos Spoken Word Librarysta löydät englannin-, ranskan- ja saksankielisiä äänikirjoja. Mukana myös hiukan portugalinkielistä aineistoa. Naxos Spoken Word Librarystä löytyy kirjallisuuden klassikkoja, näytelmiä ja runoutta aina keskiajalta nykyaikaan saakka. Palvelussa on myös lastenkirjallisuuden klassikoita. Uusia kirjoja lisätään kirjastoon joka kuukausi.

Kirjoja pääsee kuuntelemaan kirjautumalla sisään palveluun omalla Heili-kirjastokortilla.

Naxos Spoken Word Library 

Naxos-sovelluksen käyttöohjeet