Suosikit

Turunen Anu

Anja Iris Turunen
Anu Turunen (kirjailijanimi)
Syntynyt 2.6.1945 Lappeenrannassa
Asuu Kuusamossa
HuK, kirjastonhoitaja
Kuusamon kansanopiston kuvataidelinja 3 vuotta
kirjastonhoitaja, eläkkeellä
On sydän mulla maalarin -kirja voitti ensimmäisen palkinnon Päätaloinstituutin järjestämässä Möllärimestarikilpailussa lastenkirjasarjassa v. 2007

Anu Turunen kertoo teoksistaan näin: "On mulla sydän maalarin (2007) ja Mä monia tuulia haistelin (2008) ovat lapsille ja nuorille suunnattuja taidekirjoja, joissa pupumaalari seikkailee eri taidesuuntauksissa ja jälkimmäisessä suomalaisessa maalaustaiteessa. Teksti on riimitelty runomittaan. Puukiaisten matka Lumisille Vuorille (2008) kertoo pöpelikössä asuvista pienistä vikkeläkinttuisista olennoista, jotka matkaavat Lumisille Vuorille hakemaan toivomushelmiä. Helmet saatuaan he huomaavat, että heillä on jo ennestään kaikkea, mitä tavan puukiainen tarvitsee ollakseen iloinen ja voidakseen hyvin. Kirjassa Siivet, sanoi Pikkusisko, kerrotaan, miten halveksitusta, pesästä pudonneesta korpinpojasta tulee Pikkusiskon pelastaja ja sankari."

Teostensa pääteemoista kirjailija toteaa: "Pupumaalarin seikkailuissa halusin kertoa taiteen tekemisen ihanuudesta ja kurjuudesta sekä tehdä tutuksi monia, itselleni rakkaita taiteilijoita. Puukiaiskirjassa pikkuotukset huomaavat, että onnellisuus ei ole omistamisesta riippuvainen."

"Isäni on syntynyt Viipurin maalaiskunnassa, Juustilassa ja äitini jakoi karjalaisten kohtalon jouduttuaan lähtemään kahdesti evakkoon Karppilasta, jossa hän vanhempineen asui.
Olen suorittanut kirjastotutkintoon tarvittavan harjoittelun Lappeenrannan kaupunginkirjastossa sekä toiminut siellä kesälomittajana opiskeluaikanani.
Tammimetsässä asuvat puukiaiset ovat peräisin Lappeella olleesta lapsuuskodistani, jonka pihalla olleessa tammessa kiipeilin ja taisin jopa nähdä puukiaisia tammenterhojen kimpussa", kuvaa Anu Turunen siteitään karjalaisuuteen ja Etelä-Karjalaan.

Tuotanto

On mulla sydän maalarin
2007. Omakustanne. Päättötyö Kuusamon kansanopiston kuvataidelinjalta.

Mä monia tuulia haistelin : maalaripupun seikkailuja
2008. Omakustanne.

Puukiaisten matka Lumisille Vuorille
2008. Omakustanne.

Ottilia Eleonoora, seikkaileva karhu
2008. Omakustanne.

Siivet, sanoi Pikkusisko (jatkoa kirjaan Puukiaisten matka Lumisille Vuorille)
2009. Omakustanne.

Minä olen Puron Poika
2011. Omakustanne.

Mitä minä maalaisin?
2012. Omakustanne.

Onks suklaata?
2012. Omakustanne.

Tuulevi
2013. Omakustanne.

Karpalosuon aarre
2013. Omakustanne.

Kalassa Lynge-Vuonolla
2014. Omakustanne.

Pidätkö sinä kuusista?
2015. Omakustanne.

Anni ja Sammeli Saariselällä
2015. Omakustanne.

Puuta, luuta, kiveä ja höyhen
2015. Omakustanne.

 

Tiedot päivitetty 31.3.2016