Suosikit

Visio ja arvot

Kestäviä menestystarinoita

Lappeenrannan kaupungin vuoteen 2037 ulottuvan strategian visio on Kestäviä menestystarinoita.  

Mitä kestävät menestystarinat meille tarkoittavat?

  • Asukkaiden Lappeenranta tarjoaa elämänmittaisia menestymisen mahdollisuuksia.
  • Suomen ilmastopääkaupungin, Lappeenrannan, päämääränä on luoda kestäviä menestystarinoita yhdessä alueen asukkaiden, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa.
  • Kansainvälinen yliopistokaupunki, Lappeenranta, tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kehittää itseään ja toteuttaa omia unelmia.
  • Yritysmyönteinen Lappeenranta kasvaa rohkeasti ja tarjoaa elinkeinoelämä- ja tutkimuslähtöisiä ratkaisuja globaalien haasteiden edessä.
  • Lapsiystävällinen Lappeenranta tarjoaa perheille sujuvan arjen elementit: monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä yhdessä tekemisen areenat niin asukkaille, matkailijoille kuin yrityksille.
  • Saimaan matkailun keskukseen, Lappeenrantaan, on helppo tulla läheltä ja kaukaa. Lappeenranta tarjoaa kestäviä elämyksiä kaikenikäisille.
  • Lappeenranta toimii edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä koko kaakkoiselle Suomelle.

Kaupungin toimintaa kohti visiossa asetettua päämäärää ohjaavat arvot, jotka ovat: rohkeasti, yhdessä ja eteenpäin katsoen.

 

Rohkeasti

Toimimme rohkeasti Kaakkois-Suomen aktiivisena keskuskaupunkina, suunnannäyttäjänä sekä edelläkävijänä. Kokeilemme uutta, kehitämme toimintatapojamme ja osaamistamme ennakkoluulottomasti ja asiakaslähtöisesti. Haemme aktiivisesti ratkaisuja ja opimme virheistä.


Yhdessä

Kehitämme hyvinvoivaa ja elinvoimaista kaupunkia yhdessä henkilöstön, asukkaiden, yritysten, oppilaitosten, 3. sektorin ja muiden sidosryhmien kanssa. Kuuntelemme, keskustelemme ja olemme avoimia uusille ideoille ja yhteistyöajatuksille. Valmistelumme, päätöksentekomme ja viestintämme on avointa, osallistavaa ja luottamusta herättävää. Jokainen on arvokas, yhdessä toimien olemme enemmän.


Eteenpäin katsoen

Olemme uteliaita. Katsomme vastuullisesti eteenpäin. Valmistaudumme paikallisiin ja globaaleihin muutoksiin sekä kaupungin muuttuvaan tehtäväkenttään ja tuleviin taloushaasteisiin.

Opetusta Junior Universityssä